2015
10
mei
Gooi- en Vechtrit
- | Jan Hekkelman | x

Gooi en Vecht rit, Zondag 10 Mei 2015

 

Op moederdag vertrok deze rit vanuit een zon overgoten Amersfoort.Dit hadden we niet durven dromen gezien het weer van de dagen er voor.

Maar bij Mazda dealer Kreijne stonde de koffie en thee klaar vergezeld van allerlei koeken. Dit werd allemaal bereid/aangegeven door de goedgeluimde medewerkers en vrijwilligers die voor ons klaar stonden. Tevens werd aan iedere deelnemer nog een rolletje pepermunt uitgereikt, dus aan gastvrijheid geen gebrek!

Zo ging dus iedereen vol goede moed op pad, dacht ik zo.

Al snel bevonden we ons langs het riviertje de Eem. Dit leidde ons, via de polders bij Eemnes, naar Blaricum. Hier moesten we de Tafelberg beklimmen waarna we even zijn gaan rusten bij het gelijk genaamde restaurant boven op de "berg”.  Vanaf het terras had je een schitterend uitzicht over de Heide waar zich ook een Schaapskooi bevond. Na nog een kleine wandeling zijn we snel weer "en route”  gegaan. 

Via nog meer natuurschoon, bij Huizen, kwamen we in de vestingstad Naarden terecht. Snel de auto geparkeerd en na wat rondlopen nog maar weer een kopje koffie genuttigd. Door het Naarderbos kwamen we in het pittoreske Muiderberg waar je, bij de authentieke  Brink, je je 100 jaar terug waant in de tijd. Vervolgens kwamen we door Muiden. Hier zag je het slot al van verre staan. Vervolgens ook maar even de auto weer ergens neer gezet en te voet het prachtige stadje verder verkend. Vanwege het prachtige weer was er ook al wat verkeer op het water zodat we de Groote Zeesluis ook nog even werkend konden aanschouwen.

Volgende halte was Weesp, ook een fraaie stad met oude verdedigingswerken. De eerste confrontatie was bij fort Ossenmarkt waar je via een mooie ouderwetse brug de vecht over stak.Hier waren trouwens meerdere mx5-ers terug te vinden op het Terras aan het water.

Daarna werden we verrast met de route langs het riviertje de Gein waar het met fraaie vergezichten en molens ook prettig rijden was. Kwam waarschijnlijk ook door het verse "tapijt” wat daar net was gelegd. Via Abcoude kwamen we aan de andere kant terecht  zodat je meerdere mx5-ers tegenkwam onderweg.

Vervolgens togen we naar Nederhorst den Berg, er door dus eigenlijk richting Loenen. Waarna we via Loosdrecht door Kortenhoef kwamen, waar de Kortenhoefse Dijk ook nog zo’n lekker dorps aan doet.

Verder slingerend door het Gooi kwamen we nog door ’s Graveland, waar fraaie buitenhuizen zijn te bewonderen, Bussum en Laren.  Hierna ging het richting Hilversum waar zich het eindpunt bevond. Bij Vliegveld Hilversum konden we nagenieten van deze geslaagde dag onder de nog immer schijnende koperen ploert. Hier werd ook nog een promo filmpje geschoten voor een nieuwe site die ondertussen is gelanceerd door Marktplaats. Een aantal rijders hebben hier hun bijdrage aan verleend. Deze promo film is dus te bewonderen op de site van Cabrioradar.Reageer hier op het evenement:

 
Button