2013
30
jun
Kampeerweekend nachtrit
Meerdaagse rit, 2013 | Ellen en Mindert Vriesema | 3442x

Kort verslag van de kampeerperikelen van 28 tot en met 30 juni.

Georganiseerd door Fred Marjo en Paul,en het mag gezegd worden, alles was weer puik geregeld.

28 juni 2013

Lekker een dagje vrij genomen. Geen gestress, Hoezo?? Caravan inpakken en op tijd weg willen zijn levert toch ook stress op?? Bij ons niet hoor. We zijn het wel gewend, gaan wel eens vaker weg voor een georganiseerd weekend.

Je leest het goed. We gaan met de caravan. Niks tentje. Voor ons gelukkig een noodzakelijk kwaad. We hebben Fred namelijk beloofd om, net als vorig jaar, een zeer ruime partytent mee te nemen van 4 x 8 meter, zodat iedereen er onder kon bivakkeren indien de weergoden niet zouden meewerken. En dat past nu eenmaal niet in een MX-5.

Na de inpak vertrokken met twee auto’s dus, de welgevormde MX-5 en de slome Passat met volgestouwde sleurhut.

Na een vrij vlotte rit van ongeveer 175 kilometer, we mogen gelukkig 90 met de sleurhut, dus soms nogal vaak 100 en bij inhalen meer, werden we met open armen ontvangen te Maasbree door Fred Marjo en Paul en enkele andere mx-5 vrienden die reeds waren gearriveerd.

Tijd voor koffie? Nee, ik wil eerst de boel op poten zetten, dan pas tijd voor koffie en prietpraat. Mouwen opstropen dus, caravan stellen en partytent in elkaar puzzelen. Vooral dat laatste, altijd weer een feest. Hoewel ik altijd alles georganiseerd probeer uit te voeren is het leuk dat er altijd wel wat misgaat doordat er stangen van de tent worden verwisseld en er vervormingen ontstaan, maar na een klein half uur hannesen staat de lummel er toch weer keurig en verankerd bij. Het feest kan beginnen.

Koffie met traditioneel een kwart Limburgse Vlaai gaat er wel in, bijpraten en kennismaken met de voor ons onbekende leden en ook de overige arriverende gasten effe ontvangen.

Trek na zessen is dan ook geen uitzondering, hetgeen zeer eenvoudig wordt opgelost. We bellen een frites tent en bestellen volgens mij wel 25 kroketten, frikadellen, bami- en nasi-schijven, porties frites en de nodige sausjes, of terwijl Fred en Marjo regelen wat en wij eten het wel op.

’s-Avonds wordt het nog wel wat fris en we besluiten om niet een kampvuur in de tent te maken, maar om de open haard in de "lounge” van de camping te gaan gebruiken en zo de avond gezellig keuvelend te vervolmaken.

29 juni 2013

Om 06:30 uur gaan mijn oogjes weer open. Vervolgens om 09:00 uur weer. Hoewel het weer er nog niet je van het uitziet ben ik toch weer vol goede moed. Fred heeft verse broodjes en beleg gehaald, de koffie staat klaar, tied voor een ontbijtje dus. Perfect geregeld. Alles staat georganiseerd gereed net als in een Hotel. We kunnen nemen wat we willen. Koffie/thee/sapjes/ eitjes/ diverse soorten broodjes/fruit, bijna teveel om op te eten. Een cateraar zou er nog wat van kunnen leren.

Daarna om 11.00 uur de aanvang van de rit. En wat gebeurt er?? DE LUCHT SCHEURT OPEN op het moment dat wij gaan scheuren in onze bolides. Het wordt een prachtige dag. Een schitterende daklozen rit door het Limburgse landschap en langs de Maas. Plaatselijk een stop en onder anderen nog even genieten van de havendagen te Maasbracht. De rit eindigde in …………. ? weet ik veel waar we waren. Een of andere buiten gelegen eethuis in aanbouw, waar we naast enige barbecue en gril eet activiteiten ook op een actieve manier bezig konden worden. Leuke locatie, ontvangst met een drankje en daarna, toen iedereen was gearriveerdweer etenstijd. Zelf koken??

