2014
30
aug
Monsterrit 2014
- | Eric van Oorschot | x

Afgelopen zaterdag 30 Augustus was het zo ver. De monsterrit van Niftrik naar Niftrik.

Twee weken eerder mocht ik op uitnodiging van Desiree Cuyck al kennis maken met deze fantastische club. Die eerste kennismaking met zowel de leden als de fantastische MX5 smaakte meteen naar meer.

De tocht Rotterdam – Niftrik hadden we al geheel uitgestippeld via B wegen, dijkjes en bossen waarbij de gehele weg het dak open kon. We zijn aangekomen op vrijdag middag want we hadden een voorovernachting geboekt bij het vertrekpunt. Wat een perfecte locatie had de organisatie uitgezocht. Ruime parkeergelegenheid, goede kamers, mooi uitzicht, en ruimtes waar je op een gezellige informele manier je drankje en hapje kon nuttigen.

Na een eerste supergezellige avond met de mede overnachters was het na een prima ontbijt tijd om de routepapieren op te halen en de monsterrit te beginnen. Na de koffie met gebak en een laatste blik op de weer app vertrok de toen nog aaneengesloten sliert van MX5’s over de dijk voor wat een prachtige rit zou worden ondanks het tegenvallende weer.

De routebeschrijving zat prima in elkaar en zorgde voor veel afwisseling in omgeving. Erg leuk was dat er een aantal onverharde wegen bij zaten. Omdat het af en toe behoorlijk regende waren deze wegen veranderd in enorme modderpoelen wat ook zijn charme had maar wat de auto’s een erg "sportief" uiterlijk gaf met al die modder. Uiteraard trekt een stoet van dit soort auto’s veel bekijks dus veel mensen zullen misschien gedacht hebben dat er een rallytocht gereden is. Evengoed een prachtige ervaring weer. En het heeft ook wel wat sporen van de strijd.

Bij de verschillende koffie, lunch en ijs stops was het hergroeperen, socializen en de rit tot dusver bespreken. Gelukkig was er tussen de buien door ook veel gelegenheid om met het dak open te rijden. Zo is het tenslotte bedoeld voor het ultieme MX5 gevoel. In de route waren de nodige slingerwegen opgenomen voor het betere bochtenwerk, wat een genot.

In de rit zat ook nog een uitstapje naar Duitsland. In Kleve bleek een omleiding te zijn waardoor het ritje door deze plaats wat weg had van een defilé. Een rit door de winkelstraat, omkeren bij de rotonde en weer terug. Iedereen leek er wel de humor van in te zien en lachend werd er gezwaaid naar de auto’s die in de tegemoetkomende richting reden. De sfeer was zoals eigenlijk de hele rit en verblijf opperbest.

De overtocht met het pondje bij Cuijk leverde het prachtige plaatje van een boot vol Mazda’s op. Jammer genoeg werd na dit punt het weer snel slechter en kon er daarna alleen nog met gesloten kap gereden worden. De afstand van 220 km zou bij mooi weer waarschijnlijk geen enkel probleem geweest zijn maar door de regen is er veel tijd verloren. Dit samen met het slechte weer op het einde van de rit deed velen besluiten de laatste kilometers van rit rechtstreeks naar het hotel te vervolgen. Wat mij ( ons ) betreft deed dat overigens geen afbreuk aan de fantastische dag.

Bij terugkomst kwam iedereen samen om de dag na te beschouwen met wat drankjes en de nodige hapjes. Complimenten voor de organisatoren. Er was veel animo voor het afsluitende etentje en dit werd dan ook een zeer gezellige bijeenkomst. De nodige deelnemers bleven ook slapen voor een 1e of 2e nacht. Aanvankelijk zouden wij alleen een voorovernachting blijven maar de avond er voor was zo gezellig dat we er nog maar een nacht aan vast hadden geplakt. Dit was een goede keus want het werd een top avond.

Na een goede nachtrust en een prima ontbijt werd er afscheid genomen. Een prachtige ervaring en nieuwe contacten rijker. Enorm genoten van de auto’s, het rijden in een heerlijke auto en het prima gezelschap van de Mazda MX5 clubleden.Reageer hier op het evenement:

 
Button