2011
1
mei
Limburgrit 2011
- | Yvonne | x

Zondag 1 mei was het eindelijk zover, we gingen op pad voor een herkansing van de deels verregende Limburgrit van een jaar geleden. Was vorig jaar Zuid-Limburg plaats van handeling, dit jaar was het noorden aan de beurt. Meestal beginnen we over het weer, maar daar kunnen we nu eens heel kort over zijn, in een woord geweldig. Geen wolkje aan de lucht, nou ja af en toe een stofwolkje dan, toen we over een zandpad reden. Dat betekende voor ons vanuit Tilburg met open kap naar Baarlo, waar we bij de oudste Mazdadealer van Nederland Peeten hartelijk werden verwelkomd. De parkeerplaats stond al behoorlijk vol met auto’s en de bijbehorende eigenaars. Er werd weer flink bijgepraat onder het genot van een lekkere kop koffie met Limburgse vlaai. Maar uiteindelijk was het toch de bedoeling dat we aan de rit van zo’n 140 km zouden gaan beginnen.

Vanuit Baarlo ging het gelijk richting de Maas en met de rivier op links reden we naar Kessel en Kesseleik. Het was wel duidelijk dat we in het Katholieke zuiden waren, veel kruisbeelden en kapelletjes onderweg. En waar je ook keek er was altijd wel een kerktoren te zien die boven de bomen uitstak. Mooie MX5-weggetjes en zelfs een lekker zandpad waar we op gepaste afstand van elkaar overheen reden, want anders was het stofhappen geblazen. De rit ging verder via Neer naar Buggenum, langs de plassen richting Roermond waar we nog een klein stukje langs de Roer zijn gereden. Door naar Herten een dorpje net buiten Roermond en naar Ool aan de Oolderplas met zijn mooie haventje en Merum. Inmiddels was het tijd voor een terrasje, maar met nog zo’n 90 km te gaan, konden we daar niet al te lang blijven plakken.

Al slingerend kwamen we in Brachterbeek en hierna mochten we even 120 op een klein stukje snelweg om aan de andere kant van de Maas te komen. Afslag Wessem stond in het routeboek. Aanvankelijk stond het witte stadje Thorn ook op het programma, maar daar was Koningin Beatrix met aanhang de dag daarvoor al geweest en dan ook nog eens de MX5-club een dag later, dat werd iets teveel van het goede. We zijn er netjes omheen gereden richting Nederweert-Eind. Zo langzamerhand kwam de grens met Noord-Brabant in zicht en reden we via Ospeldijk langs de Groote Peel naar Neerkant, Helenaveen en Griendtsveen. Een prachtig natuurgebied met veel water, vaartjes en bruggetjes. En ja hoor daar gingen een aantal equipes de mist in. Het begon op te vallen dat we MX5-jes tegenkwamen en da’s altijd een veeg teken.

Met het schaamrood op de kaken (of is het zonnebrand) moet ik toegeven dat ook wij de fout ingingen. Met nog zo’n 20 km te gaan hebben wij het laatste stukje van de rit zelf verzonnen, met de hulp van de TomTom. Niet erg, maar het verslag is dus niet helemaal compleet. Zo rond 4 uur kwamen we op de eindbestemming aan, restaurant Boszicht in Maasbree. Daar konden we de consumptiebonnen omzetten in een lekker drankje en werd er rondgegaan met schalen gefrituurde hapjes. Nog even napraten en met de kap open terug richting Tilburg.

Ik wil en ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek, de uitzetters Fred, Marjo en Paul heel hartelijk bedanken voor deze prachtige rit en natuurlijk ook Mazdadealer Peeten voor de geweldige ontvangst en de lekkere vlaaien.

Yvonne ZB-37-TRReageer hier op het evenement:

 
Button