Dit forum is read-only voor bezoekers; enkel leden kunnen berichten plaatsen...
H4 ledlampen

Forumoverzicht / Tuning & Styling / H4 ledlampen

Sorteer berichten:
H4 ledlampen
27-02-2019 om 9:59
Je ziet nu overal led verlichting in de auto's en ok led vervangingen voor de diverse lampen, ook voor de H4 lampen zijn nu led lampen te krijgen. 
Maar nu, passen die lampen in de houders van een NA? De prijs van die lampen is mij iets te duur om ze te kopen en erachter te komen dat ze niet passen. Heeft er al eens iemand geprobeerd die nieuwe led lampen te monteren in een NA.

RE:H4 ledlampen
11-03-2019 om 5:49
Of ze passen weet ik niet, maar de vraag die bij mij ook openstaat is of deze vervanging APK waardig is ? en niet leidt tot afkeur.

RE:H4 ledlampen
11-03-2019 om 8:21
in de automaterialen zaak konden ze me geen antwoord geven. de lampen daar kosten tussen de 120 tot 190 euro voor een set. Dat vond ik te duur om uit te proberen. Heb ze nu via Banggood besteld voor 20 euro inclusief verzenden. Ben benieuwd of gaat lukken, en zal dan bij mijn garage navragen of het APK waardig is. Ik dacht het wel, hij heeft zelf dit soort lampen in zijn bedrijfsbus gezet.

RE:H4 ledlampen
12-03-2019 om 7:19
Hallo MX-5 liefhebbers,
 
Ik heb ook zo'n setje aangeschaft maar dit is geen succes.
 
De veer waar de oorspronkelijke H4 lamp in de behuizing wordt vastgezet, komt niet om die dikke achterkant van de LED heen.
 
Hij scharniert dusdanig dat een fatsoenlijke bevestiging er niet in zit. Met wellicht veel creativiteit zul je de lamp er wel in krijgen maar of deze dan ook op de juiste manier bevestigd kan worden waardoor ook de licht afstraling in de reflector op de juiste manier plaatsvind is nog maar de vraag.
 
Ik hoor graag wat jouw resultaat gaat worden. Wellicht een tip om dit als een "HOW TO DO" item op deze site te plaatsen, dan heeft een ander er ook wat aan.
 
Groeten,
Marcel

RE:H4 ledlampen
29-03-2019 om 9:15
Het zijn deze ledlampen geworden.
 
 
Zo gaat de lamphouder eruit bij de NA
 
 
dan ziet het er zo uit
 
 
de achterkant van de lamphouder.
 
Rubberkapje eraf.
 
de ledlamp
 
en inderdaad het past niet...……… 
 
Of...…………...
 
ja, de ring komt los van de lamp via een bajonetsluiting. Dus de ring eerst plaatsen en dan pas de lamp.
 

om de rubberring weer te kunnen plaatsen moest ik daar een stukje in het midden wegsnijden.
 
 
het verschil...… links led, rechts de oude lamp


 beiden vervangen.

 
 
Ik heb de lampen besteld bij Banggood voor iets van 20 euro inclusief verzenden...…. dus eigenlijk best wel een goede deal zo.

RE:H4 ledlampen
02-04-2019 om 11:29
Kijk, dat loskomen van die ring middels de bajonetsluiting van de lamp heb ik nog niet ontdekt.
 
Dat ga ik nog maar eens even onderzoeken of dit bij mijn set (ligt nu werkeloos in de schuur) ook mogelijk is waardoor alsnog deze set geplaatst kan gaan worden.
 
Het is alleen een grotere klus om de lamp te vervangen in een NC dan in de NA, maar als de ring los te maken is, ga ik dat nog wel proberen.
 
bedankt voor het duidelijke stappenplan qua montage.
 
Groeten,
Marcel

RE:H4 ledlampen
20-04-2019 om 4:01
Nadat ik merkte dat enkele tegenliggers knipperden met de lichten even de lampen gesteld. ik had er eentje op de kop zitten en ze stonden te hoog. Nu staan ze goed, maar het lichtbeeld is niet perfect. Waarschijnlijk komt dat doordat er in de lamphouder nog een extra spiegel voor de lamp zit en die zit nu in de weg. Helaas kan ik die er niet uit halen, dus gewoon zo laten zitten. Wel veel meer helder licht nu.

RE:H4 ledlampen
02-05-2019 om 7:51
In het kader van de APK 2, hier de richtlijn. Als aanvulling hierop, als de auto is voorzien van koplamphoogte verstelling moet dit werken. De afstelling van het dimlicht is altijd in de hoogste stand. Verder kijken wij niet naar wat voor lamp er is gemonteerd.
 
Artikel 113
  1. Het dimlicht moet zodanig zijn afgesteld dat bij controle met een koplamptestapparaat dan wel een lichtscherm het geprojecteerde beeld, na fixatie van dat apparaat of scherm, voldoet aan de volgende eisen:
  1. het lichte vlak moet zich onder het donkere vlak bevinden;
  2. een duidelijke, geheel of ten dele horizontale scheidingslijn tussen licht en donker moet zichtbaar zijn;
  3. het horizontale gedeelte van de scheidingslijn moet zich bevinden tussen of op de lijnen op het scherm van het koplamptestapparaat, die overeenkomen met een daling van de lichtbundel ten opzichte van de horizontale middenlijn van de koplamp van 5 tot 40 mm/m;
  4. indien een ten dele horizontale scheidingslijn zichtbaar is:
    1. moet het horizontale gedeelte van de scheidingslijn zich grotendeels links bevinden van de verticale hartlijn op het scherm van het koplamptestapparaat;
    2. mag het snijpunt van het horizontale en het niet-horizontale gedeelte bij controle met een koplamptestapparaat niet links van de verticale hartlijn op het scherm van het koplamptestapparaat vallen.
Met het niet horizontale gedeelte word de hoek van 15 gr omhoog rechts van de verticale middellijn bedoelt, dit ter verlichting van de bomen en verkeersborden. dit is het gedeelte wat je moet afplakken als je in een rechts gestuurd land rijd omdat je dan verblind.


Search Topics:
 < Terug | Home  >  Website  >  Forum