2008
20
sep
Groningenrit 2008
- | | x
Op zondag 21 september waren we voor een rit in Groningen. Germa Kneepkens had vanuit het zuiden de moeite genomen om in de provincie Groningen een prachtige route uit te zetten.  Vanaf het startpunt in Winschoten, waar ook al diverse equipes hadden geslapen vanwege de afstand, ging het richting Bellingwolde. Laat daar nu net deze zondag een wielerwedstrijd zijn! Geen probleem voor MX5 toerrijders: gewoon een stukje omrijden. (Helaas moet je dan weer zelf de kilometers gaan tellen). We kwamen langs pompeuze herenboerderijen en kleine arbeidershuisjes. Het verschil was wel enorm. En we ontdekten dat die kant van Groningen ook heel wat bosgebied heeft. Bij Bourtange kon je parkeren om de vesting te bezoeken.

Daarna zouden we langs een kapel via de aangegeven route naar Ter Apel, maar helaas had daar de computerduivel gezorgd voor een verwisseling op het routeblad en hebben velen daar wat anders gedaan. Doordat er gelukkig veel aanwijzingen op de beschrijving stonden was er de mogelijkheid om, al of niet met TomTom o.i.d., in Ter Apel weer op de juiste route te komen. Vandaar door het Sellingerbos (met schapen en ander vee) over een stofweg (als je te hard reed) door Jispingbourtange (met waarschuwing voor 2 flitspalen!!) naar Onstwedde.

Maar daar hadden ze (waarschijnlijk om Germa te plagen….) tussen haar controle en de rit, de brug afgesloten. Je kon er echt niet meer door!!

De omleiding gevolgd, maar toen weer op de juiste route komen kostte enige moeite. Hadden ze nog een paaltje in de weg gezet ook!  Onze autootjes konden er net tussendoor! (Aan de kanten lagen een paar ‘hunebedstenen’!) Op naar het adres in Oude Pekela waar we onze ijsbon verzilverden voor heerlijk schepijs. Toen verder via Heiligerlee, Midwolda en Finsterwolde. Hier konden we goed zien wat er allemaal gebouwd wordt in Blauwe Stad.

Weer terug bij het hotel rest. In Den Stallen werden we enthousiast ingehaald door Germa. Die was zichtbaar blij dat we terug waren en dat gold voor alle equipes die, met verhalen over de mooie, maar vaak puzzel route, zich melden op het terras. We hebben een prachtige dag gehad. Bijna de hele route open gereden en heel veel gezien van Groningen en daar ging het om!  Dank zij een tas vol informatie van de gemeente Winschoten kunnen we thuis nog e.e.a. nalezen en zien. Germa, hartelijk dank voor een prima dag.
<