2010
20
aug
Corsorit
- | | x

Corso in Sint Jansklooster,


Het was heerlijk weer, toen we in Giethoorn aankwamen.
We kregen een goed gevuld programma voorgeschoteld, voor elk wat wils. Natuurlijk deden we allemaal mee met de tocht in de omgeving in ons onvolprezen autootje. De HOND mocht ook mee. Diverse andere honden en katten vonden dat wel wat lastig.

De tocht door de omgeving van Giethoorn en Sint Jansklooster is fantastisch mooi. De rit was maar 50 km, maar toch hadden we moeite om op tijd binnen te komen voor het Corso. Om niets te missen van het landschap hadden we een nogal traag tempo. Frank stond al naar ons uit te kijken.
Gewapend met onze geleende stoeltjes kwamen we toch nog op tijd bij het Corso.

Gelukkig maar, want het Corso was adembenemend. Prachtig !! in mijn herinnering zat nog wel een corso van vroeger, en ook iets van een carnavals optocht. Maar dit was iets heel anders. Enorme wagens trokken aan ons voorbij. Honderdduizenden bloemen samengevoegd tot een prachtige voorstelling van duizelingwekkende hoogte en lengte in prachtige kleuren. In totaal zijn er miljoenen dahlia’s verwerkt door allemaal vrijwilligers van verenigingen uit het dorp.

Daarna reden we in konvooi  achter elkaar terug naar Giethoorn. Lekker napraten en bijpraten over alles wat we gezien hadden. Daarna verder gekwekt tijdens de maaltijd en bij de koffie en thee op het terras. Daarna kozen een paar sportieve dames voor een bootje om te varen, anderen maakten liever een tweede rit door de omgeving en de rest ging weer in konvooi op pad om het Corso nog een keer  in de verlichting te bekijken.  Jammer dat de dag zo kort was, anders had iedereen wel alles willen doen.

Frank, bedankt dat je dit voor ons allemaal op een dag mogelijk hebt gemaakt. We hebben er van GENOTEN.

AnsReageer hier op het evenement: