Dit forum is read-only voor bezoekers; enkel leden kunnen berichten plaatsen...
Site en server statusmeldingen

Forumoverzicht / MX-5 Talk / Site en server statusmeldingen

Sorteer berichten:
Site en server statusmeldingen
20-02-2010 om 12:06
De website is vannacht geüpdate van van versie 2.0 naar versie 2.2. De meeste updates zitten achter de schermen en verder zijn een aantal bugfixes toegevoegd. Er zijn na testen van de software geen problemen ontdekt.

RE:Site en server statusmeldingen
20-02-2010 om 11:13
Hoi Jeroen,
 
Ik wil je toch even laten weten dat de error's er nog niet mee uit zijn. In eerste instantie kon ik goed inloggen, maar telkens als ik naar het forum wil gaan, breekt het af en krijg ik de error 'line 70'. Jij zal wel weten wat dit inhoud, toch? Het is de ene dag wat beter dan de andere dag, maar de fout blijft er inzitten.
 
Nu nog maar een paar dagen afwachten totdat de server verhuist is, toch? Ik hoop (voor jou natuurlijk!) dat het dan beter zal gaan.
 
Groetjes, Oscar

RE:Site en server statusmeldingen
20-02-2010 om 5:21
De foutmeldingen kunnen ook niet opgelost worden met een softwareupdate. Enkel met de serververhuizing omdat een betere database-server de requests dan beter aan kan...

RE:Site en server statusmeldingen
13-03-2010 om 3:13
Er wordt achter de schermen nog steeds druk gewerkt aan de serververhuizing. Hieronder het laatste nieuws uit de States:

"I checked your account and noticed that the email QA for your account has been passed. However, the QA test for website of your account has been failed as there are some errors in transferring the MS SQL database from old platform to new platform. Out transition team is aware of this and they are working on it to correct the error which occurred while transferring the database to new platform. Once we fix the issue your account will migrated to new platform soon."

Verder heb ik een aangevraagde software-update ontvangen die het gebruiksgemak van de aanmeldformulieren voor evenementen verbeterd doordat bestaande gegevens uit de database al vooringevuld worden. Deze update ga ik morgen (zondag) doorvoeren...

Work in progress dus...

RE:Site en server statusmeldingen
14-03-2010 om 1:11
Ben net terug van mijn werk en ik moest de formulier-update uitproberen. Werkt perfect! Scheelt jullie allen weer wat tijd bij het aanmelden voor een evenement...

RE:Site en server statusmeldingen
14-03-2010 om 8:47
Jeroen je hebt er een berg werk mee, maar het werpt wel vruchten af, hij werkt steeds beter.

RE:Site en server statusmeldingen
15-03-2010 om 9:55

Hoi Jeroen,

Ik heb even een aantal dagen overgeslagen hier op de site, maar ik kan gerust stellen dat het tot nu toe geweldig gaat. Nog geen error geweest en het overschakelen naar een ander item verloopt ook snel. Ik weet niet wat er nog te gebeuren staat maar ik zou (bijna) zeggen, Niets meer aan doen! Kan je eindelijk je tijd aan de andere dingen besteden, wat dat ook moge zijn.

Met vriendelijke groet, Oscar Hoogendoorn


RE:Site en server statusmeldingen
21-03-2010 om 11:03

site nu op een lekker snelheidsnivo

 

bedankt


RE:Site en server statusmeldingen
27-03-2010 om 12:49
De website is zojuist geüpdate van van versie 2.2 naar versie 2.3. De meeste updates zitten achter de schermen maar enkele zichtbare zijn op de nieuws-pagina waar nu een tijdsfiltering toegepast kan worden. Verder wordt nu een nieuwe template-feature ondersteund die in de toekomst op veel pagina's toegepast kan worden. Verder zijn een aantal vertalingen en bugsfixes doorgevoerd. Voorafgaand aan deze update is de nieuwe software 2 weken op een beta-site uitgetest en uiteindelijk zijn geen problemen meer opgedoken.

RE:Site en server statusmeldingen
05-08-2010 om 3:12
En zojuist zijn we geüpdate naar versie 2.6.3. Twee weken geleden waren we al geüpdate naar v2.6.2 (zie hieronder) maar op het laatste moment kwam nog een kleine update overheen, welke op dat moment niet meer meegenomen kon worden.

Met deze v2.6.2/v2.6.3 update is het plaatsen van reacties op nieuws-items en evenementen-verslagen eenvoudiger gemaakt en is de pagina-indeling bij lijst-pagina's duidelijker (Facebook-stijl) geworden. In 'Mijn werkplaats' (nu 'Mijn dashboard' geheten) zijn de ledengegevens en de website-voorkeuren op één pagina met meerdere tabbladen samengebracht. Verder zijn er achter de schermen (voor commissieleden) heel veel updates doorgevoerd, is de interface mooier/duidelijker gemaakt en zijn veel bugs verholpen.

RE:Site en server statusmeldingen
09-08-2010 om 9:06
Ik zit niet zo veel op de website en het forum maar het valt me op dat de website al minimaal enkele dagen tergend traag is, op verschillende tijden van de dag, doordeweeks en in het weekend. Is dit een tijdelijk iets of heeft het met de sw-upgrade te maken?
Zo niet, staat de webserver in Timboektoe of draaien er nog 100 websites op de server? 

Verder heb ik gezocht naar een manier om linkjes in mijn berichten ook als zodanig te laten werken, maar ik vind nergens uitleg. De bij phpBB-forums gebruikt BBcode tags [url][/url] werken in elk geval niet. 

