2008
13
sep
Mag het een pontje meer zijn?
- | | x
In deze tijd van Sonja Bakkeren en balansdagen, is het heerlijk dat het een pontje meer mag zijn. Gewoon niet aan de lijn denken maar heerlijk genieten. Want genieten was het op deze zonnige dag. Wat is Nederland toch enorm mooi en zo dicht bij huis (althans voor ons dan ;-) ) Na een goede nachtrust (voor mij dan) en een hazeslaapje van een 1,5u voor Fred, stapten wij om 10.10u in de MX5 op weg naar het startpunt, de tennisclub van Presikhaaf ( ja daar waar Ali Osram woont) Gelukkig waren er al wat mensen gestart en konden wij lekker dichtbij parkeren met ons kapje open. Altijd leuk om elkaar weer te zien en zo langzamerhand leer je steeds meer mensen kennen.

Daar gingen we, gestrikt om dit stukje te schrijven dus eigenlijk wel aan onze stand verplicht om de rit helemaal te rijden. Normaal niet zo’n punt, maar na de korte nachtrust, moesten we  het maar even afwachten. Al snel kwamen we op de Posbank, leuke heuveltjes en heel veel wielrenners. Deze mensen denken dat de weg alleen van hen is, terwijl wij eigenlijk voor hen betalen . Nooit zo bij nagedacht, maar het is wel zo. Nou met dit mooie weer krijgen ze ons niet echt boos, dus gewoon rustig aan en genieten van het mooie uitzicht.

Op naar het eerste pontje. Daar stond een aardige file en we hoorden dat die file alsmaar langer werd. Er gingen maar 4 MX-jes tegelijk op de pont. Zo zie je hem in het nieuws en zo zit je er zelf op. Het was af en toe eventjes wachten. Maar wel met prachtig weer.

We kwamen in Bronckhorst, waar een hoop mensen het terras op gingen om van dit leuke kleinste stadje van Nederland te genieten. Wij sloegen hem deze keer over, want als wij bezoek krijgen nemen wij ze meestal mee voor een bakkie en een rondleiding. Daarna richting Zevenaar en op naar de 2e pont. Daar hoefden we maar 1 x te wachten en kwamen we voorbij kasteel Doornenburg rijden. Doordat het monumentenweekend was, was het er enorm druk. Wel leuk om te zien waar vroeger de tv-serie Floris is opgenomen (ja ook in het Muiderslot).

Leuke wegen, dijken, langs wijnfort Lent, onder de brug van Nijmegen door, Oosterhout, Dodewaard zo richting het 3e en laatste pontje het Lexkesveer op naar het eindpunt. Wederom een prachtige locatie, hoe vinden die uitzetters die toch elke keer?? In het zonnetje op het terras van hotel de Wageningseberg, kon je zo de MX5-jes zien aanko