2012
19
okt
Lustrum 2012
- | Peter en Monique van Bennekom & Gerdien en Hans Raven | x

 

Zaterdag 6 oktober 2012

Nadat wij mede door de aanschaf van onze nieuwe MX-5, een zwarte Miracle uit 2000, al weken hadden uitgezien naar deze bijzondere dag, starten wij om 11.00 uur in Gasterij de Seterse Hoeve te Oosterhout. Het was direct gezellig bij het weerzien van veel bekende clubleden. Bij het uitreiken van de routeboeken kregen alle deelnemers een attentie van de club. Er lag voor iedere dame een roodkleurige en voor iedere heer een blauwkleurige MX-5 sjaal gereed, zodat de rit ondanks het frisse bewolkte weer toch open gereden kon worden. Na heerlijke koffie met een MX-5 marsepeintaartje werden er nog wat MX-5 sjaaltjes (in de kleuren rood en blauw) geruild tussen de dames en heren om in gelijk gekleurde koppels van start te gaan.

Bij het wegrijden om 12.00 was het al droog en begon de zon door te breken. Het beloofde een mooie dag te worden. En dat werd het ook !  Wij reden samen op met de prachtige MX-5, Art Vin Red uitvoering, van een kersvers echtpaar Rob en Maaike Leereveld, die op 06-09-12 in het huwelijk waren getreden. Wij reden door de prachtige omgeving van Gilze en Rijen, Dongen en Waspik richting de veerboot. Na de oversteek wachtte ons een weg die over een lange afstand vol met modder lag. De MX-5jes veranderden in ware rally uitvoeringen. Rob en Maaike stelden voor om langs de dijk een pauze in te lassen voor een picknick met heerlijke broodjes en Franse kaas. Daar vertelden zij ons een bijzonder verhaal over hun huwelijk en hun 2e ontmoeting 7 jaren terug in de tijd, waarover later meer in ons clubblad…  Na de gezellige picknick werd er extra vaart gezet in de MX-5jes om toch nog voor het donker aan te komen in Lunteren. Onderweg werd nog een korte koffiepauze genoten in een bruin café met perzen op tafel, waar de tijd al even had stilgestaan. Na aankomst in Lunteren werden we verrast op een toespraak van onze voorzitter Herman Brouwer. Hij blikte met ons 20 jaren terug op de historie van automerk Mazda en opende daarna het buffet. De MX-5 leden aarzelden geen moment en stortten zich vervolgens gretig op het buffet. Vooral het toetjesbuffet was niet bestand tegen de hongerige MX-5 rijders, want er resteerden slechts wat spekkoeken, slagroom en vruchtjes voor degenen die later aansloten. Laten we dat vooral beschouwen als een compliment aan de Lunterse chefkok. Ondertussen klonk de muziek van de Coconut showband door het congrescentrum en daalden enkele MX-5 leden af naar de "Onderwereld" voor een dansje op de beats van de DJ.

Wij konden enkel de 1e lustrumdag aanwezig zijn en hebben genoten van de ontmoetingen met andere MX-5 liefhebbers en de grandioze verzorging van deze feestdag. Wij reden in het donker tevreden huiswaarts en hopen nog jaren te kunnen blijven genieten van gezellige MX-5 clubdagen.

Het grote aantal Mazda’s MX-5 (naar schatting tussen de 150 – 180) op de parkeerplaats in allerlei uitvoeringen en kleuren was indrukwekkend mooi !
 
Peter en Monique
 
 
zondag 7 oktober
 

Na een super gezellige avond met diner en lekkere muziek in de ‘boven- en onderwerelt’ hebben wij de nacht hier ook doorgebracht. Na een stevig ontbijt even genieten van de frisse ochtend. Wat foto’s schieten van al die MX-5jes op de parkeerplaats. De zon priemt al tussen de bomen door en verdampt het vocht op de softtop na de lichte vorst van die nacht, het levert een fraai plaatje op. Het beloofd een mooie dag te worden, we hebben er zin in!

 

We rijden rond 10 uur Lunteren uit naar Wekerom, Otterlo, Hoenderloo, langs het fraaie Nationale Park De Hoge Veluwe en vervolgens richting Arnhem. We komen door Wolfheze, Renkum, Wageningen om vervolgens bij het pontje Lexkesveer over de Nederrijn uit te komen. We vervolgen aan de andere zijde van de Nederrijn onze weg via de Rijndijk naar Opheusden, Kesteren, de Marsdijk en Rijnbandijk richting Eck en Wiel, Maurik , Rijswijk, over de Prinses Marijkesluis, Lekbandijk richting Ravenswaaij en Beusichem. 

 

Voordat we met het pontje de Lek oversteken drinken we wat in ‘t Veerhuys in Beusichem. We verlaten Gelderland en aan de overzijde van de Lek duiken we de provincie Utrecht in om via de Lekdijk West naar ’t Goy te rijden, langs de Oude Kromme Rijn, het fraaie kasteel Sterkenburg naar onze eindlocatie Bergse Bossen in Driebergen. Een groot deel van de dag was de zon er lekker bij, dat maakt de prachtige en gevarieerde route helemaal af. We sluiten een superweekend heerlijk af op het terras van Bergse Bossen en zittend in het najaarszonnetje tegen het glas gaan de jassen al snel uit. We kletsen nog gezellig na onder het genot een hapje en een drankje.

 

Via deze wijze willen wij onze dank uitspreken voor het geweldige weekend en de  perfecte organisatie.

 

Gerdien en Hans.


 



Reageer hier op het evenement:

 
Button