2009
19
mei
Hemelvaart 2009 oftewel schitterend bochtenwerk in de Harz
- | | x

Dinsdagmiddag 19 mei klokslag 13.00 vertrekken mijn vader en ik richting het afgesproken verzamelpunt vanaf waar we met Ronald en Ilona met open dakje richting de Harz gaan rijden. Iets over zevenen komen we aan bij hotel Hahnenkleer Hof waar Ad & Yvonne en Frans & Jan ons al opwachten. Het 1e biertje wordt besteld en er zouden er de komende dagen nog heel veel volgen. Na een goede nachtrust gaan we woensdagochtend al vroeg met z´n achten op pad en hebben een heerlijke zonnige dag met open rijden, winkelen, open rijden, lunchen onderweg, open rijden en als we aan het einde van de middag terugkomen wordt de groep uitgebreid met onder andere het team uit Twente. Wat later op de avond wordt een deel van dit Twente team door een afvaardiging van de EC gepolst naar de mogelijkheden om Hemelvaart 2010 te willen organiseren met een positief besluit als gevolg!

Donderdagochtend gaan we met Ad & Yvonne en Ronald & Ilona op pad om de zondagrit richting Hameln te controleren. Halverwege haken Ad & Yvonne af om zich op te maken voor de grote invasie van mx5jes bij Hotel Hahnenkleer Hof en als wij aan het einde van de middag terugkomen zit het terras inmiddels overvol met veel bekenden en hier en daar een nieuw gezicht. Bijna iedereen is er al en men is druk met elkaar in gesprek. Voor het eten het welkomstwoord door Ad & Yvonne, het uitdelen van dit keer maar liefst 2 gadgets met het mx5 logo en het bijwerken van het routeboek want er zijn toch wel een paar wijzigingen. Dan volgt een uitstekend diner met een super bediening en daarna een gezellige avond. Veel mx5-ers gaan op tijd naar bed want het was een lange dag en morgen begint het echt!


Vrijdagochtend…..het is zover, de ritten gaan beginnen en voor dag 1 staat er een rit van 175 km op het programma. Een hele vroege TC-vogel is al met een emmer en spons in de weer om de laatste vlekjes van zijn auto te poetsen. De zon is ook vandaag present dus de dakjes gaan massaal open en vanaf 08.30 zwermen de mx5jes uit over de Harz. Zoals gebruikelijk bij Ad & Yvonne een duidelijke routebeschrijving met veel herkenningspunten en tips voor mooie stops onderweg. We komen via grandioos bochtenwerk door de bergen onder andere langs Schloss Herzberg met een heel mooie binnenplaats die lang wordt bevolkt door koffiedrinkende mx5-ers, bij een sprookjespark, hebben een schitterend uitzicht vanaf de Ravensberg en komen bij een kruidentuin met bijbehorende winkel waar de meest uiteenlopende kruiden gekocht kunnen worden. Het meest spectaculaire uitstapje van die dag wordt echter de wandeling van "Der Liebesbankweg”. Op deze route blijkt een Liefdesbank te staan met een heel bijzondere uitwerking op degene die daarop durft plaats te nemen. Als je eenmaal op deze bank hebt plaats genomen slaat een afwijzende houding al snel om in tedere gevoelens zoals op onderstaande foto´s is te zien.Bij terugkomst in het hotel wordt onder het genot van een drankje de route nog eens doorgesproken en volgt een prima BBQ, helaas binnen omdat het buiten wat is gaan spetteren, voorafgegaan door een imponerende toespraak van de 80 jarige eigenaresse van het Hotel, Frau Lattemann. Na afloop worden we getrakteerd op "live music” zodat de voetjes van de vloer kunnen. Een gezellige avond waarbij pas ver na twaalven de laatste zijn bed op gaat zoeken.

Zaterdagmorgen 08.00 uur…. Ontbijtje en dan beginnen aan de lange rit die voor vandaag op het programma staat, maar liefst 241 km hebben we voor de boeg. Maar ook deze km´s vliegen voorbij dankzij wederom veel leuk bochtenwerk, afwisselende weggetjes en mooie vergezichten, de mogelijkheid de wonderbaarlijke verandering van de "Blauwe See”in de "Groene See” zelf te mogen aanschouwen, de kans het muizenvallen en kakdozen museum te bezoeken (aparte combinatie) en een bezoek te brengen aan de gigantische koekoeksklok te Gernrode waar we om klokslag 13.00 worden getrakteerd op het verschijnen van een reusachtige koekoek die na één keer "koekoek” geroepen te hebben nog een kort deuntje zong en hierna snel verdween (en wij ook, om te gaan lunchen).


Ook de zaterdag is dus een prima mx5-dag met veel zon en de bleke gezichten van donderdag hebben inmiddels al een lekker kleurtje gekregen. Rond 17.00 begint het terras langzaam vol te stromen en praat een ieder enthousiast over de mooie belevenissen van deze dag.

Voor het diner spreekt onze vaste "Hemelvaart Speecher” Harry Ad en Yvonne toe. Een speech met vooral een lach maar soms ook bij sommige met een traan, zeker als aan het slot van de speech er een spontane staande ovatie komt en het "Adje bedankt” en het "Yvonne bedankt” lang door de eetzaal klinkt. Toen iedereen dacht dat het diner ten einde was kregen we als klap op de vuurpijl nog koffie met een gigantisch stuk taart met slagroom en kan niemand zeggen dat hij die avond met een hongerig gevoel zijn bed op moest zoeken. Buiten en rondom de bar wordt nog lange tijd nagepraat over de gezellige dagen en om 01.00 besluiten ondergetekende en Rene het licht uit te doen en wordt het weer rustig in het hotel.

Zondagmorgen 08.00 ……wat dinsdag nog zover weg leek is nu toch heel dichtbij. De laatste rit van dit supergezellige Hemelvaartweekend 2009. Nog één keer een lekker ontbijtje, nog één keer vroeg in de ochtend dansen op de parkeerplaats op de vrolijke muziek van Jan en Frans (dit keer onder het toeziend oog van Frau Lattemann en de keukenbrigade) nog één keer zoenen en zwaaien en dan rijden we richting Hameln.


Ad en Yvonne geniet van de paar jaar rust die we jullie geven, bedankt voor 4 mooie, leuke maar vooral heel gezellige Hemelvaartritten en we wachten op de 5e! Team Twente heel veel succes bij het organiseren van het Hemelvaartweekend 2010, mijn vader en ik hopen er weer bij te zijn!

HermanReageer hier op het evenement:

 
Button