2006
24
mei
Hemelvaart weekend Bouillon
- | | x
Wij mochten dit jaar mee met de Hemelvaartrit van onze club. Vorig jaar was het evenement deels in het water gevallen, maar dit werd geweten aan het vroege tijdstip van begin mei. In 2006 zou Hemelvaart drie weken later vallen, dus mooi weer leek verzekerd. Niets bleek echter minder waar. Het mooie weer was begin mei al opgebruikt met als gevolg dat we een totaal verregende Hemelvaartsdag in de Ardennen doorbrachten. Het was dus geen weer voor het open dakje, al moet gezegd, dat Ridder en Tanja de hoofdprijs voor getoonde moed verdienen, aangezien zij doodgemoedereerd met open dak kwamen aanrijden in de bijna stromende regen. Dit hielden ze het hele weekend zo veel mogelijk vol. Voorwaar een heldendaad.

Woensdag 24 mei:
Wij waren een dag eerder vertrokken om lekker op tijd en een dag langer van het weekend te kunnen genieten. Via Routenet hadden we een mooie route van Enschede naar Esneux laten uitstippelen. We reden over Duitsland, want dat was een kilometer of 70 korter voor ons. We, dat zijn Rob en Gerrie, Hennie en Marjan en Ans en Arnout, allen afkomstig uit Tukkerland (joa, doar bint wie greuts op).
Natuurlijk beschikken we ook over een Meerijmiep (in december heet die Wegwijspiet), maar die is niet zo geavanceerd, dat je een route van tevoren helemaal kunt programmeren. Maar ouderwets met routenet en de kaart kom je er ook, al rijd je natuurlijk wel eens verkeerd. Het was een heel leuke route, die wel een beetje lang duurde, maar erg mooie stukjes herbergde. We hebben veel buien gehad onderweg, maar toch ook veel stukken waar we open konden rijden en daar heb je zo’n ding toch voor. In Esneux pikten we de route die Ad en Yvonne, de organisatoren, ons hadden voorgesteld op. Die leidde via Dubuy en La Roche en Ardenne naar Bouillon. Prachtig stuk Ardennen. Dubuy is het kleinste stadje van België en werkelijk prachtig. We hebben wat gegeten in La Roche en Ardenne. Rond negen uur in de avond kwamen we aan bij het hotel. Er waren meer mensen, die een dag eerder hadden geboekt en zo waren we die avond met zijn veertienen. Gezellig in de salon een biertje of een wijntje gedronken en toen naar bed, moe van de toch wel lange reis.

Donderdag 25 mei:
Het weerbericht voorspelde niet veel goeds en dat bleek waar. Erg veel regen en wind en geen weer voor een open dakje. Wij besloten daarom een "overdekte activiteit” te ondernemen. We gingen met het dak dicht naar Rochefort om daar de grotten te bezichtigen. Eerst moe