Dit forum is read-only voor bezoekers; enkel leden kunnen berichten plaatsen...
MX-5 NA in AutoWeek Classics

Forumoverzicht / MX-5 Talk / MX-5 NA in AutoWeek Classics

Sorteer berichten:
MX-5 NA in AutoWeek Classics
27-09-2019 om 9:03
Er staat een aardige vergelijkingstest van "nineties roadsters" in de nieuwste AutoWeek Classics: Mazda MX-5 NA versus BMW Z3, Alfa Romeo Spider, MG F en Lotus Elan. ....uiteraard komt de MX-5 als beste uit de bus;)
 
Jammer alleen dat er zo nadruk wordt gelegd op de roestgevoeligheid van de NA: volgens mij zijn ze - behalve bij de dorpels en achterste wielkasten - niet zo roestgevoelig, toch?

RE:MX-5 NA in AutoWeek Classics
29-09-2019 om 1:27
 
Heb het artikel ook gelezen, ik heb nl een abonnement op AutoWeek classis. Ben het echter volledig met je eens, het eenzijdige beeld van roest komt veelal doordat de desbetreffende NA niet goed onderhouden, lees beschermd is tegen roest. 
Zelf heb ik met goed resultaat mijn NA uit 1990 laten behandelen bij Jan van Egmond ML station. Deze geeft overigens aanstaande technische dag een presentatie over de ML behandeling.
Het resultaat is dat ik een goede roestvrije NA heb maar regelmatige inspectie is wel noodzakelijk. En als je dan wat tegenkomt qua roest direct (laten) behandelen zou mijn advies zijn.  
Daarnaast met respect het blijft AutoWeek en de redactie heeft nu eenmaal een voorkeur voor alles wat Europees is, maar helaas de kwaliteit van de Japanse Mazda is zo goed daar kunnen ook zij niet omheen. 
 
Mijn garagist zegt altijd een Engelse auto heb je om aan te sleutelen en af en toe te rijden, een Japanse auto heb je om te rijden en af en toe aan te sleutelen. 


RE:MX-5 NA in AutoWeek Classics
29-10-2019 om 9:26
Ze zijn gelukkig ook vaak genoeg enthousiast (geweest) over de MX-5, heb ik ervaren. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=FLU4VMwFG_0


Search Topics:
 < Terug | Home  >  Website  >  Forum