2005
4
jun
BraGelrit
- | | x
Vroeg Ad me vorig jaar nog vóór de start van zijn rit of ik een stukje voor de site wilde schrijven, deze keer heeft hij tot het eind gewacht. Ja en wat doe je dan, schrijven dus, zit niks anders op.

Laat ik, naar goed Nederlands gebruik, eerst even beginnen over het weer. Na een paar prachtige, misschien wel te warme dagen waren de weermannen en weervrouwen het er over eens, het weekendweer zou niet best zijn. De één had bedacht dat het 's morgens zou gaan regenen en de ander wist zeker dat de regen pas 's middags zou komen. Nou samen hadden ze gelijk, want met tussenpozen regende het zowat de hele dag. Niet dat er niet open gereden kon worden, want de echte die-hards deden dat wel. Alleen hebben die wel lekker kunnen oefenen met snel het dak dichtdoen. Wij hadden daar geen zin in en hebben gewoon dicht gereden, jammer natuurlijk maar we gaan de rit met mooi weer zeker nog eens dik overdoen.

We werden door Ad en Yvonne hartelijk ontvangen bij Mazdagarage de Muzenberg in Uden, waar John en Sonja niet alleen de koffie klaar hadden staan, maar ook verschillende lekkere dingen, waartussen het moeilijk kiezen was. Ik hoorde later dat John en Sonja al om 9 uur in de zaak waren om alles klaar te zetten en de vroege vogels op te vangen.

Gewapend met een lekkere zak autodrop, pen en routeboek gingen we op pad. Hoewel, nog even wachten tot de regenbui over was, dus nog even verder bijkletsen met oude bekenden en nieuwe leden. Eenmaal op weg zaten we binnen no-time midden tussen de weilanden en ja hoor ook weer op de bekende zandpaden, die door de regenbuien waren veranderd in modderpoelen.

Dus ook deze keer deed Ad zijn bijnaam "Bagger-Ad" weer eer aan. Niet verder vertellen, maar we hebben echt even over het fietspad gereden en wij niet alleen. Gelukkig is er niemand blijven steken en konden we verder richting Ravenstein een oud stadje met een leuk centrum. Het zonnetje begon zowaar te schijnen en het terras van het stamcafé was open. Dus de auto geparkeerd voor het politiebureau en even een lekker bakje cappuccino.

De rit ging verder over de Maasdijk  richting het vestingstadje Grave en daarna langs Malden naar Molenhoek en over de werkelijk prachtige Lindenlaan. De bossen in langs Jachtslot de Mookerheide. In een grijs verleden zijn we daar eens gestart. Door richting Groesbeek over de bij de vierdaagse wandelaars bekende Zevenheuvelenweg naar Berg en Dal. Daar kwamen we zowaar een aantal bekende MX-5 jes tegen, die hadden hun rondje Ooijpolder er al op zitten. Na óns rondje door de polder gingen we weer terug naar Berg en Dal. Langs het Afrika museum door de bossen reden we zo langzamerhand weer naar het eindpunt. Daar werden we opgewacht door een aantal leden, die al aan een drankje zaten.

Wij hadden geen zin om 's avonds nog te koken, dus hadden we ons ingeschreven voor het lopend buffet en daar was niets mis mee. Ad en Yvonne hadden ook nog een flinke plensbui geregeld om de auto's in ieder geval een beetje schoon te spoelen. Al met al toch weer een gezellige dag en een mooie rit door de provincies Brabant, Gelderland en een stukje Limburg. Eentje die we goed zullen bewaren om hem met lekker weer nog eens na te rijden.

 

Yvonne

Reageer hier op het evenement:

 
Button