Website

Over de website

De website van de Mazda MX-5 Club wordt bijgehouden door een klein groepje enthousiaste leden van de websitecommissie: Peter Mooren (mailmaster en webmaster), Bert de Jongh (nieuwsposter), Bauke Wolters (forum-moderator) en Jeroen Feelders (coördinator en ontwikkeling). Samen houden ze overzicht en zorgen voor overkoepelende en onderhuidse aanpassingen aan de site.

De website wordt opgebouwd vanuit een zgn. Content Management Systeem waarbij elke commissie verantwoordelijk is voor zijn eigen pagina's. Het sitebeheer wordt door de websitecommissie gedaan en het software- en serverbeheer is uitbesteed aan Bo Webexperts.


De MX-5 Clubsite en het milieu

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

De MX-5 Club is een autoclub en dus lijkt het milieu voor ons niet belangrijk te zijn. De Mazda MX-5 Club neemt echter haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en probeert waar mogelijk papier te besparen en digitale media in te zetten. Verder worden voor onze digitale diensten, waaronder de gebruikte cloudstorage en deze website en nieuwsbrieven, gebruik gemaakt van zgn. 'groene hosting': de CO2-emissies worden gecompenseerd.

Betere hosting voor een beter milieu, zodat we daar in onze MX-5jes beter en langer van kunnen genieten!


De clubsite mobiel

Wilt u de clubsite ook eens onderweg bekijken? Dat kan eenvoudig want de site is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

Dataveiligheid

Website | Mazda MX-5 Club Nederland

Uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons. De communicatie tussen uw computer en de server loopt via versleutelde verbindingen (let op het groene slotje en https:// in de adresbalk) en de sitesoftware en server zijn altijd van de laatste versie en benodigde software-updates voorzien.


Jaarverslag 2021

In het jaarverslag 2020 werd voor 2021 aangegeven dat de websitecommissie vinger aan de pols zou gaan houden bij het gebruik van de nieuwe website en dat is precies wat is 2021 nodig was en is gedaan. In de eerste maanden zijn een aantal problemen verholpen en aanpassingen gedaan, o.a. aan de interactie tussen website en nieuwsbriefsoftware, betere spamfilters, niet werkende weergave van pdf-documenten, verjaardagsmail, invulvelden op de profielpagina en automatische ritsluiting bij vol, verbeteren van de formbuilder en instellen van een verloopdatum voor een ritinschrijving en winkelwagentje. Dat geeft maar weer aan hoe specifiek ons gebruik van de website is. In het voorjaar vond een digitale Algemene Ledenvergadering inclusief een online stemgang plaats. Ook vonden enkele online vraag en antwoord-sessies van de Technische Commissie plaats waarvoor online services vanuit de websitecommissie nodig waren. Verder is de invoering van online aanmelden en betalen voor buitenlandevenementen doorgevoerd. De website is een essentieel medium in de clubbedrijfsvoering gebleken.

In 2022 zullen we voor de Technische Commissie service blijven verlenen voor evt. online vraag en antwoord-sessies en zullen we de nieuwe commissie jeugdzaken ‘in oprichting’ ondersteunen bij de inzet van Social Media. En natuurlijk blijven we vinger aan de pols houden.

Website | Mazda MX-5 Club Nederland


Enkele statistieken uit Google Analytics. Er wordt per 2021 enkel nog gebruik gemaakt van datavergaring via Google Analytics. Door de opbouw van de nieuwe site en een andere meetmethodiek komt het aantal pagina’s en sessies  veel lager uit. Bezoekers blijven ca. 1:31 minuten op de site en het bounce-percentage is 32,9%. Windows-pc’s (34%) blijven het grootste aandeel binnen gebruikte apparatuur maar Google Chrome (38%) en Apple Safari (37%) gaan nek-aan-nek bij de meest gebruikte browsers. Het gebruik van smartphones groeit langzaam door (+8%) en gebruik van tablets blijft afnemen (-4%). De meest bezochte pagina’s zijn de forum-pagina’s, de homepage en de agenda-pagina’s. De meeste bezoekers komen direct, dus niet via een zoekmachine (m.n. Google) of link (m.n. Mollie) op de site.

Website | Mazda MX-5 Club Nederland
Website | Mazda MX-5 Club Nederland

In 2021 zijn 25 evenementennieuwsbrieven en 1 jeugdzakennieuwsbrief verstuurd naar gemiddeld 1300 ontvangers. De Mailchimp nieuwsbriefsoftware detecteert en verwijdert automatisch foute mailadressen dus zorg dat je persoonsgegevens up-to-date zijn op http://mijn.mx5club.nl! Doordat ritinschrijvingen en -betalingen voor buitenlandevenementen sinds dit jaar ook weer via Mollie lopen is het aantal inkomende betalingen weer op niveau met het gemiddelde van de afgelopen 6 jaar.

Jeroen Feelders
Coördinator Websitecommissie


 
Button