2010
15
aug
In de kop van Noord-Holland
- | | x

Vanuit Ootmarsum gezien ligt Schagen niet bepaald naast de deur. Met een clubrit aldaar is het idee voor een weekendje Noord-Holland dan ook snel geboren.

Zaterdagmorgen de MX-5 gestart en onder een heerlijk schijnend zonnetje via een leuke toeristische route naar Bergen aan Zee gereden. Normaal rijd je vanuit Twente niet snel even naar de kust voor een strandwandeling! Dit liet zich nu prima combineren. Het natuurgebied "Schoorlse Duinen” is prachtig . . . zeker nu de heide ook nog eens bloeit. Een echte aanrader voor wandelliefhebbers!

Na een heerlijke nachtrust en een uitgebreid ontbijt in "Best Western Hotel” in Schagen was het slecht s 1 km rijden naar de startlocatie van de door Arie Hollander en Ellie Lingeman uitgezette rit in de Kop van Noord-Holland.

De opkomst was wederom massaal en ook vandaag waren er weer veel nieuwe leden bij. Het is telkens weer fantastisch om toe te zien hoe enthousiast zij zijn na afloop van een rit.

De weercomputers berekenden voor de zondagmiddag weinig goeds. De hele dag stond er een stevige noorden wind. Hierdoor kon je heerlijk uitwaaien op een aantal fraaie uitzicht punten langs de route. De regen bleef gelukkig uit en ’s middags brak zelfs de zon regelmatig even door. Open rijdend kom je telkens weer tot de ontdekking dat Nederland hele fraaie gebieden kent!

De kop van Noord-Holland wordt gekenmerkt door uitgestrekte landerijen en polders met vele, vele windmolens afgewisseld door leuke kleine dorpjes met karakteristieke boerderijen. De haven plaatsen Den Oever en Den Helder ontbraken uiteraard niet op de route. Even buiten Den Helder ligt Fort Kijkduin en staat de vuurtoren "Lange Jaap”. Van hieruit heb je een prima zicht op het in de verte gelegen eiland Texel.

Onze culinaire stop in het toeristisch druk bezochte Callantsoog werd bij toeval opgeluisterd met een fraai optreden van een slagwerkgroep à la "Slagerij van Kampen” . . . heerlijk!

Het laatste gedeelte van de route ging, net als het begin, over een deel van de prachtig kronkelende "Westfriese Omringdijk” met z’n kenmerkende ‘wielen’ (cirkelvormige plassen die grotendeels door de dijk worden omringd).

De rit was zeer geslaagd en maakte ons heerlijk weekendje Noord-Holland helemaal compleet. Ellie en Hans, bedankt voor het uitzetten van deze fraaie rit. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar...

Met Twentse groet,

Freddie Aman en Irma Rolink

 Reageer hier op het evenement:

 
Button