Groeten,
Ruud.

PS. Jeroen, als je dit leest nog proficiat met Merijn. Hopelijk is Melissa weer helemaal opgeknapt en is het grote genieten begonnen.

RE:Site en server statusmeldingen
10-08-2010 om 7:46
Hoi Ruud,

De site lijkt de laatste dagen inderdaad wat trager. Ik kan er alleen niet achter komen waarom. De webserver en databaseserver pingen op trage momenten allebei met 157ms. De beta-server die ook de zelfde software-draait is op dat moment wel snel. Een software-probleem zal het dus niet zijn. Ik zal er de komende week nog weer eens naar kijken en bij de helpdesk aan de bel trekken. Er draaien nog wel meer sites op de zelfde server (ik weet natuurlijk niet welke) maar dit gaf in het verleden ook geen problemen...

Je kan links, afbeeldingen enzo invoegen en tekst opmaken door in je account-instellingen (http://www.mx5club.nl/account.aspx) de geavanceerde WYSIWYG-editor te kiezen. Je krijgt dan een volledig editveld met diverse knoppen. Pas wel op met te veel opmaak in de tekst om de huisstijl te bewaren...

Melissa is weer OK, Merijn is ook weer OK dus kunnen we weer lekker samen zijn. :)

RE:Site en server statusmeldingen
10-08-2010 om 8:17
Verder heb ik gisteren nog wat zitten tweaken op de site:
* Het kalendertje bij o.a. nieuwsberichten (zie bijv. http://www.mx5club.nl/page760957.aspx) bevat nu naast dag en maand ook het jaartal zodat bij ouder nieuws of verslagen beter zichtbaar is wanneer (welk jaar) dit gebeurde.
* De AJAX-loader die voorheen rond oranje op een blauwe achtergrond was heb ik nu veranderd naar de standaard Facebook AJAXloader. Op 12 augustus heb ik er een witte achtergrond achter gezet en voor Firefox-users nog wat eye-candy erbij... :)

RE:Site en server statusmeldingen
11-08-2010 om 6:47
De database is vannacht naar een nieuwe databaseserver gekopieerd welke hopelijk een snelheidswinst voor onze site zal betekenen. Deze verhuizing is nog steeds onderdeel van de verhuizing van de site naar het nieuwe platform.

RE:Site en server statusmeldingen
14-08-2010 om 6:14
Ik heb vanochtend een subdomein aangemaakt waardoor iedereen snel zijn accountgegevens kan bereiken zonder moeilijk door te klikken: http://mijn.mx5club.nl.

RE:Site en server statusmeldingen
01-09-2010 om 3:20
Ik heb vannacht voor admins/auteurs wat aanpassingen gemaakt:
- 'Bewerken'-linkjes bij lijstitems gezet zodat deze makkelijker bewerkt kunnen worden.
- 'Ontwerpen'-optie voor ons MX5Club-thema uitgezet omdat de header-afbeelding vaak niet werd herladen.
- Kleine CSS aanpassingen gedaan voor bijv. de boxHeader-afbeeldingen.

RE:Site en server statusmeldingen
08-09-2010 om 6:47
Gisteravond is in het datacenter in de USA onderhoud gepleegd aan het speciale platform waar deze site op draait. Het onderhoud bestond uit het stroomlijnen van processen wat tot betere/snellere prestaties moest leiden. Het lijkt erop dat de site inderdaad wat sneller is geworden.

RE:Site en server statusmeldingen
18-09-2010 om 10:11
De clubsite en alles is zojuist verhuisd naar een nieuwe webhost. Zie http://mx5club.nl/page7605427.aspx. De domeinnaam-verhuizing is nog onderweg maar de DNS is al om. Door deze verhuizing heeft de websitecommissie weer de beschikking over een stabiel en betrouwbaar platform waarbij ook de mail en nieuwsbrieven blijven werken; iets waarvan op het laatst bij de vorige webhost geen sprake meer was.

RE:Site en server statusmeldingen
20-09-2010 om 10:50
, Jeroen, ik merk het meteen. Eindelijk gaat het weer vlot. Nu de bezoekers nog teruglokken. Mailinkje?


RE:Site en server statusmeldingen
21-09-2010 om 12:59
In het aankomende MX-5 Magazine staat een artikel over de clubsite; overigens niet over de verhuizing. Dat was een spoedactie...

RE:Site en server statusmeldingen
23-09-2010 om 9:21
Zojuist is de emaildatabase voor de mailings weer opgeschoond en is een door de softwaremakers gemaakte bugfix toegepast waardoor als leden hun mailadres wijzigen deze ook voor de mailings wijzigt.
Verder is voor de ledenadministratie de admin-users-pagina een weinig gewijzigd en heb ik meteen ook maar de ASP.NET4.0 enabled op de webserver. We draaien nu dus met de nieuwste technieken. :)

Intussen wordt achter de schermen de volgende software-update v2.7 getest...

RE:Site en server statusmeldingen
30-09-2010 om 6:17
Zojuist bij 10 leden hun login ontgrendeld. Altijd fijn om eens in de database te duiken op zoek naar leuke kolommen...

RE:Site en server statusmeldingen
06-10-2010 om 2:26
En zojuist is de website geüpdate naar versie 2.7. Achter de schermen veel, heel veel wijzigingen om het juist kanaliseren van informatie voor auteurs te stroomlijnen. Voor de leden is een nieuwe WYSIWYG-editor het meest in het oog springende. Deze release is lang op een test-server getest en er zitten voor zover ik weet geen fouten (meer) in. Vragen? Opmerkingen? Je kan ze sturen naar jeroen@feelders.com.

