Dit forum is read-only voor bezoekers; enkel leden kunnen berichten plaatsen...
BBR MX5 super 175

Forumoverzicht / Tuning & Styling / BBR MX5 super 175

Sorteer berichten:
BBR MX5 super 175
03-08-2018 om 4:13
Heeft er iemand ervaring met de opvoerset die Cabriohoeve aanbied voor de ND!
 


RE:BBR MX5 super 175
09-08-2018 om 3:56
We praten over een "kant-en-klaar" pakket voor de ecu.
De waardes in de software die ze aanpassen zijn vast en produceren dus op de gemiddelde ND met de 2.0L ~175pk @ de krukas (de een zal iets hoger zitten en de ander weer minder). Of je nu door de cabriohoeve een stukje kant en klare software erop laat zetten of door een ander bedrijf wat met een kant-en-klaar product werkt maakt dus niet veel uit in vermogen. Echter scheelt het wel in prijs. 
 
Het beste is een rollenbank test en aanpassingen op maat. Dan wordt alles echt op jou specifieke mx5 afgesteld en is er dus zeer grote kans dat er nog wat meer uit te halen is. Toevallig laat ik dit 20 augustus bij mijn eigen mx5 nc ook doen. Echter heb ik er voor gekozen om dit in de UK te laten doen bij Skuzzle Motorsport (zitten veel meer goede specialisten in de uk voor aangepaste MX5's). Deze specialisten kunnen op jou verzoek ook allerlei ontwikkelde verbeteringen activeren in de ecu : zie -> https://ecutek.zendesk.com/hc/en-gb/articles/360000185809-How-to-RaceROM-Features
Mooi gelijk gecombineerd met een paar dagen toeren door engeland. 
 
Deze specialist vraagt maar een kleine 300pond voor het tunen op maat (paar uur werk).
Maar om aanpassingen te laten doen aan een mazda heb je een Ecutek licentie voor de ECU nodig, heb je die nog niet kost die ook nog 180pond.
 RE:BBR MX5 super 175
10-08-2018 om 1:03
Hallo Wim,
 
wat Martijn zegt is waar er zijn genoeg andere adressen om dit te laten doen, ik zelf heb het in Raamdonkveer laten doen met voor en na een dyno om het vermogen te meten.
 in mij geval was dit behoorlijk toegenomen. waar je met de dyno op moet letten dat de temperatuur van auto en lucht ongeveer gelijk is en ook de luchttoevoer in beide metingen gelijk zijn. door met de temperatuur en hoeveelheid te spelen kunnen de omstandigheden flink wisselen waardoor de metingen niet te vergelijken zijn.
 
google wat op internet en je wordt wat dat betreft een stuk wijzer.
 
mvg
 
hans

RE:BBR MX5 super 175
10-08-2018 om 4:32
Beste Marijn, bedankt voor je reactie. Zou je mij op de hoogte willen houden van je ervaring in Engeland? wvheemst@hotmail.com
 
Sportieve groet.
 
Wim.

RE:BBR MX5 super 175
10-08-2018 om 4:35
Beste Hans, bij wie was dat en wat heb je laten doen en wat kost dat! Ik ga zeker eens googelen.
 
Sportieve groet.
 
Wim.
 
ps voor info, zie mijn emailadres.
 


RE:BBR MX5 super 175
11-08-2018 om 12:14
Hans, even gegoogeld. Lijkt me een betrouwbaar en proffesioneel bedrijf  in Raamsdonkveer. Ik denk dat ze de standaardset  hebben van BBR.
 

Bedankt en sportieve groet.
 
Wim.

RE:BBR MX5 super 175
24-08-2018 om 11:53
Weer terug uit Engeland met een leuk gekietelde NC. Er was niet helemaal uit te halen waar ik op hoopte maar helaas soms zit het mee en soms zit het tegen. De ene motor is de andere niet red.
 
 Nu : 
* Meer vemogen +15 wiel pk
* Zuiniger 
* Karakter veel sportiever
* Schakelen zonder voet van het gas te hoeven halen (Ecutek optie) cool.
* Automatisch dotje gas bij terug schakelen bij "sportief" rijden (Ecutek optie) cool.
 
De auto heeft een kleine 3 uur op de rollenbank gestaan en Nick van Skuzzle Motorsport heeft een hoop aangepast, de brandstof inspuiting was op zijn zachtst gezegd niet al te goed. De ECU maakte er dus gewoon een zootje van op de standaard instelling. Dus op dat vlak zijn er hele grote verbeteringen gemaakt. Dit zal de auto zuiniger maken en ook het vermogen beter tot zijn recht laten komen. 
 
Nick krijgt bezoek van mensen uit heel Europa om door hem hun NC aan te laten aanpakken, Canarische eilanden/Spanje/Polen/Italie en dus ook Nederland. Hij geeft ook aan dat hij geen fan was van de standaard NC tot hij er met een reed die via een map/tune aangepakt was. Zo krijg je een MX5 die heel veel lijkt qua karakter/weggedrag en beleving zoals de originele NA. De NA deed dit af fabriek zo wat de grote populariteit verklaarde echter kan de NC dat dus ook maar moet er daarvoor wel het eea. aangepast worden.
 
Al met al ben ik heel blij met het bezoek en kan ik dit iedereen aanraden, het is nu een andere auto en met de specifieke wensen die ik heb laten activeren (Ecutek opties) waan ik mij soms een race coureur omdat je veel meer het idee hebt dat je met een "sportwagen" aan het rijden bent. wink

RE:BBR MX5 super 175
24-08-2018 om 7:56
Goed verhaal. Ben even op hun site geweest. Doen ze alleen t/m de NC? Ik wil mijn 2.0 ND laten kietelen.
 
Sportieve groet.
 
Wim.

RE:BBR MX5 super 175
25-08-2018 om 10:09
Kijk ook MX-5 Magazine 100 even na. In dat magazine staat een artikel over chiptunen van André Faber en een verslag van de technische themadag bij KS Performance over vermogensaanpassingen. 


Search Topics:
 < Terug | Home  >  Website  >  Forum