2013
7
sep
Monsterrit 2013
- | Rob Maat | x

Op de warmste vrijdag van september rijd ik naar de Rijp om mijn goede vriend Klaas op te halen die graag weer eens een weekend meewil met de MX5. Omdat wij er een lang weekendje uit van maken slaan wij de snelwegen over en rijden lekker binnendoor via de dijk Enkhuizen Lelystad.

Wat later in de middag komen wij aan bij Hotel Engelanderhof in Beekbergen dat tevens ook de startlocatie van de Monsterrit is. Na de warme rit hebben wij wel een drankje verdiend en gaan op het terras zitten. Al snel daarna komen Ad en Yvonne de uitzetters van de Monsterrit aanrijden, zij hebben de rit nagereden. Ad en Yvonne komen bij ons op het terras zitten en maken een begin met het aanbrengen van de laatste wijzigingen in het routeboek. Ondertussen komen steeds meer MX5’ ers aan en al snel zitten wij met een gezellige club.

Ad en Yvonne worden door de gezelligheid teveel afgeleid en gaan binnen op een rustig plekje verder met het routeboek. Helaas slaat het weer om en begint het eerst langzaam te regenen maar even later komt het water met bakken uit de lucht. De parasols zijn niet tegen al dit watergeweld opgewassen en gaat iedereen noodgedwongen naar binnen.

Na het diner is het gelukkig droog geworden en gaan wij nog even in het centrum van Beekbergen kijken waar een openlucht muziekfestijn wordt gehouden.De volgende morgen denken wij "vroeg” op te zijn gestaan om tijdig te kunnen vertrekken, wij hebben tenslotte een "monsterrit” voor de boeg!

Tijdens het ontbijt verbazen wij ons erover hoeveel MX5 jes al zijn aangekomen. Uiteindelijk vertrekken wij als een van de laatste! Het weer is bewolkt maar wel een lekkere temperatuur, eigenlijk prima om een lange rit te rijden.Ad en Yvonne hebben hun best gedaan, het is een super leuke lange rit geworden over voornamelijk  kleine smalle bochtige MX5 weggetjes.

Ad doet zijn bijnaam "bagger Adje” eer aan door een aantal onverharde wegen in de rit op te nemen.

Het routeboek zit prima in elkaar, af en toe lijkt het dat door de vele evenementen, die gelijktijdig in de omgeving worden georganiseerd, wegen afgesloten zijn. Het komt dan ook meerdere keren voor dat wij denken onszelf vast te rijden maar net voor een wegafsluiting toch kunnen afslaan en zonder problemen de route vervolgen. Knap staaltje werk van Ad en Yvonne!

Ad en Yvonne hartelijk dank voor het uitzetten van deze mooie rit. Volgend jaar weer! toch?

Groetjes,

Rob en KlaasReageer hier op het evenement:

 
Button