2005
8
okt
Langs rivieren de grens over...
- | | xHallo Mazda MX 5 fanaten,

Van het Noorden uit vertrokken in de regen maar bij aankomst in Arnhem was het droog zodat de rit met het dak er af kon beginnen. Na een hartelijke ontvangst bij Garage Jansen met een kop koffie en iets lekkers, zijn we gestart met de rit.

Voor iemand die de omgeving niet kent gingen we al vroeg direct de fout in op de kruising in Arnhem, richting Zuidelijkeparallelweg. Dan de weg terug vinden, daarna via de route langs de Rijn, met de mooie uiterwaarden, richting Duitsland. Daar de grens over langs het Duitse Reichswald wat helaas door het miezerige weer niet tot zijn recht kwam maar met helder weer beslist een ander aanzien zal geven. Na wat omwegen reden we in de richting Groesbeek, jammer dat het vergezicht daar ook niet bijzonder was. Dan richting Zevenheuvelenweg welke ik liever in een MX5 rijd dan deze te voet zou moeten afleggen naar de volgende bezienswaardigheid.
Na een aantal mijlen aan de linkerkant het Afrika museum welke we wegens tijd gebrek maar niet aan gedaan hebben, rijden in een MX5 is immers leuker.

Na enige tijd draaiden we de Ooysedijk op met aan de linker kant het Hollandsch-Duitsch gemaal uit 1933 en MX5,MX5 MX5 en nog eens........... ja MX5.
Het blijft leuk om op een moment een hele karavaan...... ,ja MX5jes in een plaats te zien rondrijden. Trouwens als je langs de kant staat om een versnapering te nuttigen krijg je daar weinig kans voor, wel een lamme arm en koude koffie !!!! Maar het blijft leuk om zoveel door ons vertroetelde auto's, langs te zien komen.

Met het einde van de rit in zicht en een hele hoop drempels hebben we het toch erg naar ons zin gehad ,een hele leuke rit voor herhaling vatbaar in een ander jaargetijde.

Danny en Irma bedankt voor de gezellige dag en een mooie rit.

Na het gezellig samen zijn met een drankje en een hapje reden we om 17.00 terug naar het noorden.

Reageer hier op het evenement:

 
Button