RE:Site en server statusmeldingen
20-10-2010 om 7:05
De laatste tijd zijn er weer veel kleine aanpassingen aan de site gedaan:
* De nieuwsbrief-verzend-server is momenteel op geen enkele blocklist meer te vinden. Iedereen kan de nieuwsbrieven dus zonder problemen ontvangen, tenzij je je spamfilter zelf te strak hebt ingesteld of een niet bestaand mailadres bij de club hebt opgegeven (zie http://mijn.mx5club.nl).
* De nieuwsbrieven hebben een cosmetische make-over gekregen waardoor ze visueel wat aantrekkelijker en/of professioneler zijn geworden.
* Na een tijd van login-problemen en plotseling uitgelogd worden (sinds de overgang op ASP.NET4) heeft een aanpassing aan een systeembestand waarschijnlijk eindelijk het gewenste resultaat gebracht: gewoon ingelogd blijven; ook bij volgende bezoeken aan de clubsite.
* Met de nieuwe software-update werkte het oude Magazine-archief niet meer. Er is een nieuwe layout toegepast waardoor alle magazines en artikelen sneller te bekijken en te downloaden zijn. Deze layout is ook op de FAQ toegepast.

RE:Site en server statusmeldingen
25-10-2010 om 8:16
En gisteren weer een nieuwe kleine update:
* De ad-banners op de homepage zijn omgezet van een asp-module naar een javascript zodat de banners om de 15 seconden wisselen (zoals op de oude clubsite). Dit om onze adverteerders blij te maken... :)

RE:Site en server statusmeldingen
28-10-2010 om 8:54
En ik blijf lekker bezig:
* De Weer & Verkeer-module op de homepage heeft nu een klok toegevoegd gekregen.
* De site is weer een stapje dichter bij moderne en toekomstige website en browser-technieken met de implementatie van het speciale font (dat ook in het MX-5 Magazine wordt gebruikt) voor titels en subtitels op de site.
* De nieuwsscroller op de homepage heeft een langere stoptijd gekregen (de tijd dat het nieuwsitem stilstaat) zodat de tekst beter te lezen is.

RE:Site en server statusmeldingen
29-10-2010 om 1:53
De afgelopen uren zijn een groot aantal servers bij onze webhost Aspnix.com geupgrade (meer geheugen en softwareupdates). Dit heeft voor een paar uur downtime gezorgd, maar de site is wel weer wat sneller geworden...

RE:Site en server statusmeldingen
05-11-2010 om 2:02
De nieuwspagina's hebben nu een AddThis-veld toegevoegd gekregen zodat deze nieuwsitems ook snel op je favoriete Social Media-site (o.a. Facebook, Twitter, Hyves en 306 anderen) geplaatst kunnen worden.

RE:Site en server statusmeldingen
25-11-2010 om 12:48
Even een algemene opmerking/vraag: maar ik loop telkens tegen een ontzettend trage website aan. Ik gooi af en toe met mijn laptop uit frustratie, maar daar ligt het niet aan. Alle andere fora waarop ik actief ben lopen op topspeed. Waar ligt dat toch aan?RE:Site en server statusmeldingen
25-11-2010 om 8:14
Het is mij nog niet opgevallen, maar ik zal er op letten. Waarschijnlijk is op dat moment de serverbelasting (aantal bezoekers van onze en site en andere sites die op de gezamenlijke server worden gehost) hoog.

RE:Site en server statusmeldingen
16-12-2010 om 12:52
Zojuist is de site geupdate naar softwareversie 2.8. Weinig veranderingen deze keer. De belangrijkste voor de leden is de nieuwe login-methode. Inplaats van een loginveld rechtsboven wordt nu een login-popup geopend. Verder veel bugfixes...

RE:Site en server statusmeldingen
25-01-2011 om 5:23
Nadat de site vorige week is geupdate naar versie 2011 v1 is gisteren groot onderhoud uitgevoerd. Dit groot onderhoud bestond uit het verplaatsen van alle data (bestanden, databases en mail) naar Europese servers van de zelfde hosting-provider Aspnix. Hierdoor kan nu gebruik worden gemaakt van een nieuwe hosting Control Panel wat het onderhoud van de site makkelijker maakt. Verder is deze Control Panel ingericht en aangepast aan de nieuwste website-technieken.
Na een avondje data heen-en-weer pompen en wat geklooi met databases restoren draaien we nu dus vanaf schone servers in Duitsland wat de site veel sneller zal maken. Ik heb zojuist nog wat view-kolommen in de database rechtgetrokken waardoor alles nu weer helemaal goed werkt en de site klaar is voor het komend seizoen.

RE:Site en server statusmeldingen
27-05-2011 om 9:10
De site is een week geleden geupdate naar versie 2011 v2.1 welke een aantal goede en nuttige opties bieden:
Ondersteuning voor Internet Explorer 9 en iPad/iPhones, zijn nieuwe lijsttemplates toegevoegd, wordt gebruik gemaakt van verborgen Captcha's bij formulieren, zijn de prestaties verbeterd en zijn veel verbeteringen achter de schermen doorgevoerd. Los daarvan zijn de registratie- en account-pagina's geüpdate zodat deze minder foutmeldingen veroorzaken en de invoer beter standaardiseren.

