2016
12
jun
Mag het (weer) een pontje meer zijn?
- | Fred en Roos | x

Dit jaar gaat het met ons wat lastig met het opgeven voor de ritten, gevolg vaak vol. Gelukkig konden wij (dankzij Danielle) toch mee.

 

Wij vonden de startlocatie wel erg leuk, omdat onze liefdesbaby daar haar kraamtijd heeft mogen doorbrengen, voordat onze vrienden (1ste eigenaar) haar daar ophaalden.

 

De ontvangst bij Mazda Jansen, was gastvrij. We kregen allemaal een goodiebag, koffie, lekkere gevulde koeken en muffins. Ik heb me in kunnen houden en echt maar 1 lekkernij gepakt (hoor ik applaus??, dank)  Maar het leukste is toch wel de gesprekken met oude bekenden en natuurlijk de altijd weer aanwezige nieuwe leden.

 

Door de regen bij het begin konden wij het eerste stuk niet open rijden. De stoffen kap moest even drogen. De route zou dezelfde zijn als een aantal jaren geleden , maar in onze beleving zaten er hele andere stukken tussen. Wat ik ook wel grappig vond, is terwijl ik jaren in de buurt heb gewerkt en gewoond,  we ineens een voor ons vreemde plaats tegen kwamen : Rha, nooit van gehoord. 

 

Onze 1e stop was het altijd gezellige pittoreske Bronkhorst, ik had hier misschien toch beter een schoenwissel kunnen doen , voordat ik over de klinkertjes ging lopen, dom, dom, dom (ze stonden wel leuk, de pumps). Verder met de mooie route. Net na kasteel Hackfort op een bankje een broodje gegeten. Wij blijven dat leuk vinden om dan de andere MX-jes voorbij te zien komen.

 

Toen wij weer verder reden,  kwamen wij een "uutbloashuuske" tegen, maar ja, dat hadden we net gedaan. Kort daarna hebben we enorm lopen zoeken naar de Akkkermanstraat , nooit gevonden......(wel 1-tje met 2 k's....sorry, grapje)

 

Wat ook een gouden tip was, waas het tankstation in Hummelo, not! Gesloten dus. Dit was wel jammer voor onze liefdesbaby, want zij kreeg dorst.
Gelukkig zijn we  een beetje bekend in deze omgeving, ineens reden we door de Smallestraat in Nieuwe-Dijk. Hé, hier eten we vanavond met paps. Voor we de rotonde over gingen steken,  stiekem (zo heet het restaurant ook :-)  ) een paar kilometer omrijden en naar Duitsland om de tank voordelig vol te gooien. Stukje terug rijden en de route vervolgen op bekend terrein. 

 

Wij hebben een aantal jaren geleden ook een rit uitgezet en daar kwam dit stuk route ook in voor. Het 2e pontje naar Doornenburg en de route vervolgen naar de 3e pont. Daar zagen we op de heuvel de eindlocatie al liggen. Op naar de borrel en de in overvloed aanwezige bitterballen en loempia's. Aangezien wij nog uit eten gingen hebben we deze zelfs een paar keer afgeslagen. 

 

Kortom het was een geslaagde dag en voor ons het begin van een korte vakantie. 
"Uitzetters" en Mazda Jansen, bedankt. 

 

Fred en Roos

 
Reageer hier op het evenement:

 
Button