2016
3
apr
Beginnersrit 2016
- | Patrick Nonnekens | x

Verslag Beginnersrit 3 april 2016

Op zondag 3 april werd in de omgeving van Vierhouten de traditionele Beginnersrit verreden. De weken voorafgaand werden de zomerwielen gemonteerd, de auto gewassen en afgetankt en werd minstens eens per dag de weersvoorspelling bekeken, en deze begon er steeds zonniger uit te zien. Dat was alvast veelbelovend, en ik keek dan ook reikhalzend uit naar deze dag! Afgesproken was dat broerlief mee zou gaan als emotionele ondersteuning en navigator, dus onderweg werd hij nog even opgepikt.

Waar het zonnetje bij vertrek vanuit IJmuiden nog voorzichtig door het wolkendek prikte, werd het steeds grauwer en regenachtiger hoe dichter we bij de eindbestemming De Boerenschuur in Vierhouten kwamen. Dat was niet wat ze beloofd hadden, verdorie! In de auto werd druk gediscussieerd of het dak nou wel of niet open ging, omdat een zekere passagier "geen zin had om te vernikkelen”. Uiteindelijk was het compromis dat zolang er niet actief iets uit de lucht kwam vallen, de kap naar beneden kon maar dan wel met de verwarming hoog. Vooruit dan maar.

Bij het oprijden van de A28 bij Harderwijk spotten wij de eerste mede-MX5 Clubber, dat werden er meer en meer en toen we uiteindelijk bij het restaurant aankwamen reden we in een treintje van 5 à 6 en voegden wij ons bij de velen die al aanwezig waren, om daar onder het genot van een stukje appeltaart en een kop koffie geïntroduceerd te worden in de wereld van de MX5 Club Nederland. Erg fijn om in het kader van 'need-to-know' en 'nice-to-know' onder meer de Evenementen- en Technische Commissie de revue te horen passeren! Bovendien werd het bolletje-pijltje systeem uitgelegd, wat zeker geen overbodige luxe was aangezien het de eerste keer was dat ik hiermee te maken zou krijgen.

Alsof een Hogere Macht het zo wilde werd het ondertussen stralend zonnig, en na een tweede kopje koffie en een korte sanitaire stop werden de motoren gestart, gingen de daken eraf en vertrok een vrolijke stoet roadstertjes voor een rit van ongeveer 110 kilometer rondom Apeldoorn. Onderweg werden een aantal pittoreske dorpjes aangedaan, afgewisseld met prachtige landelijke weggetjes tussen weilanden en heide. Echt een schitterend rondje touren