2006
23
jun
Midzomernachtrit
- | | x

Men neme:
2 liter sinas
1 pak stroopwafels
1 doos chocolade ballen
2 lantaarns
1 pen
1 kompas
veel energizers
en?......... een grote dosis extra slaap

Het gerecht?  De midzomernachtrit van 24 op 25 juni, een puzzelrit bij maneschijn.

Na een week de weer berichten te hebben gevolgd, hopend op een mooie nacht, was het dan afgelopen zaterdag eindelijk zover, de nachtrit! Na de kwalificatie van de formule 1 in canada, vertrokken we richting Almelo om ons te melden bij Jan Scholten, het beginpunt van de nachtrit.

Aangekomen en ingeschreven begon voor ons de nachtrit door met een oog het routeboek te bekijken, deels bol pijl, deels ingetekende kaart en met het andere oog toch nog gericht op een tv waar op dat moment de laatste minuten van Argentinië-Mexico werden afgewerkt.

Na het laatste cafeïne shot voor een lange nacht vertrokken we, de donkere weggetjes van de achterhoek verkennen. Het eerste deel van de tocht was in bol pijl en om ons wakker te houden hadden de heren organisatoren bedacht dit in Belgische vorm te doen. Dus het routeboek bleef draaien om de juiste positie te bepalen. De tocht leidde ons, over verschillende donkere doch mooie wegen en boerderijen die plotseling aan beide kanten van de weg opdoemden, naar onze eerste stop, bistro "bon bini” waar ik direct gretig verder ging met de cafeïne houdende sap genaamd koffie, ook het bittergarnituur was een aangename verassing op dit toch al late tijdstip.

Het tweede deel van de rit bracht ons langs verschillende mooie plaatsen in de achterhoek, met geweldige uitzichtpunten, op een, en dat wist ik niet, in de achterhoek liggende berg. Alleen erg jammer dat we deze uitzichtpunten passeerden in het holst van de nacht zodat we alleen de lichtjes van de lantaarnpalen in de verte konden bewonderen. Het werd tijd om verder te rijden naar het eindpunt van de rit Restaurant "de knoefbakker” om daar ons uitgebreid ontbijt te nuttigen.

Men zegt, verandering van spijs doet eten. Een verandering dat was het, van de vele dagritten naar een nachtrit, voor mij een heerlijk gerecht, waar ik met verandering van een paar ingrediënten er nog velen van zal gaan nuttigen. En die ik een ieder kan aanbevelen om ook eens te proberen.

Organisatie bedankt het was anders en zeer zeker erg leuk.