2007
8
sep
De smokkelroute
- | | x

Bij de naam smokkelroute komt meteen de gedachte bovendrijven, zal ik een paar pakjes boter in de auto leggen of een paar pakjes sigaretten. Dan bedenk ik mij; in België is alles goedkoper dan hier in Nederland, dus de kofferbak maar weer helemaal leeg gemaakt om zoveel mogelijk plaats te maken om spullen vanuit België mee naar Nederland te nemen.

Dus op naar Tilburg waar de start van de rit was. Tilburg is niet zover van ons vandaan, maar zoals gewoonlijk waren we weer niet de eerste. Er zijn er altijd weer die vroeger opstaan dan wij.


Het blijft leuk al die MX-5jes op een rij bij de dealer. Gelukkig konden we bij deze dealer wel starten, want een eerder besproken dealer liet het op het laatste moment afweten.


Corné en Theo stonden buiten bij de dealer de MX-5jes hun plaatsen te wijzen en Bianca zat binnen met een rood hoofd van de (in)spanning achter de inschrijftafel, totdat Corné haar taak mee kwam verlichten.


Bianca is altijd bang dat er iets mis gaat. Nou dat zal bij Bianca niet snel gebeuren, zij laat bijna niets aan het toeval over. Tijdens de rit zeiden we al een paar keer tegen elkaar Bianca heeft geluk met de wegafzettingen, iedere keer draaide we net voor een afzetting links of rechts. Heel veel mooie kleine weggetjes verder, Bianca weet ze altijd weer te vinden, ook rond Breda waar ze nog niet zo heel lang woont.

Tot in België daar moesten ze zonodig kermis vieren. Waar Bianca er zaterdags nog door kon, reden wij zondags op een wegafzetting. Gelukkig was het hier heel gemakkelijk om de weg terug te vinden, even verder kijken in het routeboek en jawel twee keer rechts en we zaten alweer op de goede weg.

Bij de tweede wegafzetting was het iets moeilijker om de weg terug te vinden. De eerste helft van de MX-5jes kon er nog door en hadden geen problemen, de tweede helft werd geblokkeerd door een wielerronde en moesten een omweg zoeken. Omdat er een paar stratennamen in het routeboek stonden konden we eruit komen en iedereen was weer op de goede weg.

Verder verliep alles vlotjes, nog steeds mooie kleine weggetjes en dorpjes, in Brabant en in Belgie, dus voor iedereen wel iets moois. De eindlokatie was voor Bianca en Corné niet geheel onbekend, want daar hadden ze hun bruiloftsfeest vorig jaar nog gevierd.


Bianca had de rit ook nog een wedstrijdtintje meegegeven door een blad aan twee kanten vol met foto’s te zetten, die wij terug moesten zien te vinden. Nou dat is nog een hele klus. Op de lijst hieronder komen wij daarom ook niet op voor.

Dit is de uitslag van de wedstrijd:
1.met 235 punten Ruud Stikkelorum.
2. gedeelde plaats met 205 punten Van Baast.
2. gedeelde plaats met 205 punten Van Ierland.
3. met 175 punten Koen Verhofstad.


Bianca, Corné en Theo bedankt voor de organisatie van de smokkelroute en wij kijken uit naar je volgende rit.

Ad van Zutphen.Reageer hier op het evenement:

 
Button