2013
14
sep
La Chapelle d'Abondance
- | Ellen Remy Dales | x

Na bijna duizend kilometer te hebben afgelegd, eindelijk: Hotel Esprit Montagne. Dit gezellige chalet-hotel wordt geleid door een enthousiast team Nederlanders.


foto: Hans de Jong

 We werden meteen verrast door de exclusieve keuken. Kosten nog moeite werden gespaard bij de driegangen diners. Alles bereid met ‘fait maison’ streekproducten. De lokale alpenwijnen completeerden het geheel. Vooraf werd op gedetailleerde wijze uitleg gegeven wat er op het bord lag. Dit was niet geheel overbodig gezien de variatie aan bloemetjes, blaadjes, druppeltjes en diverse bolletjes. De hunkering naar deze uitleg was dermate groot dat onherroepelijk tot stilte werd gemaand door de tafel die aan de beurt was voor de zoveelste uitleg. Overigens veelal zonder resultaat.

Maar er diende ook gestuurd te worden. En hier kwam de ware charme van het gebied tot zijn volledig recht. Voor de enkeling die dit festijn zonder stuurbekrachtiging beleefde was dit een extra uitdaging. Met de dag ging hun conditie  erop vooruit. Ook de motoren konden hun geluk niet op. Snorrend van genoegen schoten ze de vierduizend toeren ruimschoots en herhaaldelijk voorbij.

Het landschap rond Geneve is ronduit betoverend. Het middeleeuwse dorpje Yvoire draagt daar zeker toe bij. Na wat geklauter door de oude straatjes streek menigeen neer  om aan de oever van het grote meer Lac Leman van een locale lunch te genieten.Tot besluit een uitstapje naar een uitkijkpunt met adembenemend uizicht op het Rhonedal.

Ook was er een leuke bergrit uitgezet met de gebruikelijke bolletje-pijltje methode. Echter, ondanks de uitgebreide, met de hand toegevoegde aanwijzingen ging menigeen hier en daar toch even de mist in. Al doende ontstonden er diverse mini-mx-5 clubjes die met vereende krachten weer de juiste route vonden.

Op aanraden van onze steun en toeverlaat Huib Jan werden er, vanwege het weer, twee trips omgeruild. Dit bleek achteraf een uitstekende beslissing, want de mooiste trip naar de Mont Blanc kon nu op de laatste dag van deze vakantie worden gereden met stralend weer.Op 3850 mete