Los daarvan heeft de Websitecommissie onlangs naar aanleiding van de Ledenenquête 2010 de site-software-ontwikkelaar opdracht gegeven om verbeteringen voor het forum te ontwikkelen. Na een korte ontwikkel- en testperiode is dit gedaan en het 'nieuwe' forum is zojuist gelanceerd. Er zijn een aantal leuke nieuwe functies bijgekomen en er zijn een aantal bugs verholpen. Meer nieuws en uitleg volgt dit weekend op de Nieuws-pagina. Jullie kunnen er in ieder geval al wel lekker mee aan de gang.

RE:Site en server statusmeldingen
09-07-2011 om 12:13
Een schoonvader met een iPad2 is wel eens handig om wat site-compatibility uit te testen. IPad/iPhone-bezitters (

RE:Site en server statusmeldingen
19-07-2011 om 11:35
Na een testperiode van een aantal weken heeft de clubsite vanmiddag een spoedupdate tussendoor gekregen. Los van een hoop bugfixes en uitbreidingen achter de schermen bevat deze softwareversie IC2011v2.2 nu de mogelijkheid waarbij leden een bevestigingsmail ontvangen als ze zich online hebben ingeschreven voor een clubrit of evenement. Dit stond al lang op de wensenlijst van leden en websitecommissie.

Verder zijn de onderhuidse instellingen voor het opmaken van nieuwsbrieven wat aangepast waardoor deze beter te bekijken zijn door een groter aantal mailprogramma's en het geeft de zender van de nieuwsbrieven (Yvonne Somers) een beter overzicht over het verzendproces.

RE:Site en server statusmeldingen
27-11-2011 om 12:21
Het was al weer even geleden dat de clubsite een grote upgrade had gehad. De nieuwste softwareupdate is lang op de test-site getest voordat ik hem hier wilde installeren. Na 2 maanden testen en aanpassingen en vertalingen maken was de software eindelijk klaar voor 'het grote publiek'. De clubsite draait nu op IC2012 v1.3. Er zijn een hoop verbeteringen doorgevoerd welke met name te maken hebben met het eenvoudig ontwerpen van een site-template (de totale skin), maar ook zijn een hoop dialogen achter de schermen gewijzigd waardoor de pagina's voor auteurs en admins duidelijker en overzichtelijker zijn.

De afgelopen tijd ben ik ook bezig geweest met het ontwikkelen van een mobiele template. Dit betekent dat de site er voor mobiele apparaten (die een kleiner beeldscherm hebben) er wat anders uit ziet. De rechter kolom wordt dan niet weergegeven en evt. nodige onderdelen zijn onderaan de pagina opgenomen. Verder is op de homepage direct een overzicht van de laatste 3 nieuwsberichten en clubritten (na login) zichtbaar zodat je minder hoeft te navigeren en zoeken. Verder zijn een aantal zaken vereenvoudigd zodat de hoeveelheid data die nodig is om de site mobiel in te laden laag is. Ik ben er nog niet helemaal, maar het ziet er al goed uit...

RE:Site en server statusmeldingen
27-11-2011 om 4:16
De meeste fora houden een chronologische volgorde aan en dit heeft ook sterk mijn voorkeur. Daarom wil ik de volgorde van de berichten niet omdraaien. Je hebt inderdaad wel de mogelijkheid om dit zelf om te draaien met het pulldown-lijstje bovenaan, maar deze instelling wordt niet opgeslagen. Ik kan wel eens bij de softwareontwikkelaars vragen of ze deze instelling per gebruiker kunnen opslaan.

RE:Site en server statusmeldingen
27-11-2011 om 5:49
Beste Jeroen,

ik hou het kort.

Dank en top. Petje af.Groet,
Chris Govers

RE:Site en server statusmeldingen
03-05-2012 om 10:28
Een vrije dag heeft me vandaag de tijd gegeven om de clubsite-software te updaten naar versie IC2012 v1.6. Er zijn niet veel grote wijzigingen. De meest opvallende is de nieuwe editor met minder knoppen. Misschien dat niet alle knoppen meteen zichtbaar zijn. Gebruik daarom CTRL+F5 om alle bestanden geforceerd van de server te herladen.
Verder zijn er wat bugfixes opgelost...
 
De afgelopen week ben ik op aanvraag van onze nieuwe adverteerder de Cabriohoeve ook bezig geweest met een nieuw script voor de advertenties op de Homepage. Dit nieuwe script heeft nu alle gewenste mogelijkheden: random, link met target, timeout, continuous mode en meer.

RE:Site en server statusmeldingen
03-06-2012 om 8:18
Na de servercrash en de werkzaamheden daarna lijkt de site weer helemaal goed te werken. Het laden gaat snel, emails worden goed verzonden en bijna alle verslagen en nieuwsberichten zijn weer aangevuld. Wat blijft is dat de berichten op het forum van de afgelopen 2 weken niet terug gehaald kunnen worden. De webhost heeft 'schuld bekend' door compensatie van 2 maanden hosting.
 
Intussen zijn ook al weer nieuwe werkzaamheden afgerond. In de forum-profiel-popup heb ik van het emailadres een link gemaakt zodat leden elkaar makkelijker kunnen mailen, mits ze hun emailadres delen.
 
Ook is, vooruitlopend op de nieuwe privacy- en cookiewetgeving die op 1 juli ingaat, de Disclaimer en Privacy-pagina gewijzigd waarbij een betere uitleg wordt gegeven over het gebruik van cookies. In een later stadium zal voor alle cookies die deze site gebruikt toestemming gevraagd moeten worden. Er wordt nu gewerkt aan een technische oplossing hiervoor.

