2011
25
sep
Bartjes Bruine Bonentocht
- | Alie en Jan Runhard | x

Hallo allemaal,

Dit keer mag ik een verslag schrijven over Bartjes bruine bonen tocht gereden op 25 september 2011.

De dag kon niet beter beginnen, de zon 's morgens al dus we konden zonder dakje op pad gaan. We werden vanaf 10 uur verwacht bij Mazda dealer Wander in Assen. Daar zaten Harry en Hannie Plender al klaar om ons te ontvangen. We kregen een tas vol folders over al het moois wat Drenthe te bieden heeft. Onder het genot van een kopje koffie en een lekkere koek konden we de route alvast bestuderen. Het ging volgens het bolletje/pijltje principe,en zou zo'n 115 km zijn. Niet te moeilijk, zo kon je tenminste lekker genieten van de omgeving.

Omdat de zon heerlijk scheen konden de jassen in de kofferbak, toen zijn we op pad gegaan. Assen waren we zo uit, en konden we genieten van het Drentse landschap. De prachtige boswalletjes(hier staat Drenthe bekend om), het gevarieerde landschap. Soms vergezichten met hyper moderne boerenbedrijven, dan weer eeuwen oude boerderijen. Ik ga alle dorpjes en gehuchtjes niet op noemen waar we doorheen zijn gereden, maar als rasechte Drentsche zijn we door plaatsjes gekomen waar ik nog nooit van gehoord had. Ook zijn de schokbrekers van de MX5jes goed getest, we zijn nl. over heel wat klinker- en keienwegen gereden. Wat ik nog wel wil benoemen is het bezoek aan het Hunebed centrum in Borger. Hier ligt het grootste Hunebed van Drenthe. En er lagen ook nog een HELEBOEL!!!!!! losse stenen.

Tevens was het ook even tijd voor een natje en een droogje. Wat dat betreft was dat wel goed voor elkaar, volgens mij om de 5 kilometer wel wat eten of drinken. Daarna zijn we de weg vervolgd richting museum dorp Orvelte. Dit dorp mag je niet in met de auto, dus ons MX5je op de parkeerplaats gezet, en te voet naar het dorp gelopen. Schitterend om te zien die oude huizen enz. De glasblazer gaf nog een demonstratie, maar de schaapskooi was leeg. Gelukkig zagen we de kudde met de Drentsche heide schapen, herder en hond op de hei toen we onze route vervolgden richting Westerbork. Dit dorp was tevens het eindpunt. Hier vielen we nog met de neus in de boter, want er was hier een dweilorkesten festival. Dus ook nog genieten van gezellige muziek.

Tegen een uur of 4 waren we bij restaurant de Ar, waar we in de tuin nog gezellig konden napraten en borrelen. Harry en Hannie werden door Gerrie bedankt voor het uitzetten van de rit en werden verblijd met een fles "heerlijke" wijn. Tegen 18.00 uur  konden we aan tafel. Ondanks het mooie weer smakend de bruine met spek heerlijk. Daarna zijn wij dakloos naar huis gereden.

Harry en Hannie  bedankt voor de prachtige rit,

Alie en Jan RunhardReageer hier op het evenement:

 
Button