2014
1
jun
Brabantrit
- | Yvonne Somers | x

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik van Bianca Nouws de vraag of er nog een datum vrij was in het voorjaar van 2014. Ze had weer ideeën voor een mooie rit door Brabant. Na overleg kwamen we uit op zondag 1 juni. Meteen mooi weer besteld want we wilden natuurlijk wel open rijden.

Voor ons was het een echte thuiswedstrijd en tegen 10 uur reden we de stoep op bij Mazdadealer Schoonen in Vlijmen. Meteen de banner opgehangen om erachter te komen dat we nog niet eens de eersten waren. De dealer had als vanouds weer flink uitgepakt met koffie, thee, fris, flesjes water, koeken en fruit voor onderweg. En van Bianca kregen we een paar leuke kadootjes.

De kapjes werden open gedaan voor zover dat nog niet was gebeurd en na het begroeten van en bijpraten met de andere equipes op tijd vertrokken. En dan denk je dat je zo’n beetje alle weggetjes wel kent in de omgeving, nou vergeet het maar, we zijn weer op plekken geweest die we helemaal niet kenden.

In het eerste gedeelte reden we lekker binnendoor naar Cromvoirt en onder langs de Loonse en Drunense duinen en langs de Leemputten richting Oisterwijk. Dat is voor mij letterlijk thuiskomen want daar kom ik dus vandaan. Een paar equipes gingen daar een tikkeltje de mist in, kan gebeuren. Lekker toerend door de Oisterwijkse bossen en langs de vennen was het wel opletten geblazen, want daar kan het knap druk zijn zeker in de buurt van de campings en al die leuke terrasjes. Via de Kampina ging het door het buitengebied onder Boxtel en werd het tijd voor een pitstop bij Herberg van Boxtel. Daar hebben we heerlijk met een stel wat gegeten en gedronken en na een uurtje zijn we weer op pad gegaan om meteen fout te rijden. Dat was snel opgelost en konden we tussen Haaren en Oisterwijk genieten van de mooie langgevel boerderijen waar Brabant bekend om staat. En wat een geluk dat de rit in deze tijd werd gehouden want over een paar maanden staat de mais manshoog en kun je niet zo ver van je af kijken. Zo langzamerhand ging de weg via Udenhout, Loon op Zand, Kaatsheuvel, Sprang Capelle en Waspik richting het eindpunt. Een gezellig hotel restaurant Auberge de Moerse Hoeve, waar we nog behoorlijk lang hebben nagepraat. In het zonnetje met een paar drankjes en flink wat hapjes was het weer knap gezellig.

Bianca en Corné bedankt voor de mooie rit en complimenten aan de dealer en de Moerse Hoeve.Reageer hier op het evenement:

 
Button