RE:Site en server statusmeldingen
23-06-2012 om 7:41
Verder gaand op het bericht hierboven zijn al wat verdere stappen gezet in het cookie-verhaal. Samen met de software-ontwikkelaar wordt momenteel aan een goede technische oplossing gewerkt.
 
Verder is op aanvraag een verbeterde nieuwsbrieven-plugin ontwikkeld welke te zien is op http://www.mx5club.nl/nieuwsbrieven.aspx. In de oude plugin werden de nieuwsbrieven text-only weergegeven. Niet echt van deze tijd, dus is gewerkt aan een verbeterde versie waarin de nieuwsbrieven middels een popup met volledige opmaak worden weergegeven. Er moeten nog een paar kleine aanpassingen worden gemaakt maar hij staat al wel online...

RE:Site en server statusmeldingen
29-06-2012 om 2:45
De site-software biedt nu ook technische ondersteuning om aan de nieuwe privacy-wet te voldoen. Bij het eerste bezoek ziet u een popup-bar bovenaan de site waar u goedkeuring voor het toepassen van cookies kunt geven. De cookie-pagina is nu ook daarop aangepast.

RE:Site en server statusmeldingen
15-07-2012 om 8:48
Naar aanleiding van de servercrash van inmiddels een maandje geleden heeft de webhost nieuwe snellere servers in gebruik genomen. Gisteren is de clubsite naar deze server verhuisd. Niet veel leden zullen hier iets van gemerkt hebben omdat de verhuizing naadloos is gegaan. Enkel achter de schermen moesten er wat instellingen opnieuw worden gemaakt. De site zal vanaf nu dus weer wat sneller en stabieler zijn.
 
Verder was er de afgelopen tijd onregelmatig een probleem met het verzenden van mail vanaf de site (bijv. notificatiemails van inschrijvingen). Volgens de webhost was er echter geen probleem. Gisteren heb ik ook een andere verzendende mailserver ingesteld en ik heb tot nu toe geen foutmeldingen meer ontvangen. Naast dat dit fijn is voor de leden kan ik de webhost daar nu ook mee confronteren.

RE:Site en server statusmeldingen
19-07-2012 om 2:50
Na de hierboven genoemde serververhuizing bleek dat het verzenden van emails vanaf de site nog niet werkte. Na wat heen-en-weer gemail bleek dat de hosting provider het juiste IP-adres van de nieuwe router nog niet had toegevoegd aan de whitelist van de mailserver. Daarna waren de mailproblemen opgelost en kon meteen een nieuwsbrief worden verzonden.
 
Verder is onlangs de maximale bestandsgrootte voor uploads (o.a. afbeeldingen) voor de hele site op 2MB gezet. Dit om het schijfgebruik een beetje onder controle te houden. Deze limiet geldt zowel voor leden (afbeeldingen uploaden op de marktplaats op het forum) als voor auteurs (afbeeldingen bij verslagen). Deze nieuwe bestandsgrootte is dus per afbeelding, niet voor een serie.
 
 

RE:Site en server statusmeldingen
21-07-2012 om 10:19
Ik ben een tijd op zoek geweest naar een manier om de clubbladen online te kunnen lezen, anders dan het Magazine-archief. Ik ben uiteindelijk op ISSUU uitgekomen vanwege het gebruiksgemak. Op http://www.mx5club.nl/magazine.aspx is het resultaat te zien van een 'openbaar' MX-5 Magazine voor aankomende leden.

RE:Site en server statusmeldingen
30-07-2012 om 3:49
Terwijl de beta-testen en ontwikkelingen voor de volgende softwareversie onderweg zijn was het ook tijd om de systeembestanden een beetje te tweaken zodat de URL altijd uniform blijft, ongeacht hoe je die intypt in je browser-adresbalk. MX5club.nl wordt dus automatisch www.mx5club.nl.

RE:Site en server statusmeldingen
31-07-2012 om 10:58
Met de nieuwe softwareversie vanochtend uitgekomen was het nog maar weinig werk om deze geschikt te maken voor de site. Op de beta-site draaide al een vrijwel complete versie en na een paar laatste programmeer-klusjes en aanpassingen kon ik zojuist snel de update uitvoeren.
 
Nieuw in deze versie is een volledige technische ondersteuning voor de nieuwe cookie-wetgeving (helaas wel een nieuwe software-implementatie dan die uit de beta-versies die al op de site draaide), een bijgewerkte editor voor auteurs/admins, nieuwe nieuwsbrief-uitbreidingen waarvan op de clubsite al gebruik werd gemaakt en verder een groot aantal kleinere uitbreidingen en bugfixes om de veiligheid te vergroten.
 
Los van deze software-update is op de accountpagina (http://mijn.mx5club.nl) bij de 'Wachtwoord wijzigen'-dialoog de mogelijkheid toegevoegd om een veilig wachtwoord te laten berekenen.

RE:Site en server statusmeldingen
04-08-2012 om 8:30
Gisteren is (als het goed is) een eind gekomen aan een serie korte maillistserver-problemen waardoor geen mail vanaf de site verzonden kon worden (formulier-notificaties e.d.). De hosting provider had een nieuwe maillistserver in gebruik genomen maar de users niet laten weten dat de oude offline was gehaald. mad
 
Verder was het vanochtend weer eens tijd om de database op te schonen van oude entries om de snelheid goed te houden. Van 128MB naar 82MB database-grootte is een lekkere winst. smiley
 
Vanmiddag heb ik eens lekker de tijd genomen om de Links-pagina te updaten met een hoop Europese club-links. Allemaal gesorteerd volgens geografische ligging.

