2014
21
jun
Beginnerszelfsleuteldag
- | Winnifred Smeenk | x

Op Zaterdag 21 Juni was het zover: de MX-5 zelfsleuteldag voor beginners. Net voor 10 uur kwamen we aan bij Autobedrijf Burgers in Dreumel alwaar wij gastvrij werden ontvangen. Na kennismaking met Wim, Huib-Jan, Wim en Frank Burgers en een kop koffie was het tijd om aan de slag te gaan. Er waren twee bruggen beschikbaar. We waren met een kleine groep dus er was genoeg tijd beschikbaar voor iedereen. Op de ene brug waren ze bezig met olie verversen en de ander brug kon ik de onderkant van mijn MX5 aanschouwen. Ik had af en toe last van een rammelend geluid links achter bij de schokbreker, dit bleek een witte ring te zijn die bovenaan over de schokbreker zit maar een beetje los zat, verder niks ernstig. Wim adviseerde mij nog wat tectyl op bepaalde plekken aan de onderkant te spuiten tegen roestvorming. Zo ziet hij er weer helemaal nieuw uit.

Inmiddels was Jeroen ook gearriveerd en begon hij met een uitvoerig technische uiteenzetting over de MX5 en het onderhoud ervan. Gedurende de dag kwamen de andere MX5’s ook een voor een op de brug voor inspectie van onder andere de uitlaat, uitlaat gas meten etc. Er werden bougies vervangen en verteld waar je op moest letten als je je stuur verwijdert in verband met de airbag. Verder heeft Jeroen ook nog laten zien waar je op moet letten bij het vervangen van de remblokken voor en achter.

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt, dit was ook hier het geval. Het was al wat later in de middag, we hebben iedereen bedankt voor de hulp en gastvrijheid en zijn weer huiswaarts gegaan. Het was een hele leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.Reageer hier op het evenement:

 
Button