2009
11
okt
Kom kijken in de Liemers
- | | x

En dat hebben we gedaan op zondag 11 oktober. Het weerbericht voorspelde een regenachtige dag maar dat weerhield ons niet om deze rit te maken. Eerst naar het vertrekpunt van Mazda-dealer Volman in Zevenaar waar je een hartelijke ontvangst kreeg met een geweldig en overheerlijke zelfgebakken cake en taarten buffet. Wie dit allemaal gekneed en gebakken heeft weet ik niet maar het was heerlijk! Complimenten!

Rond twaalf uur was het aardig vol met deelnemers en gingen de eerste van start, wij ook. Even omhoog kijken hoe de lucht eruit zag, nou dakje maar open we willen tenslotte in een cabrio rijden met de wind in de haren.

In de Edisonstraat (nr.2 op de bolletje-pijltje route) bij het benzinestation snel onder het afdak de kap omhoog want de dikke druppels vallen binnen in de auto, pech maar de rit duurt nog enkele uurtjes. We rijden door leuke gehuchtjes waar iedereen eigenlijk wel in zo’n mooi leuk huisje zou willen wonen als het maar ergens ander zou staan.
Langs helaas al veel kale velden, omdat de boeren al flink de gewassen aan het binnenhalen zijn rijden we nu weer met de kap open, het is droog en er piept zowaar een zonnetje af en toe door het wolkendek. We kijken elkaar aan en zeggen dit is echt genieten, alhoewel onze route klopt niet meer. Terug , min 20 kilometer verkeerd gereden, maar het regent nog steeds niet. Het is een mooie tocht langs mooie dijken en uitgestrekte velden, door een mooi natuurgebied door glooiende wegen op naar Duitsland. Eerst nog even de inwendige mens versterken met een bakje koffie en een broodje in een dorpscafeetje, effe kletsen met de lokale bevolking die stevig aan de borrel was en dan weer verder.

Helaas nu giet het, maar we geven het niet op we gaan naar Duitsland. Daar zijn we ook snel weer uit en we gaan weer richting Zevenaar. Het is weer droog we gaan stoppen, kap omlaag en we gaan de dijk op richting het Pontje. Altijd leuk als je aan komt rijden om het water over te steken. Voor je staan de MX-5jes in een rij te wachten en iedereen begroet er elkaar weer even hartelijk als altijd. We hebben geluk we kunnen er ook nog bij en de oversteek kan beginnen en jawel het begint te regenen dus kap dicht en het word ernst. De lucht is donkergrijs en we rijden de kade op de wegomleiding volgend. We lezen bij de wegopbreking rechtsaf de Kerkstraat in ( daar ligt het kasteel) Welk kasteel? Het regent zo verschrikkelijk hard dat dit niet te zien is, jammer. Dan maar snel doorrijden naar het eindpunt de "Grote Waaij” daar worden we opgewacht in een gezellige zaal waar we lekker van een hapje en drankje kunnen genieten en na kunnen kletsen over de rit die we gereden hebben.

Sommige van ons hebben hem droog gereden sommige niet, maar we vinden dat het weer een fijne dag is geweest. Degene die zich op hebben gegeven voor de warme maaltijd krijgen instructie om gedisciplineerd deel te nemen aan het buffet. Daar word goed aan meegewerkt en zo zie je maar weer ook in de rij is de mx5 rijder een voorbeeld van goede wil. Al met al wil ik de mensen bedanken die zich inzetten om telkens weer een prachtige rit uit te zetten, een welgemeende ontvangst te organiseren en een gezellige afsluiting van de dag te maken.

Bedankt en ik ga deze rit nog eens rijden met een stralende zon als bijrijder.

Groet, Yvonne Louis

foto: Fred Langenberg


Reageer hier op het evenement:

 
Button