Website

Over de website

De websitecommissie bestaat uit een klein groepje enthousiaste leden die ondersteunende diensten bieden aan de andere commissies op het gebied van ICT-omgevingen: website, Teams, Sharepoint, Mollie, Mailchimp en diverse social media. De commissie bestaat uit: Peter Mooren (mailmaster en webmaster), Bauke Wolters (forum-moderator), Rianne Maat (Social Media-marketeer) en Jeroen Feelders (coördinator en ontwikkeling). Samen houden ze overzicht en zorgen voor overkoepelende en onderhuidse aanpassingen aan de website en andere ICT-omgevingen die de club gebruikt.

De website wordt opgebouwd vanuit een zgn. Content Management Systeem waarbij elke commissie verantwoordelijk is voor zijn eigen pagina's. Het sitebeheer wordt door de websitecommissie gedaan en het software- en serverbeheer is uitbesteed aan Bo Creative Agency.


Vacatures

Er staat momenteel twee vacatures open voor een Web Analytics specialist met kennis van Google Analytics 4 en voor een Webredacteur. Wil je de club helpen met je kennis, kijk dan op de Vacature-pagina.


De MX-5 Clubsite en het milieu

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

De MX-5 Club is een autoclub en dus lijkt het milieu voor ons niet belangrijk te zijn. De Mazda MX-5 Club neemt echter haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en probeert waar mogelijk papier te besparen en digitale media in te zetten. Verder worden voor onze digitale diensten, waaronder de gebruikte cloudstorage en deze website en nieuwsbrieven, gebruik gemaakt van zgn. 'groene hosting': de CO2-emissies worden gecompenseerd.

Betere hosting voor een beter milieu, zodat we daar in onze MX-5jes beter en langer van kunnen genieten!


De clubsite mobiel

Wilt u de clubsite ook eens onderweg bekijken? Dat kan eenvoudig want de site is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

Dataveiligheid

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

Uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons. De communicatie tussen uw computer en de server loopt via versleutelde verbindingen (let op het groene slotje en https:// in de adresbalk) en de sitesoftware en server zijn altijd van de laatste versie en benodigde software-updates voorzien.


Jaarverslag 2023

In 2023 heeft de Websitecommissie geholpen met de ontwikkeling van de nieuwe clubkleding-pagina. Voor de juniorzaken hebben we een social media communicatieplan laten opstellen en we hebben daarna de eerste stappen gezet bij het activeren van social media accounts. In november hebben we ondersteund bij de online ledenraadpleging. Bij storingen of bugs op de website hebben we dat doorgegeven aan de websiteontwikkelaar. We hebben afscheid genomen van nieuwsposter Bert de Jongh en hebben Rianne Maat als social media marketeer aan het team toegevoegd. Zoals elk jaar hieronder weer enkele statistieken uit Google Analytics.

Website | Mazda MX-5 Club Nederland


Het aantal bekeken pagina’s is 55% gegroeid tijdens 6% meer bezoeken. De gemiddelde bezoekduur blijft ongeveer gelijk. Nieuw is dat de website meer door mobiele apparaten dan door desktops is bekeken. Google Chrome blijft de meest gebruikte browser. De meest bezochte pagina’s blijven de forum-pagina’s, de homepage en de agenda-pagina. Nieuwe 4e plaats is het rittenarchief. Direct verkeer naar de website is iets gegroeid t.o.v. verkeer vanuit zoekmachines (m.n. Google).

Website | Mazda MX-5 Club Nederland
Website | Mazda MX-5 Club Nederland

In 2023 zijn 22 nieuwsbrieven verstuurd naar gemiddeld 1415 ontvangers (+3%). 69% van de nieuwsbrieven wordt geopend. De Mailchimp nieuwsbriefsoftware detecteert en verwijdert automatisch foute mailadressen dus zorg dat je persoonsgegevens up-to-date zijn op http://mijn.mx5club.nl.

Het aantal ritinschrijvingen en -betalingen via Mollie is met 1098 stuks 17% lager als 2022. Desalniettemin  een groot aantal waarvoor complimenten voor de rittenadministrateur die dit allemaal moet bijhouden!

In 2024 willen we samen met de redactie en het communicatieteam kijken naar samenvoeging van clubuitingen in/op onze media (magazine, website, social media). We gaan de social media voor de club opstarten en we ondersteunen de technische commissie bij een online Q&A via Youtube. En natuurlijk houden we de website in de gaten.

De websitecommissie bestaat uit coördinator Jeroen Feelders, webmaster Peter Mooren (die de webmaster-mail behandelt), forummoderator Bauke Wolters en social media marketeer Rianne Maat.

Jeroen Feelders
Coördinator Websitecommissie


 
Button