2014
29
mei
Hemelvaartweekend 2014
- | Anneke van den Brink en Frans Punt | x

De reis op 29 mei naar het Weserbergland-Solling was nat. Aangekomen in ons luxe hotel in Stadtoldendorf, gelegen tussen Hannover en Kassel, was de lucht flink opgeklaard en werden wij welkom geheten door André en Nicolette Faber. Het hotel was netjes, ontbijt en diners goed en het Alzheimer bier onvergetelijk!

Het uitgebreid gedocumenteerde routeboek was zorgvuldig en foutloos na te rijden. De routes waren zeer gevarieerd in een vriendelijk landschap: glooiende heuvels met weidse akkers, korenvelden omzoomd met klaprozen, hellingen begroeid met loof- en naaldwouden. Buizerds, traag klapwiekend op zoek naar prooi. Pittoreske dorpjes met slingerende weggetjes en karakteristieke vakwerkhuisjes. Uitdagende haarspeldbochten in smalle boswegen en uitzichttorens met een prachtig panorama. Onverwachte, schitterende vergezichten in een zonovergoten landschap. Want we hadden perfect weer: aangename temperatuur, blauwe lucht, witte wolkjes en 50 tinten groen om ons heen.

We zijn langs Schloss Marienburg gekomen, een sprookjeskasteel met veel torentjes, tegen een decor van druivenranken en rode-rozenstruiken. Diverse stadjes hebben wij bezocht, waaronder Bodenwerderstad, stad van Baron von Münchhausen, gelegen langs de brede rivier de Weser. Verspreid door de stad staan bronzen sculpturen die zijn fantasieverhalen uitbeelden. De stad Einbeck met zijn ruim 150 renaissance "Fachwerkhäuser”, versierd met fraai houtsnijwerk en beschilderingen. In deze indrukwekkende Altstadt met groot marktplein, gedomineerd door imposant raadhuis, konden wij bij een Weinhaus een leuke verassing ophalen….

De steden Uslar en Holzminden waren eveneens om te smullen. In Bad Karlshafen met zijn barokke monumenten en gezellige terrasjes aan de rivier de Weser was het goed toeven. Een prachtig uitzicht over deze rivier kregen wij o.a. bij Schloss Fürstenberg, beroemd door zijn porseleinfabriek. De ritten voerden ons door het stroomgebied van de rivieren de Weser  en Leine en door één der grootste aaneengesloten natuurgebieden van West-Europa. Geweldig! De laatste dag ging de rit naar het Gräflicher Park Bad Driburg. Een wandeling door deze prachtige Engelse landschapstuin was heel verrassend: mooi aangelegde gazons en oude, bijzondere bomen, zwarte zwanen, karpervijvers, wildpark, rozentuin, mooie welness-gebouwen.

André en Nicolette, nogmaals hartelijk bedankt voor jullie goede zorgen en gevarieerde mooie ritten. Hoffentlich bis nächstes Jahr!

Anneke van den Brink en Frans PuntReageer hier op het evenement:

 
Button