RE:Site en server statusmeldingen
06-08-2012 om 8:37
Ik ben vandaag een bug tegengekomen waardoor afbeeldingen niet worden toegevoegd aan forum-topics. Als je de topic dan nog eens bewerkt en de afbeelding opnieuw toevoegt dan wordt die er wel bij geplaatst. Dit is een bug in de software (niet alleen op mx5club.nl) en ik heb melding gemaakt bij de software-ontwikkelaars. To be continued...

RE:Site en server statusmeldingen
07-08-2012 om 9:02
En de bug is al weer opgelost. De software-ontwikkelaar is er meteen mee aan de gang gegaan en één dag later is de bugfix al geïmplementeerd.

RE:Site en server statusmeldingen
09-08-2012 om 2:34
Nou, iedereen heeft de nieuwsbrieven wel ontvangen. De nieuwsbrieven werken weer helemaal.

RE:Site en server statusmeldingen
11-07-2013 om 10:37
Ik heb zojuist een databasebackup van afgelopen maandag 8 juli moeten terugzetten om wat 'gebroken' pagina's te fixen. Daardoor zijn helaas de forumberichten van na maandag verdwenen. Excuses daarvoor.
 
Verder is vandaag de cookiewall verwijderd; zie nieuwe-cookiewetgeving-en-de-clubsite-2.aspx.

RE:Site en server statusmeldingen
18-05-2014 om 1:45
Na een dag downtime en veel werk achter de schermen is de clubsite zojuist weer online gegaan met een nieuw responsive design, een s**tload softwareupdates (v1.7 > v2.2) en iDeal-implementatie op de achtergrond. Meer over dit laatste spoedig...

RE:Site en server statusmeldingen
30-06-2014 om 8:22
Door hardwareproblemen bij de webhost en het datacenter heeft de clubsite heeft er de afgelopen 12 uur uit gelegen. Zie de blog van de webhost:
 

"We are currently investigating an issue affecting the WEB01-DE server and other services we have operating on a node in our Nuremberg Germany data-center. We have technicians on site currently and should have a report shortly of what the issue is and when it will be resolved.

UPDATE #1 – The SSD boot drive that runs the virtualization system has failed. The WEB01-DE server data is fine as it is stored on a separate RAID system. We are installing the Hyper-V core OS now and will attach the WEB01-DE server back to the new installation and start it. Please allow us about 30 – 45 minutes.

UPDATE #2 – The server is online and operational, however due to a routing issue within our provider’s data-center traffic is not making it to the server.

UPDATE #3 – The routing issue should be fixed within the next hour.

UPDATE #4 – The server is now back online and operational."

De webhost heeft verantwoordelijkheid genomen en zal hiervoor compenseren.


RE:Site en server statusmeldingen
06-07-2014 om 9:26
Interessant feitje: Voor de eerste keer in het bestaan van de clubsite heeft Google Chrome (26,49%) een hoger aantal pageviews per week dan de aloude koploper Internet Explorer (26,37%).

RE:Site en server statusmeldingen
01-09-2014 om 7:01
Ter info: De forumvoorkeuren zijn vanaf vandaag alleen nog in je Dashboard te vinden (pulldown-menu rechts onder je naam). In je forumvoorkeuren kan je instellen welke informatie je met ingelogde medeforummers (clubleden) wil delen en of je een notificatiemail wil ontvangen als iemand heeft gereageerd in een topic waar je ook ik hebt gereageerd.

RE:Site en server statusmeldingen
08-09-2014 om 10:10
Ik heb vandaag wat serveraanpassingen gedaan waardoor minder data van de server gehaald hoeft te worden en meer data uit het lokale geheugen van uw computer wordt gebruikt (de zgn. cache). Dit maakt het laden van de site (veel) sneller.

RE:Site en server statusmeldingen
24-11-2014 om 5:41
Na een dagje offline en serverfoutmeldingen zijn we er weer. Door een door de webhost veranderde instelling in een nieuwe cloudbased serverindeling verwees de DNS naar het verkeerde IP-adres van de databaseserver. Na een melding is dit hersteld en was de database, en daarmee de site, weer onder de oude hostnaam bereikbaar.

RE:Site en server statusmeldingen
18-12-2014 om 9:56
De clubsite is zojuist geüpdate naar de nieuwste software-versie van het InsiteCreation CMS v2.6.1. Sinds de site-update van afgelopen mei waarbij het nieuwe siteontwerp werd gepresenteerd en achter de schermen de introductie van iDeal werd voorbereid, zijn een aantal kleine site-software-updates uitgebracht en waren nog een aantal aanpassingen nodig. Deze aanpassingen zijn de afgelopen maanden gerealiseerd en de site is technisch gezien klaar voor de aankomende invoering van iDeal voor evenementenbetalingen. Verder heeft de editor waarin je (o.a. op dit forum) berichten kan typen nu ondersteuning voor Internet Explorer 11, is een nieuw pop-up-script voor afbeeldingen in gebruik genomen en zijn er nog diverse kleine bugfixes doorgevoerd.

RE:Site en server statusmeldingen
11-01-2015 om 4:10
Met 2014 al weer bijna 2 weken achter ons konden er wat sitestatistieken en een jaarverslag worden opgesteld. Nieuw online op http://www.mx5club.nl/website.aspx.

