2016
7
aug
Frieslandrit
- | | x

Beste MX’5 ers,

We hadden er lang naar uitgekeken: dagje Friesland maar, we hebben er 3 dagen van gemaakt. Zaterdag zijn we thuis vertrokken en hadden 300km voor de boeg. Onder een stralende zon en met open kap kwamen we aan in Sneek. Na ingecheckt te hebben bij het mooie Van Der Valk hotel genoten we van een lekker diner.

De volgende morgen na het ontbijt vertrokken we richting Terherne voor de start van de Frieslandrit. Vorig jaar was dit onze eerste kennismaking met de Nederlandse MX5 club. Deze was toen heel mooi, vandaar onze hoge verwachting. We werden hartelijk ontvangen door een leuke bende, waarvan we al verschillende mensen kennen. Een kopje koffie en een stukje taart en we kunnen aan de slag.

Als co-piloot kon ik al een beetje voorop kijken in het roadbook, hierdoor kwam ik al tot het besluit dat het een prachtige rit ging worden. 4 bladzijden uitgeschreven voor 160 km, het kan niet beter, ik heb de speeltijd om rond te kijken en de omgeving te ontdekken.

Het weer was niet top maar, we hebben de ganse rit open kunnen rijden de wind, de geur van vers afgereden gras, de open vlaktes, alles straalt rust en kalmte uit.

Voor ons zijn de Nederlandse wegen perfect onderhouden, zonder putten, scheuren of bulten, en zijn er nog wegen zonder verlichtingspalen of een overvloed aan verkeersborden. Wat ons ook opvalt als we door dorpjes ( zoals Nijega ) rijden zijn de mooi afgereden gazons, de tuinen zonder afscherming of scheidingsdraad.

In Burum zijn we veel melkvee boerderijen tegen gekomen, heel mooi en grote bedrijven. Allen omgeven door grote weilanden waar honderden koeien rustig staan te grazen, die geven gegarandeerd melk zonder stress!!! Onderweg zagen we ook "borgers” te koop, weten wij Belgen veel wat dit is. ( schaap, geit, konijn, kool, ajuin, aardappel,…)?

We rijden door Park Lauwersmeer… Zalig, de complete rust. Mooi!!!

’s-Middag’s houden we halt in de haven van Lauwershoog waar heel wat MX5’jes geparkeerd stonden. Daar hebben we een lekker stuk vis gegeten, wat rond gewandeld en naar de massa’s vissersboten gekeken. Als we de haven terug uit rijden, rijden we over de sluizen richting Moddergat. We passeren nog verschillende mooie dorpjes, het ene al mooier dan het andere en om terug te eindigen in Terherne. Zo’n dag met de MX5 vliegt voorbij en al zeker als het zo mooi is.

Bij een drankje en hapje werd er druk nagepraat over de rit en worden er alweer plannen gesmeed voor de volgende rit. We willen van de gelegenheid gebruik maken om iedereen van de Nederlandse MX5 club, in het bijzonder Leo en Greet Meppelder, te bedanken voor de goede ontvangst. Jullie zijn een toffe club.

Onze drukke dag zit erop en we vertrekken terug naar het hotel om te overnachten. Morgen staat er nog een dagje fietsen rond Sneek op ons programma.

Heel veel groeten uit België, en tot op een volgende rit.

Kris en Martine Laprudence - Galle

ps: Borgers zijn aardappelen of zoals wij zeggen patattenReageer hier op het evenement:

 
Button