2008
5
jul
De Bossche Bollenrit
- | | x

Ze zeggen wel eens ‘What’s in a name’ nou dat kan heel veel zijn. Werd deze rit in de conceptfase nog steeds ‘de Brabantrit’ genoemd, na enig overleg in huize van Zutphen, werd daar tijdens de afwas de verlossende naam bedacht, het moest de "Bossche Bollenrit” worden. Ja en dan moeten er dus Bossche Bollen gebakken worden door bakker de Groot in Den Bosch en zaten wij op een prachtige zondagmorgen met pakweg 150 mensen op camping de Meerdonk, waar we door de campingjeugd enthousiast werden ontvangen, aan een lekker bakje koffie met een bol. De bedoeling is dat je zo’n ding uit de hand eet, dus niks vorkjes, gewoon naar binnen schuiven. Dat betekende dan weer wel dat er zowat een pak snoetenpoetsers aan te pas moest komen om enigszins toonbaar op weg te kunnen gaan. En dat was opnieuw geen straf, wat kan een mens het toch slecht hebben.

Allereerst was het heerlijk weer, niet te heet, een lekker zonnetje afgewisseld met wat wolken en de omgeving was ook prachtig. We hebben een flink stuk van Oost-Brabant onveilig gemaakt. En wat zijn we onderweg allemaal weer veel moois tegengekomen. De mooie langgevel boerderijen, de weilanden met bijbehorende koeien en trouwens ook veel paarden, kapelletjes en heel veel kleine dorpjes. Ik noem er een paar, Beers, Beugen, Cuijk, Haps, Katwijk, Zeeland en, we zaten tenslotte in het katholieke Brabant, St. Agatha en Mariaheide. En niet te vergeten, daar konden we op wachten, de bekende zand- en grindweggetjes. Ad en Yvonne hadden dit keer pech dat het NIET geregend had anders hadden we weer vrolijk door de bagger kunnen ploegen en had Ad zijn naam ‘bagger-Adje’ opnieuw eer aan kunnen doen.

Al met al hebben we 140 km lang genoten en daar hield de dag niet mee op, want na afloop werden we weer hartelijk ontvangen op het terras van bovengenoemde camping. Daar werd nog lekker lang nagepraat in het zonnetje onder het genot van de nodige drankjes en zeker niet te vergeten de bitterballen, die zeer regelmatig langskwamen. Voor de liefhebbers was er nog een nasi- en macaronibuffet. Wat kan ik na dit alles nog meer zeggen dan, doe mij nog zo’n Bossche Bollenrit volgend jaar, ik doe weer mee. Ad en Yvonne bedankt.

Yvonne SomersReageer hier op het evenement:

 
Button