RE:Site en server statusmeldingen
01-05-2015 om 7:40
De clubsite ondervindt momenteel een storing waardoor formulieren soms niet verstuurd kunnen worden. Ritinschrijvingen, iDeal-betalingen en contactformulieren werken al weer wel. Het  aanmeldformulier lidmaatschap geeft nog problemen. Er wordt druk naar een oorzaak gezocht.

RE:Site en server statusmeldingen
04-05-2015 om 9:58
De storing is weer opgelost. Geheel vanzelf... sad Alle formulieren werken weer. Inschrijven via iDeal is al weer een paar dagen mogelijk en ook lidmaatschaps-aanmeldingen komen weer binnen.

RE:Site en server statusmeldingen
04-06-2015 om 6:26
De programmatuur achter het Responsive Design van de clubsite is zojuist geüpdatet naar de meest recente versie. Dat betekent o.a. dat het menu nu goed werkt voor highres touch devices zoals tablets. Verder zijn enkele onderliggende frameworks geüpdatet naar de meest recente branch-versies voor verbeterde veiligheid en stabiliteit.

RE:Site en server statusmeldingen
14-06-2015 om 10:53
Ter voorbereiding op beveiligde verbindingen naar de site (SSL) is de site vanochtend overgeschakeld op een vast IP-adres. Door de verwerking van de doorverwijzing van mx5club.nl naar het nieuwe IP-adres was de site kort onbereikbaar. Alle DNS-servers zijn nu aangepast en de site is op het nieuwe IP-adres weer goed bereikbaar.
 
Intussen is ook het nieuwe SSL-certificaat geïnstalleerd. Pagina's die persoonsgegevens bevatten (zoals mijn.mx5club.nl) verzenden vanaf vandaag de data tussen uw computer en de server via een beveiligde verbinding.

RE:Site en server statusmeldingen
20-06-2015 om 4:55
Door technische problemen moest een database-backup van 6 dagen geleden terug gezet worden. Alle data die daarna is geplaatst is helaas verloren. Excuses hiervoor.

RE:Site en server statusmeldingen
05-07-2015 om 8:33
Door omstandigheden komen (bevestigings)mailtjes van de clubsite momenteel niet bij leden met een hotmail.com, outlook.com of live.nl mailadres aan. De webhost is druk bezig dit op te lossen. Excuses voor de overlast.

RE:Site en server statusmeldingen
14-12-2015 om 10:36
Conform regelgeving is de cookiebar weer geïntroduceerd voor impliciete toestemming. Lees meer informatie over cookies op de speciale cookies-pagina.

RE:Site en server statusmeldingen
10-05-2016 om 6:53
De links-pagina is weer eens opgeschoond. Heb je interessante links die niet in het lijstje mogen ontbreken? Laat het de webmaster dan weten!

RE:Site en server statusmeldingen
11-08-2016 om 6:53
Door onduidelijke oorzaak deed de zoekfunctie onderaan elke pagina het al een tijdje niet meer. Dat is vandaag opgelost.

RE:Site en server statusmeldingen
12-08-2016 om 11:06
Door een foutje is het forum per ongeluk verwijderd. Ik heb een databasebackup van gisteravond terug geplaatst maar de mededelingen van na die tijd zijn daarbij helaas verloren gegaan. Excuses hiervoor!
Als gevolg hiervan is de database backup-frequentie hoger ingesteld om in een toekomstig geval minder dataloss te hebben.

RE:Site en server statusmeldingen
03-09-2016 om 8:17
In aanloop naar softwarewijzigingen die de stand van het aantal inschrijvingen voor een rit weergeven is de 'Inschrijf en betaal'-knop verplaatst van de rechter zijkolom naar onder de uitnodiging op de agenda-pagina van het evenement. Tevens zal de inschrijfknop een ander uiterlijk krijgen als de rit vol of gesloten is waardoor inschrijven dan niet meer mogelijk is.

RE:Site en server statusmeldingen
04-09-2016 om 9:33
Mooi dat er zoveel mogelijk is Jeroen!!  En geweldig dat jij dat allemaal doet!! Groet uit Terherne.

RE:Site en server statusmeldingen
10-10-2016 om 5:48
De clubsite is vandaag getroffen door een fatale database-server-crash. De hosting provider had dit binnen een paar uur onder controle maar tijdens controles achteraf bleken enkele databases corrupt. De clubsite is intussen weer gewoon online.
 

RE:Site en server statusmeldingen
29-01-2017 om 4:05

Waar de clubsite de afgelopen jaren op alle fronten werd vernieuwd was het MX-5 Magazine-archief nog het zelfde gebleven. Omdat volgens de sitestatistieken blijkt dat de leden gebruik maken van moderne internetverbindingen en internetbrowsers, kon ook het magazine-archief een verjongingskuur krijgen. Vanaf vandaag bestaat het magazine-archief uit links naar de content-provider ISSUU waar de magazines zijn geplaatst.


RE:Site en server statusmeldingen
03-02-2017 om 8:33
Wij zoeken nog wel eens wat terug Jeroen. Bedankt dat je er weer zo druk mee bent geweest. Het werkt goed!! Groeten, Leo en Greet.