Echt niet dacht ik hardop aan de uitbater, die de koe bij de horens vatte en laconiek aan Fred en Paul mededeelde dat zij maar als kok moesten beginnen met het vlees zodanig te verwarmen dat het door ons op veilige manier genuttigd kon worden.

Hartverwarmend om dit koppel zo te zien werken. En zeer smakelijk moet ik zeggen. Ze werden natuurlijk wel afgelost hoor. Het eten was weer super geregeld. En hoewel niemand het in de gaten had, er was zelfs een toetje. Als je tenminste van Ananas en perziken uit blik houdt. Ik tenminste wel. Dat bleef namelijk na het eten gewoon de hele avond staan.

Gelegenheid tot uitbuiken was er doordat er geregeld was dat we konden gaan "beugelen”. ???

Wat is dat nu weer. Nu het lijkt een beetje op een kruising tussen mens erger je niet, knikkeren en Curlen, je weet wel, een object over het ijs naar een centraal punt schuiven en wie er het dichtste bij is wint. In dit geval een 4 kg. zware bal voorbewegen met een schuifstick richting een in de grond staande beugel en trachten de bal er doorheen te laten rollen. Je tegenstanders echter moeten dit ook en moeten jouw beletten om er doorheen te komen, of zelf weer terug te kaatsen door de beugel of buiten de baan te werken. Leuk om te doe. En vooral om naar te kijken. Erg vermakelijk.

Er waren winaars en verliezers, zei het dat er teveel winnaars waren, zoals bleek bij de uitreiking van de prijzen, er moesten uit 4 winnaars 2 worden gekozen. Ook de verliezers kregen een troostprijs. Onder anderen onze jongste deelneemster van 8 jaar oud viel in de prijzen.

De nachtrit

Hoewel het niet de bedoeling was, had Fred toch ook nog een kleine nachtrit uitgezet. Ik had namelijk gezegd dat ik voor de nachtrit kwam, waardoor hij zich genoodzaakt voelde om die uit te zetten. Waarschijnlijk dat ie bang was dat de partytent anders wellicht zou ontbreken in dit weekend?? Ik weet het niet, maar nu was ik gelukkig wel genoodzaakt om ook die rit te maken en hielden Anne en Nico ons hierbij gezelschap. Toch altijd weer bijzonder zo’n nachtrit. Vorig jaar roken we veel bloesems en bloemen ’s-nachts, waarschijnlijk omdat we meer ten zuiden van Venlo reden, echter dit jaar was het meer de mestlucht van de varkenshouderijen, waarschijnlijk inherent aan de richting ten noorden van Venlo door de Peel. Maar ook nu weer een aardig rondritje door Helenaveen en Griendtsveen. Onverharde wegen werden niet geschuwd en ook wegen voor schokbrekers testen ontbraken niet. Gelukkig geen tegenliggers.

30 juni 2013

Afbreken na een wederom gezellig en goed verzorgd ontbijt. De partytent was …..nat door condens en moest dus eerst even drogen. Hierdoor ruim de tijd om de overige deelnemers te zien afbouwen en te genieten van het mooie weer. Na het ontbijt nog eerst even de bekendmaking van de winnaars en verliezers van gisteravond en een dankwoord voor de organisatie. Het was weer puik geregeld en beregezellig. Om 14:00 uur werd de camping weer schoon opgeleverd.

Schitterend weer gehad dit weekend en zeker voor herhaling vatbaar. En je weet, volgend jaar zijn wij weer van de partij. U Ook ??

Fred gaat in het ieder geval weer organiseren. Je hoort er nog meer van.

Marjo Fred en Paul, perfect geregeld alles en bedankt voor het schitterende weekend.

Ellen en MindertReageer hier op het evenement:

 
Hoe beoordeelt u deze pagina?

1 2 3 4 5
Matig Heel goed

Beoordeling:
1 2 3 4 5
 2 bezoekers hebben deze pagina beoordeeld< Terug | Home  >  Evenementen  >  Verslagen  >  Kampeerweekend nachtrit