Home  /  Nieuws

Nieuws

Hieronder staat een overzicht van al het nieuws. Heb je zelf een MX-5 gerelateerd nieuwtje, laat het de webmaster dan weten!

Junior Wojtowicz winnaar eerste weekend in Mazda MX-5 Cup op Circuit Zandvoort

De Openingsraces van seizoen 2021 in de Mazda MX-5 Cup zijn gewonnen door de Belg Filip Wojtowicz. De Junior uit het team van Polyparts Rent - Champions Lubes won de tweede race op zondag, nadat hij in de ochtend in de eerste race al de derde plek wist te bemachtigen. Pim van Riet was de beste bij de senioren in de Gold Cup met twee podiumplekken. Oud-kampioen Marcel Dekker won de eerste race vanaf de laatste startplek.

Lees meer

Junioren maken de dienst uit in Mazda MX-5 cup op circuit Zandvoort

Tijdens de vanwege coronamaatregelen uitgestelde "Voorjaarsraces” op Circuit Zandvoort waren het de junioren in de Mazda MX-5 Cup die alle aandacht opeisten. Tussen de buien door werden er drie races gereden waarbij junior Milan Teekens de eerste twee wist te winnen en zijn teammaat Maxime Oosten de derde. Door het puntverlies van András Király, leider in de tussenstand van het kampioenschap, is de strijd om de titel weer helemaal open.  

Lees meer

Mazda MX-5 Ginzan nieuw collectors item

Mazda heeft in de serie limited editions van de best verkochte roadster aller tijden een nieuwe loot aan de stam toegevoegd in de vorm van de MX-5 Ginzan. Deze speciale versie van de iconische tweezitter zal vanaf oktober in een zeer beperkte oplage leverbaar zijn in Nederland voor prijzen die beginnen bij € 40.790,-, inclusief de kosten voor het rijklaar maken en de metallic lak.

Lees meer

Twee keer fotofinish bij Mazda MX-5 Cup tijdens Zandvoort Superprix

Tijdens de verlate opening van het raceseizoen afgelopen weekend was András Király in de Mazda MX-5 Cup in beide races op zondag de snelste rijder op het vernieuwde circuit van Zandvoort tijdens de Superprix, al was er in beide gevallen sprake van een ‘fotofinish’ om de winnaar aan te wijzen. Bij de junioren ging de strijd vooral tussen de twee vrienden en teamgenoten Milan Teekens en Maxime Oosten, waarbij de laatste uiteindelijk de meeste punten pakte.

Lees meer

Mazda 100 jaar: voorliefde voor Epic Drives

In een eeuw geschiedenis, waarin Mazda zich heeft ontwikkeld van een fabrikant van kurkproducten tot een succesvolle, onafhankelijke en wereldwijd actieve autoproducent, stond technische innovatie vanaf het prille begin van de onderneming centraal. En Mazda is nooit bang geweest om de mogelijkheden van die techniek aan het publiek te demonstreren en de producten op de proef te stellen tijdens uitdagende, bijzondere en ambitieuze testritten, de Epic Drives, om te bewijzen hoe goed ze zijn.

Lees meer

Is deze R-Sport de saaiste speciale MX-5 ooit?

De Mazda en de MX-5 zijn een onafscheidelijk duo. Eens in de zoveel tijd kondigt Mazda weer een nieuwe te hebben bedacht. Neem de 100th Anniversary, die op een smaakvolle manier (gebroken) wit combineert met bordeauxrood. Of de Eunos Edition, die een inktzwarte lak combineert met zwarte Rays-velgen. Laatstgenoemde is vooral leuk vanwege de nostalgische waarde.

Lees meer

 
Button