Website

Over de website

De website van de Mazda MX-5 Club wordt bijgehouden door een klein groepje enthousiaste leden van de websitecommissie: Peter Mooren (mailmaster en webmaster), Bert de Jongh (nieuwsposter), Paul Boomstra (ontwikkeling), Bauke Wolters (forum-moderator) en Jeroen Feelders (coördinator en ontwikkeling). Samen houden ze overzicht en zorgen voor overkoepelende en onderhuidse aanpassingen aan de site.

De website wordt opgebouwd vanuit een zgn. Content Management Systeem waarbij elke commissie verantwoordelijk is voor zijn eigen pagina's. Het sitebeheer wordt door de websitecommissie gedaan en het software- en serverbeheer is uitbesteed aan Bo Webexperts.


De MX-5 Clubsite en het milieu

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

De MX-5 Club is een autoclub en dus lijkt het milieu voor ons niet belangrijk te zijn. De Mazda MX-5 Club neemt echter haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en probeert waar mogelijk papier te besparen en digitale media in te zetten. Verder worden voor onze digitale diensten, waaronder de gebruikte cloudstorage en deze website en nieuwsbrieven, gebruik gemaakt van zgn. 'groene hosting': de CO2-emissies worden gecompenseerd.

Betere hosting voor een beter milieu, zodat we daar in onze MX-5jes beter en langer van kunnen genieten!


De clubsite mobiel

Wilt u de clubsite ook eens onderweg bekijken? Dat kan eenvoudig want de site is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

Dataveiligheid

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

Uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons. De communicatie tussen uw computer en de server loopt via versleutelde verbindingen (let op het groene slotje en https:// in de adresbalk) en de sitesoftware en server zijn altijd van de laatste versie en benodigde software-updates voorzien.


Jaarverslag 2020

Corona en nieuwe website. Dat waren de omstandigheden die de werkzaamheden voor de Websitecommissie in 2020 hebben beïnvloed. De veelvuldige annuleringen van evenementen maakte dat de website het medium was waar altijd de laatste stand van zaken te vinden was. Intussen werd door Bo Webexperts de nieuwe website ontwikkeld. Na een eindspurt in november ging de nieuwe site op 9 december online. In 2021 zal de websitecommissie vinger aan de pols houden bij het gebruik van de nieuwe website.

Website | Mazda MX-5 Club Nederland


Enkele statistieken uit SmarterStats en Google Analytics: Er zijn in 2020 15% minder pagina’s opgevraagd. Door beveiligingsinstellingen kan de helft van het bezoekersverkeer niet door Google Analytics worden geanalyseerd. Statistieken zijn daardoor iets minder betrouwbaar. Bezoekers blijven ca. 4:48 minuten op de site en het bounce-percentage is iets omhoog gegaan naar 39,1%. Windows-pc’s en Google Chrome zijn al jaren het meest gebruikte apparaat en browser. Het gebruik van smartphones groeit langzaam door (+1%) en gebruik van tablets is sterk afgenomen (-10%). De meest bezochte pagina’s zijn de forum-pagina’s, de homepage en de agenda-pagina’s. De meeste bezoekers komen via een zoekmachine (m.n. Google) op de site.

Website | Mazda MX-5 Club Nederland
Website | Mazda MX-5 Club Nederland

In 2020 zijn 24 nieuwsbrieven verstuurd naar gemiddeld 1365 ontvangers. Er komen na elke nieuwsbrief nog steeds veel foutmeldingen retour, met name van niet juiste mailadressen. De nieuwe nieuwsbriefsoftware zal deze niet juiste adressen automatische gaan filteren waardoor het aantal ontvangers omlaag zal gaan. Controleer dus uw accountgegevens op http://mijn.mx5club.nl! Het zal niet verbazen ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen jaren er slechts 37% inschrijvingen en betalingen via iDeal zijn gedaan met een record van 62 betalingen op 16 februari.

De websitecommissie bestaat uit coördinator Jeroen Feelders, webmaster Peter Mooren die de webmaster-mail behandeld, nieuwsposter Bert de Jongh die het afgelopen jaar 17 nieuwsberichten plaatste en ontwikkelaar Paul Boomstra en forummoderator Bauke Wolters hebben in 2020 achter de schermen meegedacht tijdens de ontwikkeling van de nieuwe website.

Jeroen Feelders
Coördinator Websitecommissie


 
Button