2011
4
sep
Limburg - België - Limburg rit
- | Yvonne en René Nota | x

Aan ons is gevraagd om een verslag te maken van de Limburg-België-Limburg rit van de MX5-Club. Dit omdat wij voor de eerste keer meededen aan een georganiseerde rit.
De rit werd gehouden in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 september 2011.
Op vrijdagmiddag zijn we (net als 17 andere equipes van de 26) al een dagje eerder vertrokken naar Born, waar we in het Amrath hotel overnachten en hier vandaan de volgende dag zouden vertrekken.
Bij aankomst kregen wij een zeer warm onthaal van de organisatoren, Jeannette, Herman Ilona en Ronald.
Wij hebben 's avonds heerlijk culinair gegeten. Het diner was van een hoge kwaliteit en de gerechten zagen er schitterend uit en smaakten navenant. De bediening was voortreffelijk en je kreeg uitleg wat er op je bord lag.
Daarna konden we nog urenlang op het terras wat nuttigen omdat het ideaal weer was. Wij kwamen er ook achter dat onze MX5 van het type NB was. Heb ik toch nooit geweten.


De volgende dag na een copieus ontbijt en koffie met echte Limburgse Vlaai konden we na een kort briefing starten voor onze rit naar het Belgische Verviers over een afstand van 138 km.
De dag ging zo van start met enkele witte wolken welk afstaken tegen een hemelsblauwe lucht.
De organisatie had twee prima ritten voor ons uitgezet, via geschreven tekst. De ritten waren zeer afwisselend, zowel de variatie in het landschap als het weer. Langs maïsvelden, de St.Hubertmolen in Schimmen en het zeer heuvelachtige Limburgse landschap met her en der prachtige villa's, boerenhoven, schitterende tuinen, boomgaarden en vergezichten. Vele MX5 paadjes in Nederlands Limburg en in België bredere wegen.
Onderweg hebben we met René en Ellen heerlijk gepicknickt en genoten van hun overheerlijke broodjes.
Via het mondaine Spa met de toch wel een beetje vergane glorie gingen we verder naar het Hertogenwald waar we nog even hebben kunnen genieten van de stuwdam la Gileppe, een van de oudste van Europa met een geweldig stuwmeer erbij. Daarna door naar Verviers naar het van der Valk hotel. Hier hebben we heerlijk gedoucht, wat wel nodig was want we hadden onderweg tropische temperaturen (31 graden!!) en het tropische vocht droop van ons af. Heerlijk geborreld in de open lucht, veel nieuwe mensen ontmoet en een BBQ. Na een vermoeiende tocht gingen we toch redelijk op tijd naar bed. De volgende ochtend moesten we immers vroeg uit de veren want we hadden een rit van dik 200 km voor de kiezen.

Lekker op tijd op pad. Het dakje ging erop en eraf vanwege de wisselende weersomstandigheden.
De Ardenner skigebieden hebben we uitvoerig van de weg kunnen bestuderen. Mooie heuvels en groene dalen en veel, zeer veel dennen en sparren. Onderweg hebben we hier nog koffie kunnen drinken. De zaak was wel dicht, maar ging voor de koffie wel even open. We zaten tijdens de stortbui heerlijk op het terras.
Via de watervallen van Coo kwamen we in dorpen die zeer bloemrijk waren met prachtige hanging baskets in de meest mooie kleuren. We kwamen over bruggetjes met prachtige bloembakken, vol met Cana's, Petunia's en Floxen in de meest uiteenlopende kleuren. We kregen daarna de meest smalle weggetjes met schitterende bungalow parken met houten huisjes en ideale uitzichten. Onderweg was er weinig gelegenheid om een kopje koffie te drinken en een hapje erbij te eten, zodat we uitgekeken hebben naar een patatzaak maar deze niet gevonden maar wel een friterie, maar ook weer geen Vlaamse frieten, maar Waalse frieten.Een kniesoor die daar op let. Een kleine friet genomen omdat de grote wel heel erg groot was. Daarna richting Mechelen via de ijsboerderij, waar ze heerlijk zelfgemaakt ijs hadden in hoorntjes, de wespen kreeg je er gratis bij.
De rit eindigde zowat in Weustenrade, waar we door een soort jaarmarkt niet in konden.Het was een totale blokkade. We hebben toen de Tom Tom maar ingeschakeld en zijn weer naar het Amrath hotel in Born gereden zijn. Hier hebben we nog nagepraat onder het genot van een drankje, bitterballen en kaas en worst.  Daarna ging een ieder weer naar huis op een kleine groep na die er nog een extra nachtje aan vastgeplakt had..

Al met al, een zeer geslaagd weekend en wij danken Jeannette en Herman en Ilona en Ronald voor de vlekkeloze organisatie.Het kost behoorlijk wat tijd en inspanning om zo´n weekend te organiseren. Jullie hebben het fantastisch gedaan. Alles verliep van een leien dakje op een uitvaller na, die een traptrede over het hoofd zag in de vroege ochtend. Loes vanaf hier heel veel sterkte!
 
Wij hebben genoten.
 
Yvonne en René NotaReageer hier op het evenement:

 
Button