2016
6
mrt
Algemene Leden Vergadering 2016
- | Hans Kamp | x

Verslag van een vergadering
6 maart 2016

DAAR WAS DE MAN DIE ZIJN SPOREN AL LANG VERDIEND HAD. Hij werd uitgeleide gedaan met ongetwijfeld zeer fraai klokwerk. Hij was 6 jaar lang de vaderfiguur die de Club nodig had. Stabiel, herkenbaar, rustgevend. Hij lijkt bovendien sprekend op die Fiat-verkoper waar vader vroeger zijn 128’jes en Ritmootjes bestelde. Zou hij daarom zulke warme gevoelens oproepen? Hij was zonder twijfel de Leider. Ver verheven boven allen die niet doordrenkt zijn van Mazda Bloed zoals hij dat is. Hij was zichtbaar in de Club maar meer nog maakte hij de Club zichtbaar voor de wereld om ons heen. Een boegbeeld. Erelid. En terecht. Fraaie kop ook. Een Buste uit Graniet op een Sokkel zou niet misstaan. Maar waar zetten we dat neer? Een horloge is inderdaad praktischer. Dank je wel, Herman. Chapeau!

DAAR WAS DE BINCK IN HET STRAKKE PAK. Afscheidsrede of niet, hij ging razendsnel over tot de orde van de dag en startte zijn Promotionele Rede. De snelste MX-5 video ooit vertoond werd rap opgevolgd door een uitgebreide fotoreportage over de Nieuwste Fiat’s. De vergadering begon onrustig te schuifelen wat een absoluut hoogtepunt bereikte bij de foto’s van de maar liefst 200 pk sterke Top Fiat. Met zoveel vermogen ben je pas een echte Binck en wij Arme MX-Drommels kunnen daar natuurlijk alleen maar van dromen. Als troostprijs werden we uitgenodigd om buiten naar de Unieke en Spiksplinternieuwe Mazda van de Binck te gaan kijken, die overigens sprekend leek op onze alweer 6 maanden oude ND.

ALS UIT HET NIETS WAS DAAR DE FACEBOOK GROEP. Daar waar het Club Forum omkomt in Oorverdovende Stilte, laat de Groep van zich horen als het digitaal equivalent van een Balkanland in Oorlogstijd. De ledenadministratrice toonde in fraaie presentaties het verband aan tussen het ledenverloop van de Club en de aanwas van het Digitaal Geraas. Verwarring alom. Die groep had toch juist niets te maken met de Club? Na het aanvankelijk sympathieke initiatief was die pagina regelmatig gehuld in de kruitdampen van persoonlijke oorlogsvoering en bracht daarmee het tegenovergestelde van dat Zalvende Clubgevoel. Enige overeenkomst lijkt er ook te zijn. De administratrice legde omslachtig uit dat wie niet betaalt wordt verwijderd en daarmee lijkt zij geïnspireerd door de Groep waar je ook snel buiten staat als je je niet gedraagt. Ik ben benieuwd of al die Groepsleden die werden verwijderd nu weer zijn toegelaten zodat zij ook een kansje maken op