2013
9
mei
Hemelvaartweekend Lipperland
- | Jan en Loek van der Graft | x

Duitsland! Het grote en mooie land van onze Oosterburen, waar het doorgaans goed toeven is met als bijkomend voordeel dat je niet over die Belgische kasseien hoeft te hobbelen om er te komen. Veel streeknamen klinken ons niet onbekend in de oren, zoals bv. het Sauerland, de Eiffel, de Harz enz. Maar het Lipperland moest toch wel even worden opgezocht op de kaart. Want dáár was het dat André en Nicolette Faber de Hemelvaart-rit hadden uitgezet, met als basis het "Landhotel Lippischerhof " in het dorpje Elbrinxen.

Op donderdag 9 mei vertrokken uit Olst en na diverse stops en een aantal forse regenbuien, kwamen we om ca. 15.00 uur aan bij het hotel. De eersten waren we bepaald niet, want het terras was al goed bezet en aan een vrolijke stemming ontbrak het al evenmin. Na het rondje handenschudden en hernieuwd kennismaken, moesten we wèl verklaren waarom wij niet in het zgn. "Smoelenboek” stonden en dat kwam omdat we aanvankelijk waren uitgeloot.

Op vrijdag 3 mei echter, belde Nicolette met de vraag of wij alsnog mee wilden naar Duitsland, omdat Wim en Anja Tholen verstek moesten laten gaan i.v.m. plotselinge gezondheidsklachten van Wim. Gelukkig is alles weer goed gekomen en hebben wij beiden gezond en wel ontmoet in Lelystad, tijdens de record poging om de meeste MX-5en bij elkaar te sprokkelen.

 

Zoals gezegd, de sfeer was direct goed. Een leuk cabrio gezelschap en op de parkeerplaats een bonte verzameling aan types en kleuren met één overeenkomst, op alle auto’s stond MX-5. Ook in het hotel was het allemaal prima geregeld. Keuze uit gevarieerde maaltijden en dranken. Een uitgelezen ontbijt en niemand hoefde derhalve het hotel te verlaten met een lege maag. De bediening was vriendelijk en correct.  Kortom: "Niks mis mee"!

André en Nicolette hadden niet alleen een prachtig routeboek samengesteld, maar tevens gezorgd voor mooi weer zodat meteen al bij de start de kap kon worden neergelaten. En zo togen we op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei aan de hand van het bekende bolletje-pijltje systeem op pad door het Lipperland. Het gebied leent zich uitstekend voor het rijden met de MX-5 en telkens weer werden we verrast door mooie vergezichten, bloeiende koolzaadvelden, donkere bossen, veel slingerweggetjes en vakwerkdorpen. Het is een gebied met geschiedenis en veel daarvan is terug te lezen in het routeboek. De routes waren duidelijk, de aandachtspunten goed weergegeven en dus zagen we niet alleen vakwerkhuizen, maar beschikten we tevens over een vakwerkboek! Chapeau!

Uiteraard is een dergelijk MX-5 gezelschap zeer gemêleerd, maar wij hebben wel de indruk dat zowel de snelle rijders als de toerliefhebbers aan hun trekken zijn gekomen.

 

Als we dan één en ander mogen samenvatten, dan kijken wij terug op een paar fijne dagen met leuke deelnemers, een goed hotel, prachtige routes en vooral een "gelikte” organisatie! Rob en Gerrie hebben het Hemelvaartstokje doorgegeven aan André en Nicolette en het mag vermeld: Waardige Opvolgers! Waarvan acte!

Voorts danken wij alle "Hemelvaartgangers" voor de gezellige avonden en het leuke bijpraten tijdens de stops. Wellicht tot ziens.

Jan en Loek van der GraftReageer hier op het evenement:

 
Button