Dit forum is read-only voor bezoekers; enkel leden kunnen berichten plaatsen...
Toegang tot veerboot??

Forumoverzicht / MX-5 Talk / Toegang tot veerboot??

Sorteer berichten:
Toegang tot veerboot??
10-06-2019 om 8:26
Hallo forummers,
 
Ik weet dat er hier wel tourritten richten het Britse contingent worden georganiseerd en daar wil ik iets van weten.
 
Wij (mijn vrouw en ik) gaan in augustus ook een rondrit maken met onze MX5 door Zuid Engeland en waar ik nu heel erg benieuwd naar ben is de toegankelijkheid van de ferry's.
 
Onze MX5 NC is verlaagd en dan ben ik bang dat de toegang tot de ferry met z'n (meestal) schuine opritten en afritten waardoor de hoek dusdanig is dat een frontspoiler of uitlaatdemper beschadigd kan raken. Of is de toegang redelijk vlak waardoor de MX5 geen extreme hoek hoeft te overbruggen?
 
Wat zijn jullie ervaringen hierin?
 
IK hoor graag van jullie.
 
Met vriendelijke groet,
Marcel

RE:Toegang tot veerboot??
11-06-2019 om 4:23
Hallo Marcel,
 
Wij zijn vorige maand met 32 MX-5jes overgestoken naar Ierland en hebben op twee verschillende ferries gezeten, in de groep zaten een paar verlaagde MX-5jes en die hebben geen noemenswaardige problemen gehad met het aan boord rijden. Mijn vrouw en ik hebben reeds diverse evenementen georganiseerd met ferry overtochten, o.a. SardiniĆ«, Ierland, Spanje en Engeland (Lake District), daar zijn altijd wel verlaagde MX-5jes  bij geweest en hierbij zijn nooit echt problemen geweest.
Vaak is het ook zo dat tijdens het beladingsproces van het schip de bemanning er alert op is en altijd assistentie verlenen
bij het aan boord rijden.

Ik weet niet hoeveel je NC verlaagd is dus mocht  je er echt twijfel over blijven houden,  kan je natuurlijk altijd bij de incheck vragen of ze je willen indelen voor het 'maindeck', dan hoef je in principe geen ramps op of af te rijden.
 
By the way, wij hebben zelf ook een verlaagde NC gehad en zijn altijd weer zonder schades van de ferries op en af gekomen.
 
groet,
 
Arjan 


RE:Toegang tot veerboot??
12-06-2019 om 6:33
Hallo Arjan,

Dank je wel voor jouw uitgebreide en zeer duidelijke antwoord. 
 
Dit is voor mij, maar zeker voor mijn Katharina, een geruststellend antwoord, het enige wat ik nog dien te doen is een paar veerweg begrenzers aan te brengen.
 
Mijn NC is verlaagd met Eibach veren, maar heeft nog wel de originele schokbrekers dus een beetje doorslag in de vering geeft al gauw een klap tegen de onderzijde, met name als de kofferbak vakantie klaar bepakt is.
Maar gelukkig is dit eenvoudig zelf te doen.
 
Wij gaan er gewoon voor.
 
Bedankt en groeten,
Marcel en Katharina


Search Topics:
 < Terug | Home  >  Website  >  Forum