2014
29
jun
Lake District
- | Ariƫlle van Wensen - van der Hout | x

Ik heb de afgelopen week een super leuke week gehad, met dank aan Arjan en Marja Brand, die dit voor mij en Johan en nog 49 MX5-jes mogelijk maakten. Met 100 man sterk waren we in Keswick, in een prachtig, écht Engels hotel. We hebben prachtige bolletje- pijltje ritten gereden door het Lake District. De lol begon al bij de terminal, waar we verzamelden en we met onze MX5 jes drie eigen rijen kregen. Iedereen begroette elkaar en het was meteen gezellig.

Bij aankomst in het hotel, kregen we een hartlijk ontvangst van Arjan en Marja, met een prachtig routeboek, lekkere dropjes voor onderweg en een pak stroopwafels, een kaart van de omgeving en een leuk presentje.

De eerste rit, was de passen route op maandag. Nou, dat was wat hoor! Lekker stijl, best spannend en ik ben echt niet zo bang uitgevallen. Drie MX5- jes met een lekke band, dat zegt ook wel wat, toch? De steilste weggetjes waren bij de Hardknott pas, in het nationale park, wel 30% hellingspercentage! En dan nog best smal met weinig uitwijkmogelijkheden en veel haarspeldbochten en niet al te best asfalt. Ik vond de omgeving prachtig, keek echt mijn ogen uit.

 

Dan denk je.... dat kan morgen niet mooier, maar daar vergiste ik me toch in. Want dinsdag reden we de meren route en ik was weer onder de indruk van de mooie natuur, de charmante dorpjes en het mooie Wray Castle. Woensdag was een dag ter vrije besteding. Vele gingen varen, wandelen of de mijn of trein bezoeken. Donderdag was de monsterrit met 238 km, de langste deze week. Hij voerde ons door de Yorkshire Dales. We picknickten bij de waterval en reden de favoriete weg van Jeremy Clarksons van Topgear. Vrijdag reden we de kust route, door het mooie natuur reservaat van Campfield March en zochten we naar de muur...Hadrin's Wall...we vonden 'm niet. Maar niet getreurd, zaterdag op weg naar de boot vonden we hem alsnog! Het is het belangrijkste monument door de Romeinen gebouwd in Groot Brittaniƫ en omdat we in China op de muur hebben gelopen en in Berlijn de muur hebben bezocht, stond deze muur ook hoog op t "lijstje".

S Avonds was het eten iedere dag weer heerlijk en goed verzorgd en er was drie avonden live muziek, we hebben gedansd en gelachen en natuurlijk lekker wat gedronken. En niet te vergeten, voetbal gekeken. Dat was ook top, want we wonnen! En nu ben ik dan weer thuis, met ongeveer 500 foto's en vele indrukken rijker. Het was echt fantastisch! Een dank je wel voor iedereen die erbij was en t zo gezellig maakte en veel dank aan Arjan en Marja. Topteam!Reageer hier op het evenement:

 
Button