2009
16
aug
Drenthe-rit
- | | x

De dagen voor 16 augustus houden we de weerberichten goed bij. De rit in Twente hadden we de gehele dag lichte regen, dit was geen ramp, we konden de meeste tijd topless rijden maar toch. Uiteindelijk voorspelde onze Piet Paulusma goed weer met een enkele buitje, prima dus.

Zondag morgen stralend weer, om 09.00 uur rijden wij richting Diever, om de voorpret alvast te laten beginnen hadden we vanuit Lemmer een route over MX-5 weggetjes gekozen, via Kuinre, Ossenzijl richting Steenwijk en vandaar op naar Diever. Vlak voor Diever zagen we in de achteruitkijk spiegel nog een soortgenoot aankomen en terwijl onze Tom aangaf eerste weg links reed de auto achter ons rechtdoor, terwijl de inzittenden stomverwonderd keken waarom wij dat zandpad kozen.

Ongeveer 1 km. later stonden we gelijktijdig voor De Walhof, en op het parkeerterrein aangekomen zeiden ze, jullie zijn hier zeker erg bekend, waarna ik hem vertelde naar mijn Tom-Tom te hebben geluisterd. Wat een mooie parkeergelegenheid; een prachtig sterk glooiend veld met tientallen MX-5jes in alle kleuren. Hier zouden wij de dag best kunnen doorbrengen, zo’n mooie locatie.

Na de geweldige ontvangst, koffie met een Drentse suikerpof en het routeboek, kon de rit beginnen. Eerst een korte studie van de kaart natuurlijk, de eerste bladzijde met verduidelijkingen en icoontje, maar ook het regelmatig noemen van de straat naam viel op. Eigen best wel erg overzichtelijk en een extra aanwijzing dat je wel of niet goed zit. De rit zelf bestond uit de meest schitterende weggetjes met een  mooi en zeer afwisselend landschap en prachtige gebouwen. Regelmatig had je hele mooie doorkijken over landerijen en kanalen en riviertjes.

Na een uur of één zag je her en der een enkele of groepjes MX-5jes met picknickende berijders, en als ik me niet vergis zagen we zelfs iemand die het gas hief en er dus een beetje extra feest van maakte. Om 16.00 uur kwamen we aan in Hardenberg  alwaar we nog even gezellig konden napraten over de geweldige dag.

Een mooie rit op een prachtige zonnige dag. Organisator Freddie Aman bedankt. Het was zeer de moeite waard.

Met vriendelijke groet,

Anne Brouwer
Reageer hier op het evenement:

 
Button