2005
16
apr
Beginnersrit
- | | x

Als verse eigenaar van een MX5 had ik mij opgegeven voor de beginnersrit, met mijn broer als navigator, om de grondbeginselen van het "bolletje/pijltje"-systeem te leren. Helaas belde mijn broer zaterdag voor de rit op, met de mededeling dat hij ziek was, balen dus voor zowel hem als mij want we hadden er allebei ontzettend naar uitgekeken. Dus moesten we overstappen naar plan B en zwager Peter gebeld met de vraag of hij wilde invallen als navigator. Tegen de avond klaarde het weer op dus gauw de Mazda nog even gewassen met zoonlief.

De volgende morgen om 9:30 Peter opgehaald en met een stralend zonnetje maar met de kap nog dicht naar Beusichem vertrokken. Bij het Veerhuis aangekomen een prima ontvangst met koffie en gebak en het roadbook. Kijkend naar wat er allemaal binnenkwam, zagen wij tot onze verbazing een MX5 met hardtop arriveren. De eigenares werd gevraagd of zij hulp nodig had bij het verwijderen van de hardtop. Nog voor zij "ja" of "nee" kon antwoorden werden de sleutels overgenomen en de hardtop gedemonteerd, want dit kon toch niet. Toen iedereen gearriveerd was, werden we even binnen geroepen voor een welkomstwoord en uitleg van het roadbook. De route zelf was ongeveer 95 km lang, wat volgens sommigen toch wel met een uurtje gedaan kon zijn.

Na de de uitleg werden we losgelaten en kon de pret beginnen, kapje open en puzzelen maar. Het kon allemaal niet mooier, prachtig weer en een schitterende route die ons grotendeels door een ontluikende Betuwe voerde over prachtige slingerdijkjes langs de Waal en de Linge. In het begin was het een beetje collone rijden, maar naar mate de rit vorderde viel het veld steeds verder uit elkaar. Een oldtimerclub had ook een rit uitgezet waardoor we elkaar een aantal keer kruisten wat hele leuke tafreeltjes opleverde.

Bij de eerste controlepost even gestopt om de inwendige mens even te versterken. Daar werd ik er door Rudy Schilders van de Technische Commissie op geattendeerd dat het windscherm verkeerd om gemonteerd zat. Dit kon dus niet en werd meteen ter plekke met boordgereedschap door Rudy op de juiste wijze gemonteerd, tevens werden de koplampkappen ook nog even afgesteld zodat we met een tip-top MX5 de rit konden vervolgen, nogmaals dank hiervoor. Onderweg probeerden enkele tegemoet komende stoorzenders ons van de wijs te brengen, wij waren echter vast beraden en vervolgden stoïcijns onze weg. Als je het allemaal goed geda