2008
28
jun
Gooi en Vechtrit
- | | x

Alles begon voor deze rit in Amersfoort waar Mazda dealer Auto Isselt zijn deuren had geopend om onze leden te ontvangen met koffie, thee en diverse soorten cake. Langzaam aan liepen de MX-5jes binnen waarna de inzittenden zich terstond meldden bij de organisatie die ons niet alleen veraste met een aandenken in de vorm van een gouden medaille maar tevens namens de dealer een kortingsbon vertstrekte met ook daarop een prijsvraag. In hoeveel kleuren de MX-5 wereldwijd geleverd is geweest??? Een harde noot om te kraken waarschijnlijk maar mocht je het goedhebben maak je kans op een Parrot Bluetooth set. Affijn, ondertussen vertrokken de mensen om de uitgezette route te verkennen.

Al snel verlieten we de gebaande paden en reden we langs de Eem waarna we uiteindelijk door de weilanden in Eemnes aankwamen. Via Blaricum, waar we door het oude dorp reden kwamen we in Huizen terecht. Een dorp dat vroeger aan de Zuiderzee lag en waar in het centrum wellicht nog enkele authentieke vissershuisjes zijn gespot. Vervolgens gingen we richting Naarden, door de vestingstad om precies te zijn. Deze werd overspoeld met onze MX-5jes, het leek soms chaotisch maar was een zeer genoeglijk aanschouwen. De horeca had er, denk ik, geen moeite mee aangezien er op diverse terasjes clubleden een versnapering namen. Afijn, deze vestingstad was veroverd!

Eenmaal weer op weg bleken we al snel in Muiden aan te komen waar we een kleine "rondleiding” kregen. Bij het binnenrijden stuiten we al snel op de "Grote Zeesluis”. Die vroeger de verbinding was tussen de rivier de Vecht en de Zuiderzee. Wellicht in vroeger tijden was dit bouwwerk groot(s) maar ten heden dage doet het lekker petit en gezellig aan. Ook hier weer diverse terrassen met uitzicht op deze grote zeesluis die nog steeds wordt bewaakt door het Muiderslot en druk wordt bevolkt door toerristen met allerhande type boten en bootjes. Wellicht vanwege logistieke redenen moesten we een klein stukje terrugrijden waarlangs we aangekomen waren. Als je dan goed oplet zie je wel eens de twijfel op de gezichten van medeleden als je ze tegemoet komt rijden. Zit ik verkeerd??? Nee hoor, maar blijft altijd wel grappig om te zien.

Vervolgens gingen we op weg naar Weesp, de derde vestingstad op deze route, via een weggetje waar wellicht anders niemand komt, kwamen we weer langs de Vecht uit en kwamen we Weesp binnen via de Ossenmarkt. Ook weer een klassiek verdedigingswerk met daarachter een fraaie witte ophaalbrug die tevens behangen was met bloemen waarachter je de fraaie grachtenpanden zag staan. Vlak daarnaast had je een restaurantje zitten met een terras aan het water, dit werd door diverse mederijders benut voor een versnapering en vast ook wel om even van de omgeving te genieten. Via het fraaie oude centrum verlieten we uiteindelijk dus Weesp.

Volgende halte was Nederhorst den Berg, dat bereikt werd via een weg die evenredig liep aan de rivier de Vecht. Oftewel opnieuw een fraai en gezellig uitzicht, links weilanden en enkele leuke pandjes en op de rivier altijd wel een vaartuigje. Dit kleine dorp verlieten we uiteindelijk weer via een brug met bijgelegen sluis (’t Hemeltje), ook hier moest zo nu en dan de brug open om bootjes door te laten. Gezien het weer, en de foto van Yvonne Somers op het forum, leek het me geen straf. Tevens kwamen we de rivier de Vecht daarna ook nog tegen aangezien we via Loenen verder trokken naar Loosdrecht.

Wederom fraaie omgevingen met hier en daar een pittoresk theehuisje aan het water. En als je dan toch van water houdt, kan je op weg naar Loosdrecht ook zeker wel genieten. Via Kortenhoef en Hilversum belandden we in Lage Vuursche waarna we via Maartensdijk op het eindpunt "Vliegveld Hilversum” kwamen. Op het terras gezeten konden we daar genieten van de aankomende en vertrekkende vliegtuigjes en een enkele helikopter, wat toch altijd weer leuk om te zien is. Al met al een geslaagde dag!!!

Jan HekkelmanReageer hier op het evenement:

 
Button