Dit forum is read-only voor bezoekers; enkel leden kunnen berichten plaatsen...
FM gaat er uit, DAB+ is de nieuwe standaard voor radio

Forumoverzicht / Producten & accessoires / FM gaat er uit, DAB+ is de nieuwe s...

Sorteer berichten:
FM gaat er uit, DAB+ is de nieuwe standaard voor radio
30-10-2019 om 8:50
DAB+ gaat binnen 1-3 jaar de FM radio vervangen. Als je toch radio in je MX5 wilt blijven luisteren zal je over moeten op AM ontvangst of... iets van een DAB+ ontvanger moeten installeren. Ik heb een NC uit 2013 met een originele Bose installatie met bediening op het stuur en wil daar liever niet van af. Ben reuze benieuwd naar ervaringen met de verschillende DAB+ ontvangers.

RE:FM gaat er uit, DAB+ is de nieuwe standaard voor radio
11-04-2020 om 6:40
Onze NC Sportive Coupe is van 2007 en toen was er (naar mijn mening) nog geen DAB radio. in de Mazda te verkrijgen. 
Nu hebben wij tegenwoordig een gebruikte Peugeot van 2016 gekocht en daar zit zowaar een systeem in met navigatie EN een DAB radio.

Telkens als ik ga rijden, dan na een aantal seconden weet de radio de DAB uitzending van mijn 538 zender te vinden en is het net of die uitzending een seconde of 1 later wordt uitgezonden ...... ergo een dipje in het verzenden van de muziek, die toch wel verrassend beter van kwaliteit is. Echt voller van geluid.

En dat heb ik bv bij onze coupe, dat als ik het dak open doe, er een beter en voller geluid uit komt. Denk dat de versterker de knop "Loudnes" inschakel. 

Maar goed, indien er geen FM uitgezonden wordt, dan zouden alle mensen aan een nieuwe radio toe zijn ??? Lijkt mij niet kunnen, of ........ ??? 
Search Topics:
 < Terug | Home  >  Website  >  Forum