2009
19
apr
Best of the West
- | | x

Hallo beste MX5 vrienden! Hier een verslag van de rit die in het Westland is georganiseerd door Oscar & Ellis Hoogendoorn en Arjan & Marja Brand. Het is een heerlijke zonnige dag als we bij Mazda Dealer Hoogwerf in Vlaardingen aankomen. Arjan en Oscar heten alle mensen van harte welkom. Daarna sluiten wij ons aan in de rij om bij Ellis en Marja in te schrijven. We krijgen het route boek met 4 consumptie bonnen en een pakje lekkere crispy chocolade chips plus een echte foto waarop de fotopuzzel is geprint met 12 zoekplaatjes. Mazda dealer Hoogwerf heeft nog eens een 1 GB USB stick gesponsord voor elk equipe.


Terwijl we in de rij staan krijgen we van twee jonge dames een inschrijfformulier om mee te doen aan een loting van de dealer om op Zandvoort met een MAX5 rond te scheuren! Invullen natuurlijk! Als we de showroom verder inlopen staat er een rode MX5 NC met op de motorkap de prijzen, die ter beschikking zijn gesteld door verschillende sponsors zoals Nikon, Nolet – Ketel1 jenever en KBH van Buren. De organisators hadden ook nog andere prijzen gekocht van een deel van het inleggeld. Zo stond er een opstelling van de 1e prijs, de Nikon Coolpix L20 camera met de allernieuwste snufjes en voorzien van een 10 Mp sensor. Daarnaast krijgt de winnaar ook nog eens 2 caps, een paar badslippers, een Nikon paraplu, pennen en twee halsriempjes om bv een VIP kaartje aan te hangen. Op de achterklep staat een prachtige mand met drank en andere lekkere dingen erin, wat de derde prijs bleek te zijn. De andere prijzen waren al doorgebracht naar de eindlocatie, restaurant The Pittstop in Vlaardingen.


Na koffie en koek wordt het echt tijd dat we vertrekken. De rit gaat door het oude deel van Vlaardingen en Schiedam met de havens en hoge kranen. Dan rechtsaf langs de Jachthaven met zijn luxe jachten en met een schril contrast op de achtergrond een enorm containerschip. We moeten puzzel foto’s zoeken maar het is zo’n mooie route en we hebben ons zo zitten vergapen, dat we hierdoor natuurlijk een paar items voorbij gereden zijn. Dan links van de Maasboulevard in Schiedam onverwacht een drukke rommelmarkt en daarna voorbij de Molen Nolet van de Ketel1 jenever distilleerderij, langs een regiment rotondes en dan weer langs kleine straatjes waar de verschillende Korenmolens aan de gracht staan. Oude pakhuizen, mooie bruggetjes en dan weer weilanden. Wat een verschillende situaties op zo’n kort bereik. En dan het prachtige Delft. Tijd voor een hapje eten. We zitten op een gezellig terrasje aan de Wijnhaven, bij café, je raad het al, Ade Wijnhaven. Het zonnige terras ligt over de gracht waar nu een rondvaartboot, genaamd De Willem de Zwijger, onder door vaart. Na een half uurtje hebben wij ons buikje vol en gaan we snel verder.

We komen in het Westland, kassen met tomatenplanten, komkommer en allerlei soorten groenten maar ook veel bloemen. Voor mensen die uit de Brabantse Kempen komen een geweldig gezicht.


Dan door naar Hoek van Holland. Enorme zeeschepen met op de achtergrond de moderne windmolens en natuurlijk zijn we even bij de Maeslantkering wezen kijken. Wat wordt een mens toch weer klein bij dat enorme schuivenstelsel. We merken dat we op moeten schieten als we nog voor 5 uur binnen willen zijn. Een reiger vliegt met ons mee, hij is zo voor het grijpen zo dichtbij. Als hij maar niet moet poe… ehhh, ja. In Maassluis mooie nieuwbouw, sportvelden, flats trapsgewijs opgebouwd met grote dakterrassen. Eigenlijk on-Hollands gebouwd. Het lijkt meer op een oud Oost Europese flat. Achter ons rijden twee jonge dames in de auto van pa, hard meezingend met de muziek of gezellig kletsend. Zo rijden we samen naar de eindlocatie. Restaurant The Pittstop aan de Koningin Wilhelmina Haven in Vlaardingen. Daar bleek het dochter Valerie te zijn van Arjan & Marja Brand met vriendin Marianne.


Oh ja, ik vergeet bijna de prijsuitreiking! In The Pittstop worden we weer verwelkomd door Oscar, Arjan en de dames Marja en Ellis waarbij we onze fotopuzzel kunnen inleveren. Deze controleren of de getallen naast de foto’s, die wij hebben ingevuld, juist zijn. Er hebben 60 equipes de fotopuzzel ingeleverd en 10 teams hebben ze allemaal goed!!! Die hebben niet zitten gapen dus! De prijsuitreiking gaat beginnen. Valerie en Marianne helpen met de trekking uit de goede opgaven en geven de prijzen aan. Het eerste lot valt op naam van …….. . Eugene van Rossum. Hij is de winnaar van de 1e prijs - De Nikon Coolpix L20 camera. Hij poseert samen met Gerda, trots met de Nikon caps op en plu in de hand, voor de fotograaf. Ja, wel even een foto maken als bewijs voor Nikon.


Daarnaast waren er nog goed gevulde picknick koel - manden met wijn, kaas en worst en nog wat extra’s zoals een DVD van Zuid Holland. Ruud Stikkelorum gaat naar huis met de 2e prijs. Jeroen Feelders wint de 3e prijs. De 4e prijs is voor Hr. Den Blanker en de 5e prijs is voor Jane Crandel. Daarna neemt Erwin Zaremba even het woord en vraagt een groot applaus voor de organisatoren van deze goed in elkaar gezette MX-5 rit en bedankt de organisatoren met een flesje wijn. Ze hebben alle vier eigenlijk een hele dikke knuffel verdiend.! Het was een prachtige rit! Onze complimenten voor de prachtige locaties, het moet zeker heel veel werk zijn geweest om dit uit te zetten! Hartstikke bedankt, Oscar en Ellis Hoogendoorn en Arjan en Marja Brand!

Groetjes, Suzan & Wil BraatReageer hier op het evenement:

 
Button