2012
30
sep
Beierenrit
- | Freddie Aman | x

De vooraf bekeken verkeersinformatie beloofde niet veel goeds voor de heen reis naar de Beierse Alpen. Zonder al te veel oponthoud zijn wij echter zaterdag 15 september langs vele "baustellen" getoerd en waren we 's middags ruim op tijd over om op het zonneterras van Hotel Mauthäusl een drankje te nuttigen, alvorens organisatoren Chris en Ria Govers het welkomstwoord gingen voeren en de plannen en doelen voor de toerweek in de Beierse Alpen en omgeving gingen toelichten. Hoofddoel was vooral GENIETEN. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten...in die opzet zijn Chris en Ria zeer zeker geslaagd!

Het gastvrij hotel Mauthäusl, nabij het bekende plaatsje Inzell, diende de hele week als uitgangspunt voor het door de organisatoren met zorg uitgezette routes in het uiterste zuidoostelijke deel van Duitsland en het aangrensende deel van Oostenrijk.

Zondags ging de rit naar het Beierse meer 'Chiemsee'. In dit meer liggen enkele eilanden, waarvan 'Herreninsel' en 'Fraueninsel' de bekendste zijn. Net als de meeste deelnemers bezochten ook wij beide eilanden per boot vanuit Gstadt.

Op Herreninsel staat één van de meest bekende toeristische atracties van Beieren; het Königschloss. Dit kasteel, een kopie van het kasteel van Versailles, werd gebouwd in opdracht van "sprookjeskoning" Ludwig II. Fraueninsel staat bekend om zijn gastvrijheid en wordt ook wel bloemeneiland genoemd. Op dit eiland lonken veel terrasjes en kunstateliers om bezocht te worden. Na het bezoek aan de Chiemsee en de eilanden leidde de route ons terug via de fraaie Deutsche Alpenstrasse naar het hotel.

's Avonds volgde nog een wandeling naar het nabij gelegen Weissbach, waar we in het park werden getrakteerd op een optreden van de plaatselijke blaaskappel. Na het nuttigen van schnapps en een glaasje champagne leek de terugweg plots vele malen langer dan de heenweg...

De volgende dag stond er een relatief korte route gepland, waarbij er gelegenheid was de Rossfeld Panoramastrasse te rijden en een bezoek te brengen aan het Kehlsteinhaus en Königssee. Het was een goede zet om eerst het Kehlsteinhaus te bezoeken, want ondanks dat het toeristenseizoen al over zijn hoogtepunt heen was, werd het nog steeds druk bezocht. Het op 1.834m hoogte gelegen Kehlsteinhaus (beter bekend