Dit forum is read-only voor bezoekers; enkel leden kunnen berichten plaatsen...
Welke NC modellen hebben een sportonderstel?

Forumoverzicht / MX-5 Talk / Welke NC modellen hebben een sporto...

Sorteer berichten:
Welke NC modellen hebben een sportonderstel?
20-03-2020 om 4:56
Beste clubleden,
 
ik heb nu een tijdje een 10th anniversary en vind het een fijn karretje. Alleen vind ik het onderstel wel een beetje stug. Ik begin me af te vragen of ik er wel goed aan heb gedaan om een 10th anniversary te kopen confuse.
 
Ik heb eens met onze voorzitter meegereden in zijn NC. Hoewel mijn indruk van dat model in grote lijnen bij is gebleven, waren we vooral bezig met gezellig kletsen wink. En aan het genieten van het mooie weer.
 
Ik zou graag nog eens in een (paar) NC's willen rijden om te voelen of die een wat comfortabeler onderstel hebben dan mijn 10th anniversary. Maar dan zou ik dus niet de NC's willen proberen die voorzien zijn van een sportonderstel. Maar welke zijn dat dan? Niet elk bedrijf heeft dit soort gegevens bij hun advertenties staan, dus als ik vooraf wat huiswerk kan doen om te voorkomen dat ik ter plekke ontdek dat dat model toch af fabriek een sportonderstel heeft.
 
Is het veilig om te stellen dat elke NC met een 1.8L motor een standaard onderstel heeft? Of zijn daar uitzonderingen met speciale edities?
 
Andersom gesteld: heeft elke NC met een 2.0L motor altijd een sportonderstel? Deze motor heeft wel mijn voorkeur vanwege het hogere vermogen, maar als het onderstel te stug is, dan kies ik liever voor een comfortabelere rit, dan meer vermogen. 

RE:Welke NC modellen hebben een sportonderstel?
21-03-2020 om 5:28
Hoi Dennis,
Als je de 10TH.Anni.  gaat verkopen laat het me even weten.
Ik ben wel tevreden over de wegligging. Mail: wab@live.nl Tel. 06 10 10 29 37
Gr. Wil

RE:Welke NC modellen hebben een sportonderstel?
05-04-2020 om 9:09
Hallo Dennis,
 
Bij de NC is alleen de Sportive met sportonderstel afgeleverd.
Wellicht zijn er nog wat actiemodellen maar anders blijft er niets over om er dan maar zelf een sportonderstel onder te zetten.
 
mvg Jan

RE:Welke NC modellen hebben een sportonderstel?
11-04-2020 om 6:27
Klopt inderdaad Jan. 
ik heb de Sportive van 2007 en die is meteen door 1e eigenaar verlaagd. Best wel stug maar hou er wel van. Stuurt lekker scherp door de bochten heen.

Maar ........... het nadeel is dat ik vrij veel de grond raakt bij bv korte drempels waar door de bodem toch wel raakvlakken kent. In dat opzicht zou ik de verlaging afraden ........
Aan de andere kant .......... niet verlaagd ziet er uit als een 4x4 ....... zo hoog op zijn poten.

Heb de originele veren er wel bij gekregen maar die blijven wel in de doos zitten. 
RE:Welke NC modellen hebben een sportonderstel?
12-04-2020 om 11:31
Lezen blijft toch moeilijk, de man vindt het onderstel van de tanny te stug en wilt iets comfortabelers.
 
 en dan is een NC 1.8 een goede keus ook het plaatsen van de standaard schokdempers en veren van een 1.6 NB onder de tanny is een oplossing.


Search Topics:
 < Terug | Home  >  Website  >  Forum