2006
6
mei
Beginnersrit
- | | x
Sinds een paar maanden zijn wij lid van de MX5 club en wat ons gelijk opviel zijn de vele activiteiten die worden georganiseerd. Zo ook voor nieuwe leden. Dit was een kennismaking met een rit van de MX5 club Nederland. In deze rit werden de basisprincipes van het meest voorkomende navigatiesysteem, te weten bolletje-pijltje en nog een ander systeem uitgelegd (ingetekende kaart).

Zondag 7 mei was het zover. Rond elf uur kwamen we aan bij restaurant Dennenhoeve in Nunspeet. Wat ons meteen opviel was de hoeveelheid aan MX5’en die daar stonden glimmen. Na het aanmelden en inschrijven konden we onder het genot van koffie met wat lekkers op het zonnige terras kennis maken met andere nieuwkomers.
Na een welkomstwoord, werd nog even stilgestaan bij het feit dat tijdens clubactiviteiten vrijwel altijd open kan worden gereden. Vandaag zou hier geen uitzondering op worden.
Na een korte briefing van de route kon er van start worden gegaan. Er was tijdens deze rit geen tijdslimiet gesteld, dus iedereen kon zijn eigen tempo bepalen. Het eerste deel van de route was volgens het bolletje-pijltje principe, welke op een gegeven moment overging in het rijden op een ingetekende kaart.

De route leidde ons onder andere door Elburg, waar ze nog nooit zoveel en zo vaak MX5jes door het dorp hebben zien rijden. Vanwege het mooie weer was er in het dorp een straat afgezet, waardoor de route niet meer volgens het bolletje-pijltje systeem gevolgd kon worden. Door onbekendheid met het systeem denk je al snel dat je misschien niet helemaal goed de route hebt gevolgd, maar als je vanaf alle kanten MX5jes ziet rijden, dan weet je dat er iets anders aan de hand moet zijn (toch misschien een onvolkomenheid in de route??) Er werd druk overleg gepleegd hoe op de juiste manier de route weer kon worden opgepikt, want na diverse malen de Bloemstraat te hebben gereden in Elburg, begon links en rechts de wanhoop al lichtelijk toe te slaan (zowel bij de deelnemers als de dorpelingen). Door het zo vaak langs de terrassen te rijden besloten we de wagen op een parkeerplaats te zetten en te gaan lunchen.
Dit bood gelijk de gelegenheid eens op ons gemak de route te bekijken en dit voor te leggen aan de lokale bevolking.

Na de lunch reden we Elburg uit en werden we door de organisatie op goede spoor gezet. Freddie Aman stond net buiten Elburg op een strategisch punt en vertelde ons dat er inderdaad wat wijzi