2007
23
jun
Euregiorit
- | | x

Omdat voor ons Joke en René Janssen Hengelo Overijssel ca 200 km is, hadden we er maar een dagje aan vast geplakt en al op zaterdag onze spullen gepakt en met de navigatie aan (snelwegen eruit) naar Ootmarsum vertrokken, een stadje met een klein maar leuk centrum met veel kunst, winkels en leuke terrasjes. De rit lekker open kunnen rijden, weliswaar met enige dreigende regenmomenten. Eenmaal op een terras neergestreken gutste de regen er een halfuur later met bakken uit, kwestie van timing en een beetje geluk.

Op Zondag uitgerust en op tijd aan de start verschenen bij Mazda-dealer Auto Kolenaar Hengelo b.v. samen met 60 andere MX5-ers, waar we ontvangen werden met koffie, Twentse Wegge en een leuk presentje. Tot onze verbazing hadden we een routeboek met een geel voorblad gekregen, wat blijkbaar inhoud dat wij het ritverslag "mochten” schrijven. Als eerstejaars lid wel even schrikken, maar ook wel een uitdaging.

Het routeboek was verrassend met drie verschillende delen: bolletje-pijltje (60km), een fotospeurtocht (25km) en als laatste een routebeschrijving (85km), een lekker lange rit van Hengelo Overijssel, een stuk door Duitsland naar Hengelo Gelderland. De weersvoorspellingen en de donkere wolkenlucht waren ons niet al te best gezind, maar het was droog dus werd er uiteraard gestart met het kapje open.

Met goede moed gestart, maar na de eerste verkeerslichten al de fout ingegaan, gelukkig niet als enige, even terug en de tweede poging ging perfect. Het bolletje-pijltje systeem hebben we inmiddels aardig onder de knie, af en toe een klein foutje in de doortelling, maar we kwamen er prima uit. Een prachtige route met plaatsnamen waar we nog nooit van gehoord hadden zoals: Lünten, Ameloe en Vreden.

Toen verder met de fotozoektocht, echter foto 3 was voor een "brildraagster”zoals ik de navigator een beetje onduidelijk, ik dacht namelijk dat we rechtdoor moesten. Na een lange rechte weg kwamen we erachter dat we niet goed zaten en rechtsomkeer gemaakt. Achteraf dom want er stonden twee auto’s op de foto waarvan één MX5, de andere dus. Op foto 23 zag ik, nadat mijn loep erbij was gehaald, toch echt een persoon die de richting stond aan te geven, echter deze stond er niet live. Toch maar linksaf gegaan. Knap van de organisatie om een flink stuk weg van nieuwe grind te voorzien om de hoge snelheid eruit te halen en een leuk roffelend geluidje te produceren. Het laatste gedeelte was relaxed ri