2013
30
jun
Kampeerweekend nachtrit
- | Ellen en Mindert Vriesema | x

Kort verslag van de kampeerperikelen van 28 tot en met 30 juni.

Georganiseerd door Fred Marjo en Paul,en het mag gezegd worden, alles was weer puik geregeld.

28 juni 2013

Lekker een dagje vrij genomen. Geen gestress, Hoezo?? Caravan inpakken en op tijd weg willen zijn levert toch ook stress op?? Bij ons niet hoor. We zijn het wel gewend, gaan wel eens vaker weg voor een georganiseerd weekend.

Je leest het goed. We gaan met de caravan. Niks tentje. Voor ons gelukkig een noodzakelijk kwaad. We hebben Fred namelijk beloofd om, net als vorig jaar, een zeer ruime partytent mee te nemen van 4 x 8 meter, zodat iedereen er onder kon bivakkeren indien de weergoden niet zouden meewerken. En dat past nu eenmaal niet in een MX-5.

Na de inpak vertrokken met twee auto’s dus, de welgevormde MX-5 en de slome Passat met volgestouwde sleurhut.

Na een vrij vlotte rit van ongeveer 175 kilometer, we mogen gelukkig 90 met de sleurhut, dus soms nogal vaak 100 en bij inhalen meer, werden we met open armen ontvangen te Maasbree door Fred Marjo en Paul en enkele andere mx-5 vrienden die reeds waren gearriveerd.

Tijd voor koffie? Nee, ik wil eerst de boel op poten zetten, dan pas tijd voor koffie en prietpraat. Mouwen opstropen dus, caravan stellen en partytent in elkaar puzzelen. Vooral dat laatste, altijd weer een feest. Hoewel ik altijd alles georganiseerd probeer uit te voeren is het leuk dat er altijd wel wat misgaat doordat er stangen van de tent worden verwisseld en er vervormingen ontstaan, maar na een klein half uur hannesen staat de lummel er toch weer keurig en verankerd bij. Het feest kan beginnen.

Koffie met traditioneel een kwart Limburgse Vlaai gaat er wel in, bijpraten en kennismaken met de voor ons onbekende leden en ook de overige arriverende gasten effe ontvangen.

Trek na zessen is dan ook geen uitzondering, hetgeen zeer eenvoudig wordt opgelost. We bellen een frites tent en bestellen volgens mij wel 25 kroketten, frikadellen, bami- en nasi-schijven, porties frites en de nodige sausjes, of terwijl Fred en Marjo regelen wat en wij eten het wel op.

’s-Avonds wordt het nog wel wat fris en we besluiten om niet een kampvuur in de tent te maken, maar om de open haard in de "lounge” van de camping te gaan gebruiken en zo de avond gezellig keuvelend te vervolmaken.

29 juni 2013

Om 06:3