RE:Site en server statusmeldingen
18-03-2017 om 11:39
Oops, something's broken. Sinds vrijdagmiddag 17 maart worden aanmeldingen voor ritten niet meer correct verwerkt op de site. Betalingen worden succesvol afgerond en het lid ziet een scherm dat zijn inschrijving succesvol is geweest. De website verwerkt de inschrijving echter niet verder. De aanmelding komt in het systeem niet automatisch op afgerond te staan en bevestigingsmailtjes naar lid, rittenadministratie en rituitzetter worden niet verzonden. Dit is niet naar aanleiding van werkzaamheden of onderhoud ontstaan dus ik tast nog in het duister. Ik hou jullie op de hoogte.
 
Update 14:29u: De website lijkt geen storingen te hebben gehad en de bestanden zijn allemaal ongewijzigd. Herstarten van de site bracht geen oplossing en ook een test-bestelling vanaf een schaduw-site was niet-succesvol. De verdenkingen wijzen nu naar onze payment-provider Mollie. To be continued...
 
Update maandag 20 maart: De functionaliteit is zojuist automagisch weer hersteld en de aanmeldingsnotificaties druppelen weer binnen.

RE:Site en server statusmeldingen
18-08-2017 om 1:28

De club is verantwoordelijk voor het veilig beheren van uw persoonsgegevens. Dat betekent dat we er zorg voor moeten dragen dat veilige wachtwoorden gebruikt worden zodat onbevoegden niet makkelijk bij uw gegevens kunnen. De inzichten van wat veilige wachtwoorden zijn, zijn de laatste jaren flink gewijzigd. Voorheen werd uitgegaan van korte moeilijke wachtwoorden met kleine letters, hoofdletters, cijfers en leestekens die niet snel te raden zijn, bijvoorbeeld Tr0ub4dor&3. Hackers gebruiken echter scripts die het rekenwerk voor hun doen en geautomatiseerd wachtwoorden testen. Een wachtwoord van 4 random woorden (bijv. correct horse battery staple) is dus langer en veiliger dan een kort cryptisch wachtwoord.

 

De wachtwoordeisen voor nieuwe leden en het wijzigen van bestaande wachtwoorden zijn daarom gewijzigd. De minimum wachtwoordlengte is naar 12 tekens gewijzigd waarbij geen verplichting voor het gebruik van hoofdletters, cijfers en leestekens meer is. Dit om leden aan te moedigen veilige lange wachtwoorden op basis van random woorden te gebruiken. Daarnaast wordt een account door de site-software automatisch geblokkeerd als meer dan 5x een verkeerd wachtwoord is ingevoerd. De beheerder kan je account weer voor je deblokkeren.

Wil je je wachtwoord wijzigen? Dat kan op http://mijn.mx5club.nl op het tabblad Wachtwoord wijzigen.


RE:Site en server statusmeldingen
20-09-2017 om 10:29
De technische vraagbaak heeft een nieuw uiterlijk. Waar deze pagina voorheen bestond uit een enorme lijst van meer dan 700 zoektermen bestaat die nu uit een gegroepeerde verzameling technische artikelen en een zoekveld.

RE:Site en server statusmeldingen
03-10-2017 om 7:42
Het subforum 'Van de bestuurstafel' welke door het vorige bestuur was geopend maar nooit in gebruik was genomen, is verwijderd. Het bestuur is voor al uw vragen bereikbaar via het contactformulier op de website. De verslagen van de bestuursvergaderingen zijn te downloaden van de Statuten en notulen-pagina onder het kopje 'Notulen bestuur'.

RE:Site en server statusmeldingen
02-03-2019 om 10:24
Tijdens de overgang naar deze website in 2010 zijn de LidSinds-velden niet meegegaan. Voor de leden die voor 1-1-2010 lid zijn geworden was de LidSinds-datum op uw account-pagina en op het forum dus niet correct weergegeven. Tijdens opruimen zijn cd-roms met de oude websitedata terug gevonden. Uit de gegevens daarop konden de originele LidSinds-velden worden terug gehaald. Dat is vanochtend gebeurd. Sommige oude datavelden waren gevuld met 1-1-1. In dat geval zijn benaderingen vanuit omliggende lidmaatschapsnummers met juiste data berekend.
 
De oude websitedata wordt nu conform Privacybeleid bewaard.
 
Verder is het forum recent wat compacter gemaakt. Enkele subfora zijn verwijderd en onderwerpen daaruit zijn verplaatst naar de meest overeenkomende andere subfora.

RE:Site en server statusmeldingen
27-03-2019 om 11:44
Er waren bij leden veel onduidelijkheden over de losse evenementenagenda-categorieën en filtermogelijkheden op de agenda-pagina. Daarnaast blijkt dat het submenu niet lekker werkt op tablets. Daarom zijn de losse agenda-submenu-pagina's verwijderd en zijn alle evenementen direct via de agenda-pagina te vinden en evt. te filteren via de 5 filter-kopjes boven de lijst.

RE:Site en server statusmeldingen
01-05-2019 om 9:59
De clubsite en het MX-5 Magazine zullen in de toekomst meer opmaakstijlen gaan delen. Kleuren en fonts zullen meer gelijk getrokken worden. Daarom zullen in aanloop naar de ontwikkelingen van de nieuwe website al nieuwe opmaakstijlen worden doorgevoerd.

RE:Site en server statusmeldingen
24-03-2020 om 4:03
De website is vanochtend naar een nieuwe server verhuisd waardoor de site een paar uur onbereikbaar was. Deze nieuwe server biedt ondersteuning voor het http/2-protocol waardoor de site sneller laadt.


Search Topics:
 < Terug | Home  >  Website  >  Forum