2006
15
jul
Ladiesday
- | | x
Twee verslagen Ladiesday 2006
Kastelenroute Twente

Na mijn vriendin Inge van Hulst bij Driebergen opgepikt te hebben, vervolgen wij samen onze route op weg naar restaurant "de Poppe” te Markelo om vandaar uit te vertrekken voor onze ladiesday route. Het weer is perfekt voor deze dag en alle dames zitten dan ook heerlijk koffie te drinken met gebak op het terras van "de Poppe”. Irma ontvangt ons en geeft ons de routemap met onze consumptiebonnen, terwijl Danny druk is om iedereen te vertellen dat we een bepaalde wegomlegging moeten negeren, gewoon doorrijden.

Om 11.15 uur starten we met onze route en het is meteen heel erg genieten. Het is het perfekte weer, de perfekte auto en de perfekte omgeving! De route is door Irma en Danny zo goed op straatnamen beschreven dat het eigenlijk vanzelf gaat. Maar o weeh ! Wanneer je zojuist gezegd hebt: "een kind kan de was doen” ga je daarna natuurlijk een stukje verkeerd rijden. Een klein stukje maar hoor! We rijden heerlijke rustige weggetjes door het prachtige natuurgebied, wat is het mooi wonen in Twente en wat een rust.

We maken een stop bij watermolen "Den Haller” die sinds 1912 eigendom is van de gemeente Diepenheim. De watermolen is prachtig en nog prachtiger is de directe omgeving van de molen: een restaurantje met terras in de tuin, half verscholen tussen het groen, een oud bruggetje, alsof de tijd heeft stilgestaan.

We vervolgen onze route en komen bij onze lunch lokatie aan: pannenkoekenboerderij "Erve Brooks” in Gelselaar. Een prachtige eeuwenoude boerderij liggend in een schitterende omgeving. Wat is Twente mooi !!! Heerlijke soep en een uitgebreide broodmaaltijd worden ons aangeboden.Na het nog even buiten zitten op het terras, moeten wij echt weer verder gaan met onze route. Ook het 2e deel staat heel nauwkeurig beschreven: geweldig Irma en Danny !

Helaas was het voor ons toch weer nodig om een klein stukje verkeerd te rijden:moet kunnen toch ? Het is overal zo mooi om je heen dat je echt soms vergeet goed op te letten. Uiteindelijk kwamen wij om 16.45 uur aan in Beltrum bij Café  Restaurant "Spilman”. Daar konden wij onze consumptiebonnen inwisselen voor een heerlijk koel drankje en dat smaakte uitstekend. Zo ook de warme hapjes die ons geserveerd werden. Daarna was het tijd om naar huis te gaan, jammer hoor !<