2005
7
mei
Eifel weekend 2005
- | | x
Eindelijk was het dan zover, het lang verwachte weekendje in de Eifel, dit werd tevens onze eerste toertocht met de club. Alle weerberichten beluisterd in de dagen vooraf, maar deze voorspelden niet veel goeds. Maar zoals zo vaak zaten de weermannetjes er aardig naast, tenminste voor de eerste dag. Maar goed, vol goede moed reden we vanuit Maastricht richting Duitsland via een route die Frank en Rianne van te voren hadden aangeraden, nou in een woord geweldig, geen meter autoweg gehad en natuurlijk open gereden, het ritje naar Laufeld heeft bijna 4 uur geduurd maar was de moeite meer dan waard.

Toen we in Laufeld bij ons hotel aankwamen zaten daar al een zestal mensen te wachtten op het terras, na een korte voorstelling aan elkaar bleek al snel dat het heel gezellig ging worden, langzaam maar zeker begon de groep te groeien en bleek de MX 5 club ook nog een echte familie te zijn, gewoon heerlijk om bij zo een groep te mogen horen. Na dat iedereen zijn kamer had werd er gezamenlijk gedineerd, en daarna was er de gelegenheid om te kegelen, dat dit een wedstrijd werd tussen de mannen en de vrouwen was wel te verwachtten, na heel wat ballen te hebben gegooid werd uiteindelijk Jan Ilbrink uitgeroepen tot winnaar ondanks dat de vrouwen er een andere telling op na hadden gehouden ( zij kenden de spelregels wel) de poedelprijs ging naar de dames, en wel naar Carla, die volgens mij de vriendin was van Robbert-Jan. Na afloop werd er in het Kneipchen (de hotelbar) bij Helmut nog gezellig wat gedronken waarna langzaam iedereen zijn bed opzocht, want het was voor de meesten een lange dag geweest.

De volgende dag stond in het teken van de eerste rit over 200 kilometer, bij het ontbijt dat weer zo goed als gezamenlijk werd genuttigd werd al even gesproken over het bolletje pijltje systeem waaronder de rit zou plaats vinden. Daar wij nog nooit een rit hadden gereden, laat staan wisten wat bolletje pijltje betekende kregen we al snel uitleg van een paar geroutineerde rijders, Ad en Yvonne boden ons nog aan om de eerste dag achter hun aan te rijden, maar daar ben ik zelf toch te veel avonturier voor en zei nog "ach, we komen er wel uit" daar mijn vrouw ook geen heldin is in het kaartlezen is, ging het na 20 meter van het hotel af al mis, gelukkig kwamen we hier al na 300 meter achter en bleef de schade beperkt, verder is de dag voor ons goed verlopen en hebben we geen fouten meer gemaakt. Zoals vooraf al aangegeven zat het weer ons niet echt mee, in de nacht was het beginnen te regenen en dit zette in de ochtend door wat natuurlijk heel jammer was, maar toen de middag in zicht kwam zagen wij opeens het zonnetje doorbreken en kon het kapje eindelijk open en konden we echt genieten van de mooie omgeving en het natuurschoon, de vele haarspeld bochten die in de route zaten waren een genot voor de chauffeurs, zowel berg op als af. Halverwege de rit zaten we 17 kilometer van Luxemburg verwijderd, dit was natuurlijk een mooie gelegenheid om goedkoop te tanken, 0,99 eurocent voor 1 liter, daar word je echt vrolijk van. Na een kort verblijf in Echternach waar we dus ook wat aten zijn we terug gereden naar de oorspronkelijke route en hebben deze verder uitgereden. 's Avonds bij het diner en in de bar naderhand is er nog lang na gebabbeld over deze eerste dag.

De zaterdag stond echt in het teken van Pluvius, want het bleef maar regenen, deze rit ging in de richting van Cochem en het Moseldal wat onder normale weersomstandigheden een pracht voor het oog is, maar als je continue ruitenwissers voor je heen en weer ziet gaan gaat er veel aan je voorbij, toch waren er momenten dat het kapje open kon, en sommigen deden dat dan ook, wij zijn nog niet zo doorgewinterd als de meesten van jullie, dus bij ons bleef het kapje de hele dag dicht. Na heel wat bezienswaardigheden waaronder een abdij en een geweldige burcht, kwamen we uiteindelijk weer in ons hotel aan waar zoals gewoonlijk eerst een bezoekje werd gebracht aan het Kneipchen en niet in de laatste plaats om de humoristische Helmut. Na een geweldig verzorgd diner is de hele meute de bar ingedoken en is menigeen tot in de kleine uurtjes blijven hangen.

Zondagochtend na het ontbijt vond er nog een fotosessie plaats op de parkeerplaats van het hotel om de hele groep op de foto te krijgen, hierna hebben we afscheid genomen van iedereen en zijn we weer in de richting van Nederland gereden, daar het weer niet echt betrouwbaar was hebben we de autoweg maar genomen tot St.Vith en zijn toen nog even naar de Luxemburgse grens gereden om even goedkoop te tanken.

Alles bij elkaar was ons dit weekend heel goed bevallen, en weten we zeker dat we in de toekomst vaker aan de ritten zullen gaan deelnemen, we hopen alleen maar dat de weersomstandigheden dan beter zijn. Tot slot willen we Frank en Rianne bedanken voor de geweldige organisatie van deze 4 dagen en hopen dat wij in de toekomst ook eens een keer zoiets kunnen organiseren in Zuid Limburg.

Groetjes Jo en Ans Senden
Maastricht

Reageer hier op het evenement:

 
Button