2010
1
aug
Biesboschrit
- | | x

Waterlinie-Biesboschrit

Zondag 1 augustus midden in onze vakantie is er dan de rit waar we al een tijd naar uitkijken. Zoals gewoonlijk staan we vroeg op om ons ritueel af te werken om ons hondje rustig  achter te kunnen laten tot  oma haar komt ophalen.

Om 9.00 uur zijn we vertrokken uit Heemstede en waren dus ook lekker op tijd bij ‘onder de pannen’, de mooie startlocatie van deze tour.

Na veel kwekken en een bakkie koffie in de zon zijn we op pad gegaan. Bij Hei en Boeicop ligt een stukje geschiedenis van Frida haar moeder (oma) , Frida haar opa was in de oorlog brugwachter bij deze brug die toen nog over het zederkanaal liep ,nu heet het zelfde kanaal merwedekanaal. Het oude woonhuis met boomgaard bestaat nog steeds. Voor ons een mooi begin waar bij in een flits alle verhalen van oma  aan je voorbij schieten.

Op naar Fort Asperen, een leuk terras maar te vroeg om te eten dus even foto’s gemaakt van mensen die hun auto weer uit de kant wilden trekken (sommige mxers zijn wat door geslagen). Via Heukelum waar nu jammer genoeg op zondag waren, en er niet de fameuze Heukelumse krakelingen konden kopen, zijn we via een prachtige route naar Fort Vuren gereden waar we na bezichtiging aan de koffie zijn gegaan.
Tijdens het fijne stukje varen over de waal  citeren wij (Gerhard en Paul) dan het lied van drs P heen en weer,

                                   "Want als de boot net zo breed was als de stroom,
                                     hoefde hij niet te varen zij mij laatst een econoom.
                                     Maar dat is dan weer lastig voor het rivierverkeer,
                                     daarom is de boot kort en vaart hij